Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  04:15:50

Τα Rafale αλλάζουν τους συσχετισμούς από σήμερα-Τα πλεονεκτήματά τους

Τα Rafale είναι εξοπλισμένα με όπλα που τους επιτρέπουν να εκτελούν αποστολές αναχαίτισης , αερομαχίες και αποστολές κρούσης.

Αλλαγή των δεδομένων στην αεροπορική περιοχή πρόκειται να φέρει η αυριανή άφιξη των έξι μαχητικών Rafale στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Γαλλία.

Τα «φαρμακερά» όπλα των Rafale

Τα Rafale είναι εξοπλισμένα με όπλα που τους επιτρέπουν να εκτελούν αποστολές αναχαίτισης , αερομαχίες και αποστολές κρούσης.

Διαθέτουν τους πυραύλους Μeteor και Mica που αποτελούν φόβητρο για εχθρικά αεροσκάφη, τους πυραύλους Exocet εναντίον στόλων αλλά και τους στρατηγικούς πυραύλους Scalp.

Επίσης έχουν πολύ μεγάλη εμβέλεια καθώς ενοποιούν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας με αυτόν της Μεσογείου, ενώ πολλά δείχνει και το γεγονός ότι έρχονται από την Γαλλία χωρίς ανεφοδιασμό.

Επιπλέον, είναι οπλισμένα με πολύ σημαντικά ηλεκτρονικά συστήματα όπως συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, πανίσχυρα ραντάρ που μπορεί να εντοπίσει στόχους σε ακτίνα 40 χλμ και να εγκλωβίσει τους 40 πιο επικίνδυνους από αυτούς αλλά και παθητικό εντοπισμό που τους δίνει χαρακτηριστικά stealth αεροπλάνου.

Υπενθυμίζεται πως αύριο Τετάρτη, μεταξύ 12:00 - 12:30, τα υπερσύγχρονα Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αττική στο πλαίσιο της άφιξής τους στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Τα ελληνικά μαχητικά θα "χαιρετήσουν" τους Έλληνες, πετώντας πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline