Σάββατο 20 Απριλίου 2024  06:42:45

Χλεύη, παρελθόν η δήθεν «ερωτική Θεσσαλονίκη»; Βιασμοί, πορνοπαρέες, μαστροπείες, κυκλώματα της νύχτας. Σκιές στην ρομαντική- ποιοτική εικόνα της από τη νέα, απωθητική εικόνα του ομαδικού βιασμού. Κύριο

Βιασμός και η αναταραχή πανελλήνια αλλά και στη Θεσσαλονίκη Παρέμβαση Πλιώτα – Να διερευνηθεί εις βάθος η υπόθεση από εισαγγελέα Εφετών.

1.Μετά τον σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η καταγγελία της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας υπό το βάρος του θεσμικού του ρόλου παρενέβη ζητώντας αρμοδίως, όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου, να ερευνηθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας εισαγγελέας Εφετών.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επί της ουσίας ζητά έρευνα σε βάθος στο ανώτερο επίπεδο, ενώ στη σχετική του παραγγελία επικαλείται μία σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου για τις καταγγελίες περί βιασμού της κοπέλας, μεταξύ αυτών και του in.gr.

Σε βάθος έρευνα

Λόγω της βαρύτητας των καταγγελιών που προστίθενται καθημερινά για την υπόθεση, ο κ. Πλιώτας απευθύνεται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης με σκοπό τη «σε βάθος και με πληρότητα έρευνα» με τη διενέργεια όλων των αναγκαίων ενεργειών.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης για το βιασμό της 24χρονης, με την ποινική ενδεχομένως αναβάθμιση της κατηγορίας, με βάση την οποία μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες του ομαδικού βιασμού που η 24χρονη καταγγέλλει .

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας αναφέρει στο έγγραφό του προς την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης » (...) παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

2.Βιασμός στη Θεσσαλονίκη – Τι αναφέρει στις τρεις καταθέσεις της η 24χρονη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 24χρονη γυναίκα έχει δώσει τρεις καταθέσεις, οι δύο στην αστυνομία και μια την περασμένη Παρασκευή στην ανακρίτρια

Τα όσα είπε η 24χρονη, η οποία καταγγέλλει τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη, στις καταθέσεις της φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 24χρονη γυναίκα έχει δώσει τρεις καταθέσεις, οι δύο στην αστυνομία και μια την περασμένη Παρασκευή στην ανακρίτρια.

Τι είπε στις καταθέσεις της

Η κοπέλα ισχυρίζεται ότι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς η κοπέλα, φεύγοντας από το πάρτι, καταλαβαίνει ότι δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι της. Τότε αποφασίζει να επικοινωνήσει με τον γνωστό της, ο οποίος την είχε καλέσει και στο εν λόγω πάρτι, κι ο οποίος της προτείνει να κοιμηθεί στο ξενοδοχείο.
Η 24χρονη κλείνει δωμάτιο κι ενώ κατευθύνεται προς αυτό συναντάει τρεις άνδρες από την Αθήνα: Πρόκειται για δύο αδέρφια γόνους γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας και ακόμα έναν άνδρα.

Από εκεί και πέρα δεν θυμάται σχεδόν τίποτα, βάσει όσων είπε στις καταθέσεις της.
Το πρωί όταν ξυπνά συνειδητοποιεί ότι είναι σε ένα άλλο δωμάτιο, αφού βλέπει μια βαλίτσα με ανδρικά ρούχα, αλλά και άλλα αντικείμενα που παραπέμπουν σε άνδρα, ενώ είναι γυμνή.

Η κοπέλα καταλαβαίνει ότι κάτι έχει συμβεί και αμέσως απευθύνεται στην αστυνομία, όπου κάνει καταγγελία.

«Συνευρεθήκαμε με τη θέλησή της», λέει ο ένας
Από τους τρεις άνδρες, ο ένας παραδέχεται ότι έχει συνευρέθηκε μαζί της. Ωστόσο ισχυρίζεται ότι έγινε με τη θέλησή της. Ο άνδρας αυτός απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline