Σάββατο 20 Απριλίου 2024  15:27:58

«Αύριο Τρίτη, θα ξέρουμε πόσες τάξεις σχολείων άρχισαν να κλείνουν σε όλη την Ελλάδα» ομολογεί η Νίκη Κεραμέως. Ικανοποιημένη από τη χθεσινή,πρώτη ημέρα. Μολύνσεις σε 15.000 μαθητές (όπως δηλώθηκαν) έως 30.000 (όσοι τελικά υπολογίζονται), μόνο 1-2%. Κύριο

Υπουργός Παιδείας αλλά και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δηλώνουν τα αυτονόητα, δηλαδή ότι θα υπάρξουν ανακλαστικά-πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες στην αύξηση των κρουσμάτων. Ήδη για σήμερα Τρίτη και τις επόμενες ημέρες έγιναν προβλέψεις για 50-60.000 κρούσματα στο σύνολο του πληθυσμού.)

1. Νέο σοκ από 85 νεκρούς και την νέα τους αύξηση - Κοντά στις 30.000 τα κρούσματα.
Κοροναϊός: Η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, σε νέα φάση με δύσκολες προβλέψεις για όλη την εβδομάδα, αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη ή Τετάρτη,

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 27.766 , εκ των οποίων 85 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.535.382 (ημερήσια μεταβολή +1.8%), εκ των οποίων 49.9% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 610 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.727 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

2. Με περισσότερους ελέγχους κατά της COVID-19 επέστρεψαν στα σχολεία σήμερα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων μαθητές και εκπαιδευτικοί. Με περισσότερες απουσίες, λόγω δυσκολίας να βρουν σε φαρμακεία και αλλού(όπως δικαιολογήθηκαν ορισμένοι γονείς) από μάσκες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σήμερα Τρίτη δήλωσε η υπουργός Παιδεία αναμένει να υπάρξει ομαλοποίηση στην προσέλευση, φυσικά πάντα με εμβολιασμένους όλους τους μαθητές και δασκάλους-καθηγητές.

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας είχαν ανιχνευθεί, μέσω self test, πάνω από 15.500 θετικοί στον ιό μαθητές και εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας έχουν ανιχνευθεί έως το πρωί της Δευτέρας πάνω από 15.500 εν δυνάμει κρούσματα που δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν κανονικά.

Κρίνεται ότι «όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του self test είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».
Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κοροναϊού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι καθώς τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, επειδή έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι ενώ τώρα είναι και οι εμβολιασμένοι.

3.Αναθεώρηση των μέτρων όπως το 50+1 εάν χρειαστεί

Την ίδια ώρα τίποτα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες σε ότι αφορά στην αναθεώρηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων για τα σχολεία.
Το παραπάνω προκύπτει, τόσο από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κ. Μίνας Γκάγκα, όσο και από τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, κ. Ζέττας Μακρή.

Η μεν πρώτη, ανάφερε ότι «είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα» ενώ η δεύτερη τόνισε ότι «αν δούμε ότι λόγω της Όμικρον χρειαστεί να αλλάξει το πρωτόκολλο του 50+1, θα αλλάξει».
Όπως είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα».

ΗΌμικρον τείνει να κυριαρχήσει πλήρως με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα δούμε εκτίναξη των ημερήσιων μολύνσεων πριν υπάρξει πτώση του αριθμού τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline