Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:06:07

Σε αναταραχή και μάλιστα διπλή, η Μέση Παιδεία με μοχλούς τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ. Καταλήψεις 150 σχολείων και αντιδράσεις-σαμποτάζ από καθηγητές να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση. Κύριο

Σχέδιο αντιπολίτευσης για νέες καταλήψεις σ όλη την Ελλάδα σε Λύκεια κυρίως, πιστεύει ότι υπάρχει η Κυβέρνηση, με συμμετοχή στελεχών και μηχανισμών του ΣΥΡΙΖΑ.

1.Περιπλέκονται οι καταστάσεις αναταραχής και αντιπολιτευτικής διαλυτικής συμπεριφοράς, όπου δεν καταδικάζει κανένα από αυτά τα κόμματα, ενώ η Κυβέρνηση πιστεύει ότι αντίθετα ενθαρρύνουν και κάποτε καθοδηγούν στελέχη τους.. Ιδιαίτερα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνήθη, λένε , νοοτροπία και παράδοση στις καταλήψεις κάθε χρονιά, κάθε χειμώνα.

Νέα απεργία –αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, κήρυξε σήμερα η ΟΛΜΕ, ενώ υπενθυμίζει ότι σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο).
Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ στη σημερινή της ανακοίνωση:

« Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο...».
Συνεπώς, σημειώνει η ΟΛΜΕ, ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

2.Δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 150 σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη σε όλη τη χώρα σύμφωνα με το esos.gr .
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για ελλιπή μέτρα προστασίας στα σχολεία, ζητούν λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, δωρεάν και συχνά rapid test στα σχολεία κ.λ.π.

Τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη.
Υπό κατάληψη τελούσαν το πρωί 18 σχολεία και σε Λέσβο με τους μαθητές να αντιδρούν στα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολείων το 2022. Ωστόσο μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και των Διευθυντές των Σχολείων σε κάποιες σχολικές μονάδες οι μαθητές σταμάτησαν την κατάληψη.

Υπό κατάληψη τελούν το Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, τα 3ο,4ο,5ο, Γυμνάσια, το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης, τα 2ο, 3ο, 4ο, 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μανταμάδου, ΓΕΛ Παμφίλων, τα 1ο και 2ο Επαγγελματικά Λύκεια καθώς και το ΕΠΑΛ Γέρας.
Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Τίμος Θεοφανέλλης κάλεσε τους μαθητές να σταματήσουν τις καταλήψεις και δήλωσε προβληματισμένος καθώς οι μαθητές από τη μια ζητούν αυξημένα μέτρα προστασίας στις σχολικές αίθουσες αλλά από την άλλη – όπως είπε – κυκλοφορούν μέσα στο σχολείο χωρίς μάσκες και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

3.Αυξάνονται οι σχολικές μονάδες στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου που τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές να προβάλλουν αιτήματα για μεγαλύτερη προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού και ολιγομελή τμήματα.

Όπως μετέδωσε το ekriti.gr, σήμερα 36 σχολικά συγκροτήματα έχουν βάλει λουκέτο ενώ χθες Πέμπτη ήταν 26. Στο Λασίθι η εικόνα είναι πολύ καλύτερη καθώς, βάσει ενημέρωσης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, μόλις δύο είναι τα σχολεία που είναι κλειστά για αυτόν τον λόγο: το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το Επαγγελματικό Λύκειο Ιεράπετρας, με τις πληροφορίες να θέλουν το τελευταίο να τερματίζει σήμερα την κινητοποίησή του.
Σε ότι αφορά στον νομό Ηρακλείου, οι καταληψίες μεγαλώνουν την εμβέλεια της δράσης τους με μια σειρά σχολείων τόσο στην πόλη του Ηρακλείου όσο και στην ενδοχώρα να έχουν διακόψει τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία τους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κλειστά λόγω κατάληψης είναι τα Λύκεια: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο,6ο,8ο,10ο, και 11ο. Επίσης, τα λύκεια σε Ασήμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιους Δέκα, Κρουσώνα, Γούβες, Αρχάνες, Επισκοπή αλλά και το Εσπερινό ΓΕΛ Ηρακλείου.
Από τα ΕΠΑΛ κλειστά είναι το 1ο, 3ο, 5ο και 6ο. Παράλληλα, κλειστές είναι οι είσοδοι και στα Γυμνάσια 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο και 13ο του Ηρακλείου καθώς και τα Γυμνάσια σε Γάζι, Αρκαλοχώρι, Τεφέλι, Προφήτη Ηλία, Κρουσώνα, Βαγιωνά και Γούβες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline