Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:17:26

Π.Ο.Υ σε πρόβλεψη χθες, που φοβίζει: «Η Ομικρον θα μολύνει πάνω από τον μισό πληθυσμό της Ευρώπης, τις επόμενες 6 – 8 εβδομάδες». Ανησυχία και στα 50 κράτη της ηπείρου μας. Κύριο

Δεν βλέπει δηλαδή κορύφωση σε 2-3 εβδομάδες και μετά σταδιακή μείωση των κρουσμάτων, όπως ορισμένοι Έλληνες υπουργοί και γιατροί.

Ψυχρολουσία, νέος φόβος και αρκετή ικανοποίηση ότι δεν φτάνουμε σύντομα κοντά στο τέλος της μεγάλης δοκιμασίας. Πτωτικές τάσεις ή τάσεις σταθεροποίησης εμφανίζει η εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» σε πολλές χώρες, ο ρυθμός της όμως παραμένει σημαντικά υψηλότερος από εκείνον της «Δέλτα», σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειακός Διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε.

Ο κ. Κλούγκε ανέφερε επίσης ότι η «Όμικρον» θα μολύνει περισσότερο από τον μισό ευρωπαϊκό πληθυσμό μέσα στις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες.
Παρέθεσε δε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στην Ευρώπη, κατεγράφησαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα κορωνοϊού την πρώτη μόνον εβδομάδα του 2022, αριθμός που είναι υπερδιπλάσιος εκείνου που είχε καταγραφεί πριν από δύο εβδομάδες.
«Με αυτούς τους ρυθμούς, το Ινστιτούτο Υγειονομικών Μετρήσεων, εκτιμά ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού στην περιοχή θα προσβληθεί με την Όμικρον τις επόμενες 6 – 8 εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Κλούγκε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι εξαιτίας του άνευ προηγουμένου ρυθμού μετάδοσης της νέας μετάλλαξης καταγράφεται πλέον αύξηση στις εισαγωγές σε νοσοκομεία.
Έκανε ωστόσο ειδική αναφορά στην εκπαίδευση, λέγοντας ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείνουν και τα πρώτα που θα επαναλειτουργούν.
Όσον αφορά στα εμβόλια και το νέο στέλεχος, ο ΠΟΥ επανέλαβε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την καλύτερη κατανόηση της δυνατότητας της Όμικρον να ξεφεύγει από τα εμβόλια και ανέφερε ότι αναμένονται περαιτέρω στοιχεία από έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη τις επόμενες εβδομάδες.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Σμόλγουντ, επίσης παρών στη συνέντευξη Τύπου, ήταν ξεκάθαρος ότι δεν βρισκόμαστε ακόμη σε σημείο κατά το οποίο η εξάπλωση του κορωνοϊού να μπορεί να χαρακτηριστεί ενδημική.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline