Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:31:23

ΑΥΓΗ, πανηγυρικά: Γιώργος Κύρτσος / Πέταξε το γάντι στον Μητσοτάκη – «Δεν παραιτούμαι, θα δούμε αν θα διαγραφώ». Από τη ΝΔ δηλώνουν ότι από καιρό τώρα, «έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος». Κύριο

Αμετακίνητος, φέρεται να δηλώνει ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσεις από τη Νέα Δημοκρατία, ότι θα συνεχίσει την κριτική του για λάθη και παραλείψεις στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης και θα αναμένει τις αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος για τη θέση του εντός ή εκτός της ΝΔ,

1,Είναι τόσοι έντονη και διαμορφωμένη από καιρό η δυσαρέσκεια του Μαξίμου, με τεταμένα τα νεύρα ορισμένων για τη στάση του γαλάζιου ευρωβουλευτή που το τελευταίο διάστημα έχει ουκ ολίγες φορές αποστασιοποιηθεί ή ασκήσει δημόσια κριτική για πλήθος θεμάτων της επικαιρότητας, που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να αιωρείται το ερώτημα για το αν ακόμα παραμένει ευρωβουλευτής της ΝΔ ο Γιώργος Κύρτσος.

«Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό» υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κληθείς να σχολιάσει τη στάση του κ. Κύρτσου στις διώξεις κατά Βαξεβάνη και Παπαδάκου.
Πρόσθεσε δε, ο κ. Οικονόμου: «Αλλά ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα, τις σταθερές και πολύ καθαρές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται σε προκλήσεις της εποχής μας».

«Παραμένει ωστόσο ευρωβουλευτής της ΝΔ με το ειδικό βάρος που έχουν οι τοποθετήσεις του σε σχέση με την κυβέρνηση;» ήταν το ερώτημα που δέχτηκε ευθύς αμέσως ο κ. Οικονόμου και περιορίστηκε σε μια λακωνική και αινιγματική απάντηση: «Νομίζω σας απάντησα».
Πορεία σύγκρουσης από το 2020
Σημειώνεται ότι ο κ. Κύρτσος είχε στηρίξει και υπογράψει το 2015 την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ, ήταν μάλιστα από τους πρώτους.

Ωστόσο τους τελευταίους μήνες, πολύ πιο εμφανώς ο κ. Κύρτσος δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία εφκράζοντας ουσιαστικά με πιο έντονο τρόπο επικριτικές θέσεις για τα θέματα αυτά που είχε ο ευρωβουλευτής από το φθινόπωρο του 2020, σε οτι αφορά τα ΜΜΜ, τις μεθόδους ιχνηλάτησης, την χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων κλπ.

Ουσιαστικά από την άνοιξη του 2021 ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον Γιώργο Κύρτσο υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων, απόλυτο ψυχικό χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών και ένα οιωνεί εχθρικό κλίμα.

Αποκορύφωμα ήταν το γεγονός ότι πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Κύρτσος μέσω των social media είχε καταγγείλει ότι τον έχουν κόψει από τον τηλεοπτικό αέρα στην ΕΡΤ λόγω των απόψεών του.
Σε κάθε περίπτωση αυτή η πορεία σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και κ. Κύρτσου έτσι όπως εξελίσσεται δύσκολα θα μπορέσει να οδηγήσει σε κάποιο συμβιβασμό τις δύο πλευρές.

2.ΣΥΡΙΖΑ / Ακόμα και στη ΝΔ έχουν καταλάβει την καθεστωτική νοοτροπία της κυβέρνησης

Απαντώντας στα σενάρια περί διαγραφής του από τη ΝΔ ο ίδιος κατά την ΑΥΓΗ ξεκαθάρισε ότι «αποκλείεται να παραιτηθώ, επειδή υποστηρίζω τις απόψεις μου» και συνέχισε λέγοντας ότι «εάν κάποιον τον ενοχλούν οι απόψεις μου και πρέπει να διαγραφώ προφανώς κάποιο λάθος γίνεται». Ο ίδιος τόνισε «να δούμε αν θα διαγραφώ» καθώς όπως είπε η διατύπωση του Οικονόμου δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. Ο Γιώργος Κύρτσος συμπλήρωσε ωστόσο ότι θα συνεχίσει να κάνει προτάσεις.

«Τίποτα από όσα υποστηρίζω δεν είναι εκτός πλαισίου. Μπορεί αυτά που λέω να είναι δυσάρεστα αλλά οι 101 θάνατοι πρέπει να μας οδηγήσουν στον προβληματισμό ή στον εφησυχασμό; Εγώ λέω στον προβληματισμό», σημείωσε ο ίδιος

Παράλληλα, ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής εξαπέλυσε τα βέλη του για άλλη μία φορά ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει κινήσει τις νομικές διαδικασίες ώστε η χώρα να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Novartis σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της που έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ.
Κάνοντας λόγο για τεράστια παράλειψη της κυβέρνησης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Πρέπει να στραφούμε κατά της Novartis και να ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω».

«Όταν άρχισα να ανεβάζω του τόνους της κριτικής, παρατήρησα δημοσιεύματα στην "Καθημερινή" για παράδειγμα, ότι θα πάω στον Βελόπουλο», σημείωσε ο ίδιος και αφού με επιστολή του ξεκαθάρισε το αντίθετο, σημείωσε ότι τα εν λόγω σενάρια συνεχίστηκαν.
«Ο καθένας παίζει με το σενάριο που έχει στο νου του αντί να απαντήσει στο επιχείρημα. Πάμε καλά στον covid; Όχι Είναι ικανοποιητικές οι συγκοινωνίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη; Όχι. Το να λες ότι αυτά λέει γιατί σκέφτεται να πάει στον Βελόπουλο, αυτό είναι δίκη προθέσεων και κλασική μέθοδος απαξίωσης» σημείωσε ο ίδιος και επεσήμανε ότι απαιτεί δημόσια συζήτηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline