Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  10:43:43

«Ελπίδα» με συνέπειες: Πολικές θερμοκρασίες, όγκοι χιονιού και σήμερα Τετάρτη. Συνθήκες αρκετά επικίνδυνες για την καθημερινότητα όλων μας. Ανησυχητική πρόβλεψη Αρναούτογλου για την άλλη εβδομάδα. Κύριο

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: «Κατεβασιά» ψυχρών αέριων μαζών γύρω στις 2-4 Φεβρουαρίου. Επιφανειακή η βελτίωση του καιρού.

Βελτιωμένος καιρός αναμένεται σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά όχι γενικά , δηλαδή όχι χωρίς συνέπειες λόγω μεγάλης παγωνιάς και τεράστιων όγκων χιονιού, που δυσκολεύουν τη ζωή από τα πεζοδρόμια και την έξοδο από το σπίτι έως τους χιλιάδες παράπλευρους δρόμους .
Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα υπάρξουν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, τοπικές χιονοπτώσεις στη Νότια Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά (ισχυρός στα βόρεια), με τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η πρόβλεψη για την Τετάρτη

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και τοπικές χιονοπτώσεις στη Νότια Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στη Δυτική Μακεδονία ολικός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -13 έως 0 βαθμούς), -7 έως 3 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 6 βαθμούς), 1 έως 7 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 5 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Ηλιοφάνεια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όλη τη διάρκεια της μέρας και παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες κατά τόπους στα μεγαλύτερα υψόμετρα ισχυρός αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: «Κατεβασιά» ψυχρών αέριων μαζών γύρω στις 2-4 Φεβρουαρίου

Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες ημέρες

Την προσοχή μας και τις επόμενες ώρες εφιστά ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο μετεωρολόγος τις επόμενες ώρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην Κρήτη, και μέχρι περίπου τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, καθώς εκεί αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις συνοδευόμενες κατά τόπους και από αστραπόβροντα κυρίως πάνω από 200 με 300 μέτρα καθώς χαμηλότερα το κοκοσάλι (χιονοχάλαζο) δείχνει να επικρατεί περισσότερο.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Θα διατηρηθούν τα έντονα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα σε πολλές περιοχές της χώρας, τουλάχιστον μέχρι αρχές Φλεβάρη! Πιο σημαντική δείχνει η "κατεβασιά" ψυχρών αέριων μαζών γύρω στις 2-4 του Φλεβάρη.

Φίλες και φίλοι Καλή σας ημέρα

Λίγο προσοχή τις επόμενες ώρες στην Κρήτη και μέχρι περίπου τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης καθώς εκεί αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις συνοδευόμενες κατά τόπους και από αστραπόβροντα κυρίως πάνω από 200 με 300 μέτρα καθώς χαμηλότερα το κοκοσάλι (χιονοχάλαζο) δείχνει να επικρατεί περισσότερο!

Όσον αφορά στις περιοχές όπου είχαμε χιονοπτώσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μαζί με το σημερινό, θα χρειαστούμε σίγουρα ακόμα ένα εικοσιτετράωρο για να αρχίσει ο καιρός να γίνεται τόσο μαλακός ώστε να υποχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό τα χιόνια και ο πάγος τουλάχιστον στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.
Την Παρασκευή θα έχει βελτιωθεί εντελώς η κατάσταση καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα προβλέπεται επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων που θα ανεβάσουν αρκετά τη θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των βραδινών νυχτερινών ωρών.

Όπως έγραψα και στον τίτλο και είπα και χθες στο αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 στις 4:45 το απόγευμα και στις 10:45 το βράδυ, το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα ξαναπέσει η θερμοκρασία (όχι όμως τόσο πολύ όσο τα τελευταία 24ωρα), όμως πιο σημαντική φαίνεται η ψυχρή εισβολή την επόμενη εβδομάδα και κυρίως μεταξύ δύο και τέσσερις Φλεβάρη για την οποία θα αναφερθώ και απόψε στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου», καταλήγει η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτγολου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline