Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:28:00

Εμ. Μακρόν από Βερολίνο, συναινετικά: «Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας- Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στρατιωτική βοήθεια στη Ουκρανία». Κύριο

Βλ. Πούτιν αμετανόητος: «Συνεχίζουμε τον πόλεμο .Δεν υπήρξε περιθώριο ειρηνικής επίλυσης.»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Μόσχας «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που έχει στόχο τον αφοπλισμό της Ουκρανίας, την υπεράσπιση των ρωσόφωνων από διώξεις και την αποτροπή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να χρησιμοποιούν τη χώρα για να απειλούν τη Ρωσία.

-Ούτε μια δήλωση νίκης ούτε ένα σοβαρό επίτευγμα 80 ημέρες πολέμου από τις 24 Φεβρουαρίου. Κανένας απολογισμός για το μέλλον, καμία έξαρση, μόνο το αδιέξοδο ενός πολέμου δύσκολου.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού οι δύο ηγέτες, ο Γερμανός καγκελάριος σημείωσε ότι Όπως είπε, η καλή συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας είναι σημαντική και οι δύο χώρες «συνεργάζονται καλά για να συνεργαστεί καλά η Ευρώπη»

1.Ο Όλαφ Σολτς αφού καλωσόρισε τον Εμανουέλ Μακρόν, τον συνεχάρη για την πρόσφατη επανεκλογή του και επιχείρησε να στείλει μήνυμα ενότητας, αλλά και στενού συντονισμού των επόμενων κινήσεων Γερμανίας και Γαλλίας ως προς τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, αλλά και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας.

Όπως είπε, η καλή συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας είναι σημαντική και οι δύο χώρες «συνεργάζονται καλά για να συνεργαστεί καλά η Ευρώπη»

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ξεσπούσε με αποτέλεσμα «χιλιάδες άνθρωποι να ζουν τον θάνατο και την καταστροφή».

«Έχουμε βιώσει μια καμπή στην ιστορία», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Μακρόν ευχαρίστησε τον καγκελάριο Σολτς και είπε ότι θα δημιουργήσουν μια Ευρώπη που είναι πιο δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει «μεγάλες προκλήσεις», όπως η ψηφιοποίηση, η προστασία του περιβάλλοντος και όλες οι άλλες προκλήσεις.

Πρόσθεσε ότι η Γερμανία διαδραματίζει δομικό και ζωτικό ρόλο σε όλα αυτά τα θέματα και καταβάλλει προσπάθειες για να σταματήσει ο πόλεμος.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και να σταθούμε πλάι-πλάι με την Ουκρανία προστατεύοντας παράλληλα τους πολίτες μας», τόνισε.

Υπογράμμισε δε ότι θα αυξήσουν τις νέες κυρώσεις, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας.

«Η Ευρώπη πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας», κατέληξε.

2--Πούτιν: Συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία – «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή»

«Εάν υπήρχε έστω και μια ευκαιρία να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα με άλλα, ειρηνικά μέσα, θα είχαμε φυσικά επιλέξει αυτή την επιλογή», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το RT.
Αυτά δήλωσε σε συνάντηση που είχε με τον Αρτέμ Ζόγκα, τον πατέρα του διοικητή του τάγματος Sparta Βλαντίμιρ Ζόγκα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Ντονμπάς.
«Εάν υπήρχε έστω και μία ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα με άλλα, ειρηνικά μέσα, εμείς, φυσικά, θα χρησιμοποιούσαμε αυτή την ευκαιρία. Αλλά δεν μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία, δεν μας αντιμετώπισαν δίκαια», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή.
Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι «τα παιδιά πολεμούν με θάρρος, ηρωικά, επαγγελματικά». «Όλα τα σχέδια υλοποιούνται. Το αποτέλεσμα θα επιτευχθεί – δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό», διαβεβαίωσε ο Πούτιν.

3.Μόσχα: «Δεν υπάρχει το έδαφος για μια δια ζώσης συνάντηση» λέει το Κρεμλίνο

«Χρειαζόμαστε να είναι πιο συγκεκριμένα τα πράγματα για να συναντηθούμε δια ζώσης»

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν έχουν σταματήσει και διεξάγονται εξ αποστάσεως, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής των Ρώσων διαπραγματευτών Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.
Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι καθυστερεί τις συνομιλίες και ότι χρησιμοποιεί αναφορές για ωμότητες που διαπράχθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα για να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την χαρακτηρίζει, που διεξάγει στην Ουκρανία.

Πρέπει «να συναντηθούμε δια ζώσης»
Ερωτηθείς πότε μπορεί να διεξαχθούν δια ζώσης συνομιλίες με τους Ουκρανούς διαπραγματευτές, ο Μεντίνσκι απάντησε: «Χρειαζόμαστε να είναι πιο συγκεκριμένα τα πράγματα για να συναντηθούμε δια ζώσης».
Οι διαπραγματευτικές ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας δεν έχουν διεξαγάγει δια ζώσης ειρηνευτικές συνομιλίες από τις 29 Μαρτίου, αν και έχουν συνομιλίες μέσω βιντεοσύνδεσης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι συνομιλίες να τερματιστούν, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη δημόσια οργή που έχουν προκαλέσει οι, όπως σημείωσε, φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις καθώς αυτές αποσύρονταν από τμήματα της βόρειας Ουκρανίας γύρω από το Κίεβο.

«Ειδική στρατιωτική επιχείρηση» αποκαλεί την εισβολή ο Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Μόσχας «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που έχει στόχο τον αφοπλισμό της Ουκρανίας, την υπεράσπιση των ρωσόφωνων από διώξεις και την αποτροπή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να χρησιμοποιούν τη χώρα για να απειλούν τη Ρωσία.
Η Ουκρανία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Πούτιν για διώξεις και αρνείται ότι η Ουκρανία ή δυτικές χώρες συνιστούν οποιαδήποτε απειλή για τη Ρωσία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline