Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάτρα: Με καταλήψεις στα λύκεια - Μισές

Υπό τον φόβο της Όμικρον άνοιξαν τα σχολεία μετά τις γιορτές... Με καταλήψεις ανοίγουν τα σχολεία μετά τις γιορτές, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τα μέτρα προστασίας που δεν έχουν παρθεί.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι μαθητές τα μέτρα προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων και την προφύλαξη των σχολικών κοινοτήτων από την Όμικρον είναι ανύπαρκτα, ενώ ακόμα και στα self τεστ παρουσιάστηκε πρόβλημα, με αποτέλεσμα αρκετά παιδιά να κατορθώνουν να τα προμηθευτούν.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες τουλάχιστον δύο λύκεια της Πάτρας βρίσκονται υπό κατάληψη και υπάρχει μια αυξητική τάση για να ακολουθήσουν και άλλα τον ίδιο δρόμο, με τους μαθητές να κινούνται σε μία τέτοια κατεύθυνση.

Πάντως, εκτός των καταλήψεων, παρατηρείται και το εξής φαινόμενο: Σε αρκετά σχολεία υπάρχουν απουσίες παιδιών, ειδικότερα στα δημοτικά, ενώ στα περισσότερα νηπιαγωγεία και προ- νήπια τα μαθήματα γίνονται χωρίς μαθητές.
Οι γονείς ανησυχούν και φοβούνται να τα πάνε για μάθημα παρά το καθησυχαστικό κλίμα που προσπάθησε να διαμορφώσει η κυβέρνηση και οι ειδικοί τις περασμένες ημέρες. Αρκετές απουσίες υπάρχουν και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που και αυτοί άνοιξαν σήμερα με από την παράταση μιας εβδομάδας που είχε δοθεί.

Μέχρι το απόγευμα τόσο η πρωτοβάθμια, όσο και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έχουν διαμορφώσει μία εικόνα για τον αριθμό των θετικών self τεστ που έγιναν στους μαθητές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε ορισμένα τμήματα δημοτικών και νηπιαγωγείων στην Πάτρα και στην Αχαΐα τα μαθήματα δεν ξεκίνησαν καν αφού οι γονείς ειδοποιήθηκαν έστω και την τελευταία στιγμή ότι ο δάσκαλος των παιδιών τους ήταν θετικός.
Οπότε μη έχοντας κάποιον για το αναπληρώσει το μάθημα αναβάλλεται μέχρι ο δάσκαλος μετά από πέντε ημέρες, (σύμφωνα με το υπουργείο) γίνει καλά και τερματίσει την καραντίνα. Πάντως, τα σχολεία, όπως αναμενόταν άνοιξαν με προβλήματα και υπό τον φόβο της Όμικρον και της διασποράς.

Πολυμέσα