Σάββατο 28 Μαϊου 2022  09:57:06

Η Coca – Cola διαψεύδει αλλά οι οικογένειες Λεβέντη-Δαυίδ πλήττονται από το σκάνδαλο. Ο Βασίλης Λεβέντης (αδελφός του Ευαγόρα) ομιλεί για κοινή συνεύρεση. Η υπουργός Πολιτισμού ακυρώνει την χορηγία του Ιδρύματος Λεβέντη για τη Δήλο. Κύριο

Τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου, ανάμεσά τους και οι δύο κληρονόμοι της πανίσχυρης «δυναστείας» Δαυίδ-Λεβέντη, που έχουν ισχυρές σχέσεις εμπορικής συνεργασίας με την πολυεθνική Coca-Cola ενοχλούνται με τις αποκαλύψεις που ακολουθούν την καταγγελία της 24χρονης Γ.Μ., υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει σεισμό στους κοσμικούς κύκλους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

1.Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Coca Cola 3E ξεκαθάρισε πως ονόματα προσώπων που φέρονται εμπλεκόμενα με την υπόθεση δεν έχουν ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση με την εταιρεία. Έχουν όμως μεγάλη και πολύχρονη εμπορική σχέση με τις δύο οικογένειες για Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες.

«Σχετικά με πρόσφατες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα, - αναφέρει η ανακοίνωση της μάλλον ανολοκλήρωτης αλήθειας σχετικά-θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση της εταιρείας μας με τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση. Όλοι εμείς, στην Coca-Cola 3E, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας», αναφέρεται στην ανάρτηση.
Η Coca – Cola βέβαια διαψεύδει αλλά οι οικογένειες Λεβέντη-Δαυίδ ενοχλούνται και πλήττονται από το σκάνδαλο. Ο Βασίλης Λεβέντης(αδελφός του Ευαγόρα, που επίσης κατηγορείται) ομιλεί για κοινή συνεύρεση με την 24χρονη, που τους έχει καταγγείλει μαζί με τρίτο πρόσωπο, ως βιαστές.

2.Λίνα Μενδώνη / Μετά τον σάλο ακυρώνει τη χορηγία για τη Δήλο από εμπλεκόμενο στον βιασμό της 24χρονης

Με σημαντική καθυστέρηση και κατόπιν παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ η Λίνα Μενδώνη αναγκάστηκε να ακυρώσει τη χορηγία
Οι έντονες αντιδράσεις οδήγησαν τη Λίνα Μενδώνη να κάνει τελικά πίσω και να μη δεχτεί τελικά τη δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, καθώς μέλος του ΔΣ φέρεται να είναι ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έγκριση της δωρέας υπογράφηκε στις 24/12/2021 ενώ δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια στις 5/1/2022, τέσσερις δηλαδή μέρες μετά τον βιασμό.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Πολιτισμού με μία λιτή και καθυστερημένη ανακοίνωση αναφέρει:
«Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι:

Η απόφαση 626312 «Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation for Greece», προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο» (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ».

-Νωρίτερα η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού να ανακαλέσει την απόφαση αποδοχής της χορηγίας και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Επειδή η υπόθεση της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά δύσοσμη, καλούμε την κ. Μενδώνη να ανακαλέσει άμεσα τη "χορηγία" και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι -κατεξοχήν οι γυναίκες του Πολιτισμού και του Αθλητισμού- που έχουν σηκώσει στην πλάτη τους τον αγώνα κατά του σεξισμού και της σεξουαλικής κακοποίησης, δεν αντέχουν για ακόμα μία φορά να μετατραπεί το ΥΠΠΟΑ σε "πλυντήριο" ξεπλύματος τέτοιων πράξεων».

«Η τυχόν εμπλοκή των "δωρητών" της αναστήλωσης ενός εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, σε μια υπόθεση μείζονος ποινικής και ηθικής απαξίας, δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις για τις οποίες η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να ενεργήσει άμεσα», επισήμανε η Σ. Αναγνωστοπούλου.
Καταλήγοντας, η ίδια υπογράμμισε ότι «ο Πολιτισμός δεν αντέχει κακοποιητικά "κουκουλώματα" ερήμην του και ερήμην της κοινωνίας. Δεν αντέχει άλλη μία υπόθεση Λιγνάδη».

3.Η κακότυχη κοπέλα, η οποία εργάζεται ως ιδιαιτέρα γραμματέας γνωστού επιχειρηματία της βόρειας Ελλάδας, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από πέντε πλουσιόπαιδα της «καλής κοινωνίας», τα οποία έκαμψαν τις αντιστάσεις της με ουσία που είχαν ρίξει στο ποτό της κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου πάρτι, το οποίο είχαν διοργανώσει σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης!

Οι οδυνηρές πτυχές της αδιανόητης υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης, που ξεσήκωσε πρωτοφανές κύμα αγανάκτησης στα social media, άρχισαν να αποκαλύπτονται στις 2 Ιανουαρίου, όταν η 24χρονη βρήκε το σθένος να περάσει το κατώφλι του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου και να υποβάλει μήνυση για βιασμό εναντίον του ενός εκ των δύο κληρονόμων της «δυναστείας των αναψυκτικών» στην Ελλάδα, του 27χρονου Βασίλη Λεβέντη. Μάλιστα, λόγω της άθλιας κατάστασης στην οποία βρισκόταν, δεν θυμόταν τους βιαστές της, όμως ο 27χρονος έκανε το λάθος να την καλέσει στο κινητό τηλέφωνό της, «ξυπνώντας» της φρικιαστικές μνήμες από τη σουίτα όπου την κακοποίησαν!

Η συζήτηση γύρω από την απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστές γόνους διάσημων οικογενειών και ηχηρά ονόματα του κλάδου της εστίασης «φούντωσε», όταν ο ακτιβιστής του Instagram Ηλίας Γκιώνης -ο οποίος είχε αποκαλύψει και το «Πορνο-Στάθης γκέιτ»- δημοσιοποίησε στα social media τον βιασμό της 24χρονης, παραθέτοντας και λεπτομέρειες για τα πρόσωπα που φέρεται ότι οργάνωσαν και συμμετείχαν στο «ρεβεγιόν της φρίκης» στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, φαίνεται ότι τέτοια πάρτι ακολασίας έχουν μακρά ιστορία στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνονται από πρόσωπα-κλειδιά, με πλήρη μυστικότητα, και αφορούν «παρεάκια» που δρουν σαν κύκλωμα.

Η ανάρτησή του αυτή προκάλεσε μια απίστευτη «καταιγίδα» αποκαλύψεων στο διαδίκτυο, που έφτασε να εκδηλωθεί με τη δημιουργία στο twitter των hashtags #cancel_Αχίλλειον, #MeTooGR, #cancel_cocacola και #MeToo, στα οποία χιλιάδες χρήστες σχολίαζαν το περιστατικό, παραθέτοντας και στοιχεία για τους φερόμενους ως βιαστές!

Σύμφωνα με τις «διαρροές», στη Θεσσαλονίκη, εκτός από τον Βασίλη Λεβέντη, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή, στο πάρτι της ακολασίας το οποίο φέρεται ότι διοργάνωσε ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος εργάζεται στον χώρο της εστίασης και φημολογείται ότι αναλαμβάνει να περάσουν καλά τα rich kids της Αθήνας όταν επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη για ξέφρενη διασκέδαση, συμμετείχαν ο δίδυμος αδελφός του Ευαγόρας, ένα άτομο με ξενικό όνομα (Χ.Χ.), που επίσης εργάζεται στην εστίαση, ο Μ.Ν., που διατηρούσε στο παρελθόν σχέση με γνωστή τραγουδίστρια και είχε φωτογραφηθεί μαζί της όταν εκείνη εμφανιζόταν στη Θεσσαλονίκη, και ο γνωστός στους κοσμικούς κύκλους Κ.Π.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 24χρονη Γ.Μ., η οποία έχασε πρόσφατα τους γονείς της από κορονοϊό και τον αρραβωνιαστικό της από ανίατη ασθένεια, βρισκόταν με την παρέα της σε μαγαζί της παραλιακής, όταν ο Μάνος Παπαδόπουλος της πρότεινε να συνεχίσουν τη διασκέδαση στο πάρτι, που είχε στήσει με Αθηναίους επιχειρηματίες «υπεράνω υποψίας» σε σουίτα γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου.

Οικογένεια Λεβέντη – Τα αδέλφια σε εφηβική ηλικία

Όταν έφτασε η ώρα να φύγει η 24χρονη δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει για να επιστρέψει στο σπίτι της και τηλεφώνησε στον Παπαδόπουλο, ο οποίος την παρότρυνε να γυρίσει πίσω. Φτάνοντας, όμως, στο ξενοδοχείο την άρπαξαν μέσα από το ασανσέρ τρεις άνδρες, οι οποίοι ήταν στο πάρτι, και την έβαλαν στη σουίτα, όπου τη βίασαν! Η κοπέλα ξύπνησε την επόμενη ημέρα και είδε ότι δεν φορούσε τα ρούχα της, ενώ δίπλα της βρίσκονταν sex toys. Τότε συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί και τηλεφώνησε έντρομη στον «φίλο» της, ο οποίος φέρεται ότι την παρέσυρε στο ξενοδοχείο.

«Πού βρίσκομαι, Μάνο; Γιατί είμαι εδώ;» ήταν οι πρώτες λέξεις που του είπε, με εκείνον να της απαντά «Φύγε γρήγορα και έλα εδώ»! Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Instagram παραδέχθηκε όσα έγιναν και ζήτησε συγγνώμη. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι του χάκαραν τον λογαριασμό, όμως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Espresso», η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

«Μου πήραν το κινητό»

«Σήμερα κατάφερα να ανακτήσω την κυριότητα του προφίλ μου και άμεσα θέλω να προβώ στη διάψευση της δημοσίευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13/1. Η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν πραγματοποιήθηκε από εμένα, αλλά από το πρόσωπο το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους "συνοδούς" του την 1/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια, στις 13/1/2022, μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών. Η παρακάτω εικόνα είναι στη διάθεση των αστυνομικών Αρχών και των δικαστικών Αρχών, και καταδεικνύει την αλήθεια όσων αναφέρω. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια και προσδοκώ η απάντηση της Δικαιοσύνης να είναι αμείλικτη» ανέφερε.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε «φωτογραφηθεί» αρχικά ως ιδιοκτήτης της καφετέριας Αχίλλειον. Όμως, μετά το σάλο που προκλήθηκε, το Αχίλλειον το διέψευσε. «Η επιχείρηση δεν έχει ουδεμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό και με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό, έχει διακοπεί η συνεργασία μας. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και τη θλίψη για τέτοιου είδους περιστατικά, για τα οποία θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη» ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση.

Χαρακτηριστική είναι η εξής, η οποία αναφέρεται σε έναν από τους εμπλεκομένους: «Ο τύπος είναι εντελώς σάικο, έχει εμμονές και παρακολουθεί μέσω του ίνστα και μέσω φέικ προφίλ που διατηρεί διάφορα κορίτσια». Αλλη χρήστρια τονίζει σε Instastory:«Εριξαν κάτι στο ποτό, ειλικρινά απορώ πώς γλίτωσα. Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό το κορίτσι»!

Στον απόηχο των φοβερών αποκαλύψεων, ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για την εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας που δρούσε στην πόλη. Στόχος είναι να εντοπιστούν όσοι εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία και τις «διοχέτευαν» σε διάφορα πάρτι στην πόλη. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η 24χρονη δεν είναι μεταξύ αυτών των γυναικών.
Η αντίδραση του Φιντιρίκου (κολλητού του διοργανωτή του ρεβεγιόν-εφιάλτη) για την «εμπλοκή» του στη νύχτα της ακολασίας

Τη δική του απάντηση σε όσους τον ενέπλεξαν στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη έδωσε, μέσω μιας οργισμένης ανάρτησης στο προφίλ του στο Instagram, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο 35χρονος, έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου, που τον κατονόμασε ως ένα από τα άτομα τα οποία συμμετείχαν στο «ρεβεγιόν της φρίκης» σε πεντάστερο ξενοδοχείο, τονίζοντας παράλληλα πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη διαρροή του ροζ βίντεο της Ιωάννας Τούνη.

«Προς μεγάλη μου έκπληξη και δυσαρέσκεια, τις τελευταίες ημέρες εμπλέκεται το όνομά μου, μέσω αμφιβόλου προελεύσεως λογαριασμών στο Instagram, σε μια αποτρόπαια πράξη κακοποίησης νεαρής κοπέλας, κατά τη διάρκεια των γιορτών, που παρεμπιπτόντως εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εδώ να ήμουν θα μπορούσα να είχα την οποιαδήποτε ανάμειξη. Η στάση ζωής και οι αρχές μου δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ να διανοηθώ την οποιαδήποτε ανάμειξη σε κάτι τέτοιο. Ήδη έχω προβεί σε μήνυση εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου, που χρησιμοποιεί το όνομά μου αυθαίρετα και συκοφαντικά, πράγμα που θα συνεχιστεί και με όποιον αναπαράγει κάτι ανάλογο εξόχως δυσφημιστικό. Διευκρινίζω ότι το όνομά μου δεν βρίσκεται στη μήνυση που έχει καταθέσει η συγκεκριμένη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη» υποστήριξε ο Δημήτρης Φιντιρίκος και πρόσθεσε:

«Επίσης, ουδεμία σχέση έχω με το video της Ιωάννας Τούνη, κάτι που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει και η ίδια. Είναι εξαιρετικά λυπηρό να σπιλώνονται προσωπικότητες και να συκοφαντούνται άνθρωποι προκειμένου ορισμένοι να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Ας το κάνουν μέσω της δουλειάς τους και της γενικότερης κοινωνικής ζωής τους, πράγμα που κάνω και εγώ καθημερινά με κόπο και θυσίες. Τέλος, χωρίς να θέλω να παρέμβω στη δουλειά της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης, που εμπιστεύομαι τυφλά, εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην κοπέλα, όπως και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να έχει υποστεί κάτι ανάλογο, και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες όπου υπάρχουν. Είμαι σταθερά απέναντι και πολέμιος σε κάθε μορφή βίας, απ' όπου κι αν προέρχεται. Καμία ανοχή».

Στο πλευρό του επιχειρηματία στάθηκε από την πρώτη στιγμή και η σύντροφός του Κατερίνα Δαλάκα, η οποία έκανε repost την ανάρτηση του επιχειρηματία, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή της προς το πρόσωπό του. «Το μοναδικό σχόλιο που έχω να κάνω είναι, πριν κρίνετε ανθρώπους και καταδικάζετε ζωές και οικογένειες, να ελέγχετε την αλήθεια – πριν στείλετε τα υβριστικά μηνύματα να πεθάνουμε και να πάθουμε καρκίνο, να τσεκάρετε. Λυπάμαι που κανείς δεν χρωστάει έναν καλό λόγο σε κάποιον, αλλά αμέσως βγάζετε τόσο μίσος. Θα μπορούσατε να είστε εσείς στη θέση αυτή κάποια μέρα και, πιστέψτε με, θα θέλατε και εσείς να τσεκάρουν τα γεγονότα οι άνθρωποι πριν σας βρίσουν ή σας καταδικάσουν» έγραψε στα Instagram stories της η πρώην παίκτρια του «Survivor».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline