Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:14:35

Ερντογάν στα Τίρανα: Είμαστε αδέλφια με τους Αλβανούς και μοραζόμαστε... κοινές αξίες. Θερμή ανταπόκριση από τον ανθέλληνα Εντι Ράμα. Κύριο

Μεταπράτης εργολάβων και μεσολαβητής κατασκευαστικών εταιρειών ο υπερφίαλος και ασόβαρος Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι / η Αλβανία είναι....γειτονικό κράτος με την Τουρκία.

Τους ισχυρούς-και πάντα ανθελληνικούς, σκοτεινούς αλλά και εργολαβικούς- δεσμούς φιλίας Τουρκίας – Αλβανίας τόνισε με ιδιαίτερα εμφαντικό τρόπο σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την παράδοση των κλειδιών των κατοικιών προς σεισμόπληκτους Αλβανούς στην πόλη Λατς της Αλβανίας. Με μεγάλα λόγια, δημαγωγικά .

«Το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που βοήθησε την περιοχή μετά τον σεισμό είναι η καλύτερη απόδειξη της ισχυρής αλληλεγγύης μεταξύ μας», είπε, εκφράζοντας την ευχή «η φιλία μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας, την οποία έχουμε χτίσει πάνω σε αυτό το μοναδικό θεμέλιο, να συνεχιστεί για πάντα».
Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι «μοιραζόμαστε τόσο κοινή ιστορία όσο και κοινές αξίες πολιτισμού με την Αλβανία. Το να είσαι με τον αδερφό σου σε καλές και κακές μέρες είναι μια από τις πιο σημαντικές αξίες του πολιτισμού μας. Την ώρα που αυτές οι μεγάλες χώρες έκλειναν τα μάτια τους στα δράματα έξω από τα σύνορά τους, κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού, εμείς ήρθαμε να σώσουμε όλους τους φίλους μας, που αντιμετώπιζαν προβλήματα χωρίς καμία διάκριση».

Από την πλευρά ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο και είπε ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ένα άτομο που κάνει ό,τι λέει και λέει ό,τι κάνει».

Αμφιλεγόμενη πάντως θεωρεί ο αντιπολιτευόμενος τύπος στην Τουρκία μία δήλωση που έκανε ο Αλβανός πρωθυπουργός στους Financial Times, λίγο πριν φτάσει ο Ερντογάν στην Αλβανία.
«Η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία προσπαθούν να αυξήσουν την επιρροή τους στην περιοχή», είπε, ενώ πρόσθεσε τέτοιοι «μνηστήρες», τους οποίους δεν κατονόμασε, είναι «ακατάλληλοι».

2.Mόνο αγάπη - Ερντογάν: Η Αλβανία είναι ο γείτονας της καρδιάς μου, είμαστε αδέλφια!

«Είμαστε αδέλφια με τους Αλβανούς» - Από πλευράς του, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν έμεινε πίσω σε φιλοφρονήσεις...

«Μάχη»... φιλοφρονήσεων έδωσαν την Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, κατά την επίσκεψη του πρώτου στα Τίρανα.

«Η Αλβανία είναι ο γείτονας της καρδιάς μου παρότι υπάρχουν σύνορα ανάμεσά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας το άκρως θερμό κλίμα.

Εντύπωση προκάλεσε ότι εγκαινιάζει ένα τζαμί, ενώ υποσχέθηκε βοήθεια στην Αλβανία. Συγκεκριμένα παρότι η Τουρκία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε και άλλη βοήθεια σε κάθε τομέα, οικονομικό αλλά και στρατιωτικό. «Είμαστε αδέλφια με τους Αλβανούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς του, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν έμεινε πίσω σε φιλοφρονήσεις, καθώς χαρακτήρισε τον τούρκο πρόεδρο σαν τον... «μοναδικό ηγέτη που τηρεί το λόγο του».

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την Τουρκία» ισχυρίστηκε δε ο Ράμα.

Μετά τη συνάντησή του με τον Αλβανό πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Τουρκίας πραγματοποίησε και ομιλία στην τουρκική Βουλή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline