Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  23:46:11

Μειώνονται μεν τα κρούσματα αλλά όλα τα άλλα παραμένουν απειλητικά. Πληρότητα νοσοκομείων, διασωληνώσεις στις ΜΕΘ, θάνατοι. Αναγκαστική παράταση των περιορισμών μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Με ερωτηματικά τι θα συμβεί από Φεβρουάριο. Κύριο

Παράταση μιας ακόμα εβδομάδας για σκληρά τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση, αλλά ουσιαστικά θα είναι για ένα δεκαήμερο.

1.Δυστυχώς δεν φτάσαμε ακόμα στην κορύφωση της νέας επιδημίας και η γενική εικόνα παραμένει ανησυχητική, προβληματική, για τους κινδύνους. Με άγνωστο ακόμα πόσο καιρό θα χρειασθεί η σταδιακή εκτόνωση, αποκλιμάκωση. Πάντως οι αισιόδοξοι κυβερνητικοί ότι θα τελειώναμε σε 2-3 εβδομάδες από τις αρχές Ιανουαρίου μάλλον διαψεύδονται.

Συγκεκριμένα, με.ιώνονται μεν τα κρούσματα αλλά όλα τα άλλα παραμένουν απειλητικά, Πληρότητα νοσοκομείων, διασωληνώσεις στις ΜΕΘ , θάνατοι. Αναγκαστική παράταση των περιορισμών μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Με ερωτηματικά τι θα συμβεί από Φεβρουάριο. .
Παράταση μιας ακόμα εβδομάδας για σκληρά τα μέτρα σε εστίση και διασκέδαση, αλλά ουσιαστικά θα είναι για ένα δεκαήμερο.

2.Την παράταση κατά μία εβδομάδα και πλέον -δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα- των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία είχαν τεθεί σε ισχύ στο τέλος Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Προηγήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία εξέτασε τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: «Σήμερα, Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα».
Τα μέτρα αναμένεται να επανεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφασιστεί τι θα ισχύσει με το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης από τις 31 Ιανουαρίου, καθώς και εάν θα επανέλθει η μουσική.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ είναι τα εξής:

• Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.
• Ωράριο λειτουργίας σε εστίαση και διασκέδαση έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι, ενώ απαγορεύεται η μουσική.
• Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.
• Στο 10% η πληρότητα των γηπέδων, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
• Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

Εμβολιαστικές γραμμές σε 26 νησιά της χώρας για τις ηλικίες 5-11

Στη δημιουργία εμβολιαστικών γραμμών για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας προχωρά το υπουργείο Υγείας με στόχο την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και τη διευκόλυνση των νησιωτών.
Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν σε Κέντρα Υγείας ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.
Η πλατφόρμα για τα παιδιά έχει ήδη ανοίξει για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline