Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης – Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου και σε επιδόματα άλλων μισθών

Από 1η Μαΐου αναμένεται η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού όπως προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Μάλιστα επισημαίνει ότι θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη του 2% της πρώτης αύξησης που ισχύει από 1 Ιανουαρίου.

Δύο μήνες νωρίτερα αναμένεται να έρθει η δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό για το 2022. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη και τονίζοντας μάλιστα ότι θα σημαντικά μεγαλύτερη του 2%.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό θα τεθεί σε ισχύ από 1η Μαΐου και όχι 1η Ιουλίου.

Παράλληλα τόνισε ότι η νέα αύξηση θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη του 2% της πρώτης αύξηση που ήδη εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου. Πάντως όπως είπε δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί ακριβώς το ποσοστό της νέας αύξησης, ωστόσο επανέλαβε ότι θα είναι μια σημαντική αύξηση.
«Κανένας απροστάτευτος»

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «την πολιτική μας δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο απέναντι σ' αυτό το κύμα ανατιμήσεων και, ταυτόχρονα, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο ούτε τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ούτε την αναπτυξιακή της διάσταση».

Ο πρωθυπουργός τόνισε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι η αύξηση θα είναι «σημαντική», όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω βίντεο.
Θυμίζουμε ότι υπήρξε αύξηση 2% που οδήγησε τον ελάχιστο μισθό στα 663 ευρώ μεικτά στις αρχές Ιανουαρίου.
Η νέα αύξηση θα είναι «επείγουσα» και προς την απόφαση αυτή συνηγορούν και τα περιθώρια που δημιουργεί η ισχυρή ανάπτυξη του 2021 πάνω από 8%, ενώ για το 2022 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 4,5%-5%.

Οικονομικό και πολιτικό επιτελείο παρακολουθούν το «τσουνάμι» αυξήσεων και διαμηνύουν ότι θα υπάρχουν παρεμβάσεις, ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν αποκλιμάκωση των πιέσεων μετά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Σημειώνεται ότι σε ό, τι αφορά την ενέργεια, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, η κυβέρνηση έχει διαθέσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Πολυμέσα