Σάββατο 28 Μαϊου 2022  10:21:20

Φέρεται ως διπολικός. Τη μία ημέρα απειλεί, την άλλη ζητά διάλογο «μεταξύ φίλων», χθες πάλι ως κυρίαρχος σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο. Κύριο

Τουρκία: Φιέστα με καθέλκυση κατασκοπευτικής κορβέτας– Νέες αναφορές Ερντογάν για τη κατακτητική, αυτοκρατορική «Γαλάζια Πατρίδα».

1-Ολοφάνερος ο προβληματισμός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται ως διπολικός, αντιφατικός. Τη μία ημέρα απειλεί, την άλλη ζητά διάλογο «μεταξύ φίλων» , χθες πάλι ως κυρίαρχος σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο.

Στην πανηγυρική οθωμανική φιέστα εκτός του Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο διοικητής της MIT (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) Χακάν Φιντάν.

Πάρα τα σοβαρά προβλήματα της τουρκικής οικονομίας, και τη στιγμή που ο Ερντογάν και οι αξιωματούχοι του καλούν την Ελλάδα να μην εξοπλίζεται, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε φιέστα με καθέλκυση κατασκοπευτικής κορβέτας παρουσία του ίδιου του τούρκου προέδρου.

Στη φιέστα εκτός του Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο διοικητής της MIT (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) Χακάν Φιντάν, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης.

«Το πλοίο θα συμβάλλει στην ασφάλεια και στη συλλογή πληροφοριών στην Τουρκία εύχομαι καλορίζικο στη ΜΙΤ» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Θα το χρησιμοποιούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για συλλογή πληροφοριών στον αέρα και στη θάλασσα πρόσθεσε.

«Η ασφάλεια της Τουρκίας που περικλείεται από τρεις θάλασσες εξαρτάται από την καλύτερη προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας» δήλωσε δε, χρησιμοποιώντας δύο φορές τον προκλητικό αυτό όρο.

«Για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας κάνουμε πολλά βήματα που ενισχύουν το στόλο της Τουρκίας» πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι και άλλοι τούρκοι αξιωματούχοι κάνανε στην τελετή αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα».

τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο: Νέα υπερπτήση με drone πάνω από την Κανδελιούσσα
2.Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από τη νησίδα Κανδελιούσσα στα 19.000 πόδια.

Εμμένει στην προκλητική της στάση η Τουρκία η οποία προχώρησε εκ νέου σήμερα υπερπτήση με drone πάνω από την Κανδελιούσσα.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από τη νησίδα Κανδελιούσσα στα 19.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Δευτέρας 10/1, η Τουρκία, για πρώτη φορά πραγματοποίησε υπερπτήση με drone το οποίο έφτασε κοντά στη Νίσυρο.

Συγκεκριμένα, στις 14:48 εκείνης της ημέρας, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την νησίδα Κανδελιούσσα στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε κατά πάγια τακτική.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline