Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:39:23

Οχι μία αλλά τέσσερις αποστάσεις Ανδρουλάκη από Μητσοτάκη- ΝΔ. Καμία συγκυβέρνηση, καμία χωριστή συνάντηση, στρατιές οι διορισμοί στο Δημόσιο, «Δεξιά» και όχι κεντρώο κόμμα. Κύριο

«Μόνο τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, οι συμβασιούχοι αυξήθηκαν από 100.603 σε 127.176, ενώ την ίδια περίοδο ο αριθμός των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε ελαφρά.

Κι ενώ μέσα σε ένα μόλις χρόνο η κυβέρνηση προσέλαβε 26.573 επιπλέον συμβασιούχους, διαφημίζει ως μεγάλη μεταρρύθμιση τον επικείμενο (τον Σεπτέμβριο 2022) γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόλις 1.500 μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων».

1.Τέσσερις αποστάσεις από την Κυβέρνηση, τη ΝΔ και τις μεγάλες επιλογές του Κ. Μητσοτάκη για προσέγγιση με την νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και ότι η ΝΔ είναι κεντρώο κόμμα και μάλιστα στο χώρο του «προοδευτικού κέντρου» γνωστοποίησε χθες και προχθές ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Χαριλάου Τρικούπη . Σε μια καταφανή προσπάθεια διαφοροποίησης για το παρόν αλλά και το μέλλον. Ακόμα και μετά τις εκλογές. Μέχρι τότε απέκλεισε κάθε ειδική συνάντηση του με τον κ,. Μητσοτάκη εάν δεν εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα συνάντησης όλων των πολιτικών αρχηγών και όχι μεμονωμένη και ειδική, όπως φάνηκε ότι θέλει ο κ, Μητσοτάκης. Απέκλεισε την πιθανότητα συγκυβέρνησης ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης και εκτίμησε ότι είναι υπαρκτό το σενάριο συνεργασίας της ΝΔ με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ας πράξει όπως ο Ντράγκι με το Σαλβίνι

Μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για συνεργασία Μητσοτάκη με τον Κυριάκο Βελλόπουλο επικαλούμενος το ιταλικό παράδειγμα όπου ο Ντράγκι καλεί σε συνεργασία τον Σαλβίνι.

«Δεν έχουμε εμείς κανένα λόγο να συγκυβερνήσουμε με την Δεξιά. Αν θέλει ο κύριος Μητσοτάκης μπορεί να συγκυβερνήσει με τον κύριο Βελλόπουλο. Όπως έπραξε ο Ντράγκι που καλεί σε συνεργασία τον Σαλβίνι. Το σενάριο άλλωστε είναι υπαρκτό, απλώς η ΝΔ δεν έχει λόγο να το επιβεβαιώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στην Εστία.
Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ακόμα: «Στόχος μας είναι να αναδειχθούμε σε σοβαρό αντίπαλο της ΝΔ. Και αν ποτέ κυβερνήσω να αφήσω πέντε πράγματα πίσω μου».

ΚΙΝΑΛ: «Απαξιώνεται το Δημόσιο με στρατιές συμβασιούχων και μετακλητών»

«Είναι φανερό με τα δεδομένα του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση μετατρέπει το κράτος γρήγορα και σταθερά σε 'δικό της μαγαζί'», υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη

Για απαξίωση του Δημοσίου «με στρατιές συμβασιούχων και μετακλητών» κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ, με κοινή ανακοίνωση του τομέα Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος και της γραμματέα ΚΟ – τομεάρχη Εσωτερικών, Ευαγγελίας Λιακούλη.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μέχρι το 2010, κανείς δε μπορούσε να απαντήσει με ακρίβεια πόσοι ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συμβασιούχοι, οι μετακλητοί. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ οργάνωσε την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων (με τον Νόμο 3845/2010) και έκτοτε μπορούσε ο κάθε πολίτης να δει πόσοι δουλεύουν στο κράτος και με ποια σχέση εργασίας στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr». Και επισημαίνεται πως η πληροφορία αυτή πλέον δεν είναι διαθέσιμη εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα.

«Η κυβέρνηση, που προβάλλει διαρκώς τα επιτεύγματά της στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, «δεν έχει καταφέρει καν να επαναφέρει σε λειτουργία την κεντρική σελίδα απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται άραγε 'απλά' για ένα τεχνικό πρόβλημα ή υποκρύπτει κάποια προσπάθεια απόκρυψης δεδομένων σε ό,τι αφορά τον αριθμό των συμβασιούχων και, κυρίως, των μετακλητών, που κάθε μήνα σπάει νέο ρεκόρ;».
Ακόμα όμως και χωρίς τα στοιχεία του 2021, επισημαίνεται, «είναι φανερό με τα δεδομένα του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση μετατρέπει το κράτος γρήγορα και σταθερά σε 'δικό της μαγαζί'».

Το ΚΙΝΑΛ επικαλείται τα στοιχεία που παρουσίασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τα οποία «μόνο τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, οι συμβασιούχοι αυξήθηκαν από 100.603 σε 127.176, ενώ την ίδια περίοδο ο αριθμός των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε ελαφρά. Κι ενώ μέσα σε ένα μόλις χρόνο η κυβέρνηση προσέλαβε 26.573 επιπλέον συμβασιούχους, διαφημίζει ως μεγάλη μεταρρύθμιση τον επικείμενο (τον Σεπτέμβριο 2022) γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόλις 1.500 μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ διολισθαίνει προς την πλήρη απαξία των δημοσίων υπαλλήλων», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «όχι μόνο φορτώνοντάς τους με μετακλητούς ως προϊσταμένους, αλλά και δημιουργώντας ένα παρακείμενο σώμα συμβασιούχων – ομήρων των κελευσμάτων των κομματικών φίλων και γνωστών, που αυξάνονται διαρκώς και ασκούν εξουσία χωρίς λογοδοσία σε υπουργεία και δημόσιους φορείς».

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, «που έκανε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, με σκοπό τη διαφάνεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη (Διαύγεια, ΚΕΠ, ΑΣΕΠ), γνωρίζει πολύ καλά πως καμία χώρα δεν μπορεί να ευημερήσει χωρίς έναν δημόσιο τομέα αξιοκρατικά στελεχωμένο», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τα στελέχη του κόμματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline