Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:11:23

Τσιτσιπάς κατά του αλαζόνα Τζόκοβιτς: «Δεν παίζει με τους ίδιους κανόνες, έκανε εμάς τους υπολοίπους να μοιάζουμε ανόητοι». Κατά 70% οι Αυστραλοί θέλουν να απελαθεί. Κύριο

Ο διεθνής θόρυβος από την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζεται και οι Αυστραλοί πήραν θέση, με τον κόσμο να τάσσεται συντριπτικά υπέρ της απέλασής του, πέραν από τις σκοπιμότητες αθλητικών παραγόντων και οργανωτών.

Στην πολυσύνθετη υπόθεση θρίλερ του Νόβακ Τζόκοβιτς, που προκάλεσε σταδιακά πολλές αντιδράσεις και της συμμετοχής του στο Australian Open αναφέρθηκε ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, πειθαρχικός πλέον ως προς τον αναγκαστικό εμβολιασμό, μακριά από τις παλαιότερες δηλώσεις του..

Σε συνέντευξη στο WION, ο Τσιτσιπάς άφησε αιχμές για το Νο1 τενίστα. «Σίγουρα παίζει με τους δικούς του όρους και κάνει κάτι που όχι πολλοί παίκτες θα είχαν τα κότσια να κάνουν ειδικά αφού το ATP ανακοίνωσε συγκεκριμένα κριτήρια ώστε να εισέλθουν στη χώρα οι αθλητές. Κανείς δεν θα σκεφτόταν ότι θα μπορούσα να έρθω στην Αυστραλία ανεμβολίαστος και χωρίς να ακολουθήσω τα πρωτόκολλα που μου έδωσαν», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επαναλαμβάνοντας πόσο τολμηρή θα ήταν μία τέτοια απόφαση.

«Επέλεξα να πάω και να είμαι 100% έτοιμος για ό,τι έρθει και να μην χρειαστεί να σκέφτομαι τίποτα άλλο», σημείωσε και επανέλαβε: «Φαίνεται όμως πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες των κυβερνήσεων. Ένα μικρό ποσοστό φαίνεται επιλέγει το δικό του δρόμο κάνοντας την πλειοψηφία να φαίνεται σαν να είναι ανόητοι ή κάτι τέτοιο».

Οι αντίπαλοι του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open

Υπενθυμίζεται ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς συμμετείχε τελικά κανονικά στην κλήρωση για το Αυστραλιανό Όπεν, παραμένει όμως άγνωστο αν θα καταφέρει να αγωνιστεί γιατί εκκρεμεί η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, για το εάν θα ασκήσει τελικά την εξουσία του και θα αποφασίσει να ακυρώσει τη βίζα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στην πρεμιέρα του Australian Open με τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ (Νο 82 στον κόσμο), τον οποίο είχε αποκλείσει πέρυσι στη φάση των «32» της διοργάνωσης με 3-0 σετ, ενώ στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με Αλμπέρτ Ράμος Βινιόλας ή Σεμπάστιαν Μπάες.

Το σημαντικό από την κλήρωση είναι πως ο Ελληνας πρωταθλητής απέφυγε τον Νόβακ Τζόκοβιτς μέχρι τον τελικό, αλλά ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ο πιθανός αντίπαλός του στην τετράδα του τουρνουά της Μελβούρνης, το οποίο ξεκινά στις 17/1. Στον τρίτο γύρο πιθανός αντίπαλός του είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ενώ στον τέταρτο ενδέχεται να πέσει πάνω στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

2.Οργή λαού με Τζόκοβιτς – Σχεδόν όλοι οι Αυστραλοί ζητούν την απέλαση του

Ο διεθνής θόρυβος από την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζεται και οι Αυστραλοί πήραν θέση, με τον κόσμο να τάσσεται συντριπτικά υπέρ της απέλασής του., πέραν από τις σκοπιμότητες αθλητικών παραγόντων και οργανωτών.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς περιμένει την απόφαση του... Έλληνα υπουργού, Άλεξ Χοκ, ο οποίος θα αποφασίσει για το αν θα παραμείνει στην Αυστραλία και μέχρι στιγμής η απέλαση είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Ο Σέρβος παραδέχθηκε πως «έσπασε» την καραντίνα όσο ήταν θετικός στον κοροναϊό, ενώ ο πατέρας του χαρακτήρισε τον γιο του «νέο Σπάρτακο».
Η παραδοχή του «φάουλ», οι υπερβολές του πατέρα και ο χαρακτηρισμός της χώρας ως «μπανανία» εξόργισαν τους Αυστραλούς, οι οποίοι πήραν θέση στο ερώτημα αν πρέπει να απελαθεί, απαντώντας θετικά σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
Σε δημοψήφισμα του NewsCorp σχετικά με το θέμα πήραν μέρος σχεδόν 60 χιλιάδες άνθρωποι με το 83% να είναι υπέρ της απομάκρυνσής του από τη χώρα τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline