Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  12:25:36

Μέσα σε αρνητικό-απαξιωτικό κλίμα τα σχόλια για την τεράστια περιουσία των 12 ακινήτων του Γιώργου Τράγκα. Μελετάται παρέμβαση της Εφορίας με τη δημοσίευση της διαθήκης, για την απόκτησή τους, τις κληρονομιές κ.α. Κύριο

Οικογενειακός εμφύλιος ανάμεσα στους κληρονόμους για 12 ακίνητα Τράγκα σε Ευρώπη και Αμερική για τις οριστικές διευθετήσεις.

1 Ανοιχτά μέτωπα και εκκρεμότητες που προκαλούν αναταραχή και έριδες φαίνεται ότι άφησε ο Γιώργος Τράγκας, που πριν από έναν μήνα, στις 14 Δεκεμβρίου, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, αν και ως αγέρωχος αντεμβολιαστής δήλωνε μέχρι την τελευταία στιγμή πριν νοσήσει βαριά ότι δεν φοβάται την πανδημία. «Χορεύω ταγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη», έγραφε ανυποψίαστος λίγο πριν από τη μοιραία μόλυνση από τον ιό. Επεσε εξω. Με πολλά τα αρνητικά δημοσιεύματα και σχόλια στο Διαδίκτυο -, χωρίς κανένα σχεδόν θετικό- για την υστεροφημία του ως ιδιοκτήτη μεγάλης περιουσίας και ζάπλουτου εκδότη σε μια εποχή μεγάλης κρίσης και των ΜΜΕ και της οικονομίας της χώρας από το 2009. Χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό ένα αιχμηρό σχόλιο της γνωστής δημοσιογράφου και σχολιάστριας ΛΙνας Κλειτου, που είχε μεγάλη ανταπόκριση:

Σοβαρά τώρα, υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος επί γης που να πιστεύει ότι η τεράστια αυτή περιουσία αποκτήθηκε νόμιμα; Κυρίως όταν η κρίση διέλυσε τα πάντα και οι φούσκες του τύπου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, έσκαγαν η μία πίσω από την άλλη; Αλήθεια, θα μεταβιβασθεί η περιουσία στους κληρονόμους σα να μην κατάλαβε κανείς τι έχει γίνει; Πώς αφέθηκε χωρίς ουσιαστικό έλεγχο η κατάσταση εν Ελλάδι; Γνωρίζαμε ότι ο μακαρίτης έβγαζε από τη μύγα ξύγκι και όχι μόνο. Οτι ήταν ο χειρότερος εργοδότης που υπήρξε ποτέ. Οτι το παγκόσμιο #metoo ωχριούσε μπροστά του. Όμως, ότι θα μεταβιβασθεί όλη αυτή η κτηνώδης περιουσία στους κληρονόμους του, σα να μην συνέβη τίποτα και ότι όλοι αυτοί θα τρώνε, θα πίνουν και ενδεχομένως θα μας κουνούν και το δάκτυλο, σα να είναι όλοι νόμιμοι και αθώοι του εγκλήματος, με ξεπερνά...»

2.Το ξαφνικό και δυσάρεστο συναπάντημα με τον θάνατο δεν επέτρεψε στον Γ. Τράγκα αφενός να ρυθμίσει βασικά θέματα για τη λειτουργία του κόμματος Ελεύθεροι Ανθρωποι που ίδρυσε προ μηνών, με αποτέλεσμα να διαπληκτίζονται οι πολιτικοί του επίγονοι. Αφετέρου δεν πρόλαβε να αφήσει διαθήκη για την τεράστια, ως φαίνεται, περιουσία του, γεγονός που έχει οδηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαμάχες ανάμεσα στην τελευταία σύζυγό του Μαρία Καρρά και τα παιδιά του από προηγούμενους γάμους του.

Οι διαπληκτισμοί για το κόμμα είναι λίγο ως πολύ γνωστοί, με τον συνεργάτη του Πάρι Κουρτζίδη να έχει αναλάβει, κατά τα φαινόμενα, μεταβατικός πρόεδρος, αφού αντάλλαξε πυρά με άλλα στελέχη, που είχαν αναφορές στην οικογένεια του ιδρυτή. Οι διαφορές όμως για την κληρονομιά δεν ήρθαν με την ίδια ένταση στην επιφάνεια ως τώρα. Άλλωστε πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτό ζήτημα, τις πτυχές του οποίου ίσως να μη γνωρίζουν εντελώς ούτε καν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

Και αυτό διότι η περιουσία που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας δεν είναι απλά πολύ μεγάλη, αλλά και διάσπαρτη σε πολλές χώρες και σημεία του κόσμου μέσω πολυσύνθετων εταιρικών σχημάτων. Επιπλέον, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ερευνούν ενδελεχώς και με μεγάλη προσοχή καταγγελία για τα οικονομικά του δημοσιογράφου και πολιτικού, έχοντας στη διάθεσή τους σημαντικά στοιχεία.
O Γιώργος Τράγκας με την τρίτη σύζυγό του Μαρία Καρρά, με την οποία πορεύτηκαν μαζί επί 22 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έμεναν τον περισσότερο καιρό στο Μονακό, ενώ το 2019 ανανέωσαν τους όρκους τους στο Λας Βέγκας με παπά έναν μίμο του Ελβις Πρίσλεϊ και παρανυφάκι τον... αγαπημένο τους σκύλο, που φέρει το όνομα Αστερίξ!

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξε θέμα με τη Δικαιοσύνη για τα περιουσιακά του. Ουδείς ξεχνά ότι στα τέλη του 2012 το όνομά του βρέθηκε στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ». Ο ίδιος αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κάποια σχέση και μίλησε για «σκοπιμότητες πολιτικής και ηθικής σπίλωσής του» επειδή ήταν απέναντι στα μνημόνια και τους Γερμανούς. Στη συνέχεια, εν μέσω κλαυθμών, παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν, αφελώς σκεπτόμενος, όπως έλεγε, είχε βγάλει χρήματα στην Ελβετία, σημειώνοντας πάντως πως είχε κλείσει τον επίμαχο λογαριασμό χρόνια πριν. Απόρροια αυτού ήταν η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του τον Μάιο του 2014 σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες». Η έρευνα είχε καταδείξει τότε ότι ποσά ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ δεν είχαν δηλωθεί νόμιμα.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Τράγκας ήταν «ημιμόνιμος» κάτοικος Μονακό όχι μόνο γιατί αγάπησε ξαφνικά το πριγκιπάτο του Αλβέρτου, αλλά για να έχει μεγαλύτερη οικονομική, επιχειρηματική και φορολογική ευελιξία, όπως έλεγαν άνθρωποι που τον γνώριζαν και είχαν εικόνα των κινήσεών του
Τελικά διώχθηκε σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σχεδόν αβρόχοις ποσίν κατάφερε να ξεπεράσει και τον θόρυβο από δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν το 2016 στην υπόθεση με τα Εγγραφα του Παναμά ως κάτοχο offshore εταιρειών – ουδέποτε επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο, καίτοι όλες αυτές οι ιστορίες τού κόστισαν στο ίματζ του αντιμνημονιακού λαϊκού ήρωα και του προστάτη των συμφερόντων των απλών ανθρώπων που πλάσαρε επί δεκαετίες.
Τώρα όμως φαίνεται ότι τα πράγματα μπορεί να έχουν νέο ενδιαφέρον και μπερδεύουν την κατάσταση.

Οι δύο γιοι του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης και Φρέντυ, συντετριμμένοι στην κηδεία του

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Τράγκας ήταν «ημιμόνιμος» κάτοικος Μονακό όχι γιατί αγάπησε ξαφνικά το πριγκιπάτο του Αλβέρτου, τον βράχο του περίφημου καζίνου και τη μοναδική «φυσική» πίστα της Φόρμουλα 1, αλλά για να έχει μεγαλύτερη οικονομική, επιχειρηματική και φορολογική ευελιξία, σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν και είχαν εικόνα των κινήσεών του σε γενικές γραμμές. Ηταν γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι διατηρούσε πολυτελή βίλα στη Νίκαια, γοητευμένος από τις ομορφιές της νότιας Γαλλίας. Μάλιστα πολλές από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές τα τελευταία χρόνια τις ετοίμαζε και τις συντόνιζε από την Côte d'Azur, την Κυανή Ακτή ή αλλιώς Γαλλική Ριβιέρα. Τις περιόδους που ο ίδιος βρισκόταν στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, την παρείχε προς ενοικίαση, αφού τέτοια πολυτελή σπίτια σε τόσο μαγικά μέρη είναι περιζήτητα και φυσικά πανάκριβα. Οι φωτογραφίες από τη βίλα κόβουν την ανάσα, γεννούν υποψίες ότι ο παράδεισος ίσως έχει «παράρτημα» στη Γη και εξηγούν γιατί ο Νίκος Καζαντζάκης είχε μαγευτεί από την ομορφιά εκείνης της λωρίδας στεριάς και θάλασσας ώστε να αγοράσει το 1954 σπίτι στη γειτονική Αντίμπ.
Από το Μονακό έως το Παρίσι

Ο Γιώργος Τράγκας φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακίνητα και φρόντιζε να επενδύει στην ασφάλεια που αυτά παρέχουν τα μεγάλα ποσά που απέκτησε από τις πετυχημένες επαγγελματικές του δραστηριότητες επί 30 και πλέον χρόνια.
Οι σχετικές πληροφορίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ, σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών αρχών, η περιουσία του περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Μονακό το όνομά του φέρεται να συνδέεται με τρία ή τέσσερα ακίνητα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline