Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:45:07

Εμβολιασμός – Ποιες χώρες έχουν φτάσει το 70% – Η θέση της Ελλάδας

Ο εμβολιασμός είναι το μεγαλύτερο όπλο της ανθρωπότητας απέναντι στον κοροναϊό, αλλά πολλές χώρες δεν έχουν πιάσει τον εμβολιαστικό στόχο του 70% που είχε βάλει ο ΠΟΥ.

ΟΠαγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε θέσει ως στόχο τον περασμένο Οκτώβριο το 70% για τους εμβολιασμούς έτσι ώστε οι χώρες να αποκτήσουν το μίνιμουμ «τείχος ανοσίας» απέναντι στον κορωνοϊό.

Πολλές χώρες δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε αυτό τον στόχο (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), ενώ ορισμένες από αυτές, όπως οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν ούτε μέσα στο 2022, σύμφωνα με αναλυτές.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Our World in Data, πάνω από 100 χώρες δεν πρόκειται να φτάσουν το ποσοστό αυτό.
Η έρευνα του Our World in Data χρησιμοποιεί επίσημα δεδομένα για το εμβολιαστικό ποσοστό κάθε χώρας, βασιζόμενη στον μέσο όρο των πολιτών που εμβολιάστηκαν τις προηγούμενες 14 ημέρες. Οι αναλυτές υποθέτουν πως τα εμβολιαστικά ποσοστά αυτά θα συνεχιστούν μέχρι και τα μέσα του 2022.

«Προσθέτουμε τα δεδομένα αυτά στα ήδη υπάρχοντα εμβολιαστικά δεδομένα για να υπολογίσουμε την κατάσταση μέχρι την 1η Ιουλίου 2022. Δεν συμπεριλαμβάνουμε χώρες οι οποίες δεν έχουν προσφέρει επίσημα στοιχεία τις προηγούμενες 30 ημέρες», ανέφερε η ομάδα των αναλυτών, η οποία παραδέχτηκε πως η έρευνά της «δεν συμπεριλαμβάνει μεταβλητές όπως έλλειψη εμβολίων, αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ή νέες κυβερνητικές αποφάσεις».
Ποιες χώρες έχουν πετύχει το 70%

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα, στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 92% του πληθυσμού τους να έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ενώ ακολουθεί η Κούβα με 86%.
Η Πορτογαλία είναι η πρώτη χώρα σε όλη την Ευρώπη με 90%, ενώ η Χιλή έχει φτάσει στο 86%. Ακολουθούν Σιγκαπούρη με 87%, Κίνα (από όπου ξεκίνησε η πανδημία) με 84%, Ιαπωνία με 79%, Καναδάς με 77%, Ιταλία με 74% και Γαλλία, επίσης, με 74%.

Η Ελλάδα που δεν συμπεριλαμβάνεται στο συγκεκριμένο γράφημα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Our World in Data, βρισκόταν στο 68.24% στις 4 Ιανουαρίου.
Στο γράφημα με σκούρο πράσινο είναι το ποσοστό του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού, ενώ με ανοιχτό πράσινο είναι το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί μερικώς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline