Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:17:14

Πρωτεύοντες οι Τούνη, Κοψιάλης, Φουρέιρα, Αργυρός, τηλεπερσόνες, αθλητές και ψώνια. Αυτοί είναι οι Έλληνες influencers με τους περισσότερους ψεύτικους Instagram followers. Κύριο

Ένας κατάλογος και μια κατάταξη που κυκλοφορεί και άρχισε να προκαλεί συζητήσεις, και τα πρώτα απαξιωτικά σχόλια.

Ενας κατάλογος αξιολόγησης, χωρίς πολλά ποιοτικά στοιχεία, που κυκλοφορεί σε ορισμένους κύκλους της δημοσιότητας αλλά και σχετική-οριακή αξία. Η Fasthosts.co.uk ανέλυσε τους λογαριασμούς διασήμων στο Instagram και ανακάλυψε πόσοι αληθινοί και fake λογαριασμοί τους ακολουθούν.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στην Ελλάδα η Ιωάννα Τούνη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Ελένη Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους fake followers στο Instagram με σχεδόν 25-37% ύποπτων λογαριασμών στο προφίλ τους!

• Στην λίστα με influencers παγκοσμίας φήμης οι Kendall Jenner, Justin Bieber και Rihanna βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τα υψηλότερα ποσοστά fake followers.
• 4 από τους 25 διάσημους της λίστας με τους περισσότερους ύποπτους Instagram λογαριασμούς είναι από τη μουσική βιομηχανία.

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στους Instagram ακόλουθους των διασημότερων influencers του πλανήτη, διαπιστώνει κανείς ότι οι αριθμοί είναι σχεδόν εκφοβιστικοί. Φυσικά αυτό δεν είναι σοκαριστικό διότι είναι γνωστό ότι τα ψεύτικα προφίλ και τα bots είναι άπειρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα νούμερα που βλέπουμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως Έλληνες αθλητές παγκοσμίου φήμης όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιάννης Αντετοκούμπο βρίσκονται στη λίστα (9η και 5η θέση) αλλά παρά το ποσοστό των ψεύτικων ακολούθων οι λογαριασμοί τους στο Instagram έχουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής ακολούθων. Αυτό σημαίνει πως οι ακόλουθοί τους αλληλεπιδρούν με τα προφιλ κάνοντας likes, comments, shares κ.ά.

Η αναλυτική λίστα για τους Έλληνες influencers
celeb1

celeb2

Αναλυτικά η λίστα με τους παγκοσμίους φήμης influencers στην ιστοσελίδα https://www.fasthosts.co.uk/the-biggest-fake-influencers.
moneyreview.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline