Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:26:59

Ο Αλέξης Τσίπρας σε νέες προβλέψεις για την τελολογία Μητσοτάκη και Κυβέρνησης ΝΔ: «Αρχή του τέλους για το καθεστώς Μητσοτάκη η.... δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη». Κύριο

Η ΝΔ περί ενιαίας συσκευασίας: «Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό».

1. «Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό», σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το άρθρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο Documento.

«Μετά το άρθρο στήριξης του κ. Τσίπρα στον κ. Βαξεβάνη και την υιοθέτηση επί της ουσίας της γραμμής Πολάκη και την πλήρη κάλυψή του, είναι πια ξεκάθαρο πως Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό... », αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του για το ίδιο θέμα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για απόψεις «που δεν ταιριάζουν με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής χώρας και συνιστούν εκτροπή».

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει ενσυνείδητα, με ένα εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας άρθρο του στο Documento, να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή την κλήση του κ. Βαξεβάνη προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Με τον τρόπο αυτό πλήττει άμεσα το σκληρό πυρήνα της ελληνικής Πολιτείας: τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία. Οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής χώρας και συνιστούν εκτροπή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

2.Τσίπρας: Καταδιώκονται οι αντίπαλοι της διαφθοράς

Στο άρθρο του, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για πολιτική ανηθικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσον αφορά στη δίωξη του δημοσιογράφου.

«Το τεράστιο σκάνδαλο Novartis, που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους εκατοντάδες εκατομμύρια και υποχρέωσε την εταιρεία να καταβάλει 350 εκατομμύρια ευρώ στο αμερικανικό δημόσιο, στην Ελλάδα βαφτίστηκε «σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ». Έτσι, αντί να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη οι αυτουργοί της διαφθοράς, διώκεται ο αρμόδιος για θέματα διαφθοράς υπουργός, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και τώρα οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν πολλές από τις σκοτεινές πλευρές της διαφθοράς. Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος. Κι εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης είναι οι αντίπαλοί της, με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, αντί για το μέλι», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

3-ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες πιστοποιεί με δραματικό τρόπο όχι μόνο την αντιδημοκρατική κανονικότητα, αλλά και την πολιτική ανηθικότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη.
Το τεράστιο σκάνδαλο Novartis, που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους εκατοντάδες εκατομμύρια και υποχρέωσε την εταιρεία να καταβάλει 350 εκατομμύρια ευρώ στο αμερικανικό δημόσιο, στην Ελλάδα βαφτίστηκε «σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ». Έτσι, αντί να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη οι αυτουργοί της διαφθοράς, διώκεται ο αρμόδιος για θέματα διαφθοράς υπουργός, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και τώρα οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν πολλές από τις σκοτεινές πλευρές της διαφθοράς.

Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος. Κι εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης είναι οι αντίπαλοί της, με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, αντί για το μέλι.
Η τακτική αυτή όμως σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, η πολιορκία της ενημέρωσης με λίστες εξαγοράς και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, η κατάπτωση της πληροφόρησης σε οικόσιτο του Μαξίμου, η τρομοκρατία και το συστηματικό bullying εις βάρος κάθε ελεύθερης φωνής, που παίρνει τελευταία ενδημικό χαρακτήρα, δεν είναι σημάδια δύναμης. Αντιθέτως είναι σημάδια αδυναμίας και φόβου μπροστά στις αντιδράσεις και τις ανατροπές που προκαλεί η εγκληματική πολιτική τους, τόσο απέναντι στην πανδημία και στο κύμα ακρίβειας όσο και απέναντι σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Ανάμεσα στα οποία η διαφθορά δεν είναι το πιο ασήμαντο.

Από την άποψη αυτή η δίωξη Βαξεβάνη, η καταδίωξη της δημοσιογραφίας που ερευνά αντί να προσκυνά, η περιστολή της δημοκρατίας αποτελούν ένα ακραίο μείγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας, που αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνοι είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν.
Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία, για τη χώρα, για όλους μας.
Ήρθε όμως η ώρα, πιστεύω, για τους τίτλους τέλους. Και για μια νέα προοδευτική αρχή.
Ήρθε η ώρα η υπόθεση της πολιτικής αλλαγής να γίνει υπόθεση όλων των δημοκρατικών πολιτών.

4. Ανακοινώσεις καταδικαστικές-επικριτικές από ΝΔ και Υπουργούς.

«Μετά το άρθρο στήριξης του κ. Τσίπρα στον κ. Βαξεβάνη και την υιοθέτηση επί της ουσίας της γραμμής Πολάκη και την πλήρη κάλυψή του, είναι πια ξεκάθαρο πως Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό...» σχολιάζουν πηγές της ΝΔ

«Μετά το άρθρο στήριξης του κ. Τσίπρα στον κ. Βαξεβάνη και την υιοθέτηση επί της ουσίας της γραμμής Πολάκη και την πλήρη κάλυψή του, είναι πια ξεκάθαρο πως Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό...» σχολιάζουν πηγές της ΝΔ.

Είχε προηγηθεί πόλεμος ανακοινώσεων με αφορμή το περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενώ πριν από λίγο η Κουμουνδούρου έθετε το ερώτημα στον Τάκη Θεοδωρικάκο αν υπάρχει εντολή σε αστυνομικούς να επιβάλλουν πρόστιμα ανεξαρτήτως της τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline