Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:12:40

Πλατφόρμα Σαμαρά, συσπείρωσης αποκλεισμένων- δεξιών, χωρίς αμφισβήτηση Μητσοτάκη. Χειροκροτήθηκαν στο Συνέδριο επίσης: Η πατριωτική ιδεολογία της ΝΔ, ποιά δεξιά κόμματα συρρικνώθηκαν ως κεντρώα. Κύριο

Το θέμα, που άνοιξε στο γαλάζιο παρασκήνιο με τις αιχμές του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλει να κλείσει το Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του briefing, υποβάθμισε ουσιαστικά το ζήτημα, σχολιάζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε τις γνωστές απόψεις του σε μία σειρά θεμάτων, καθώς άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Σαμαράς αναφέρεται στα εθνικά ή θέτει ιδεολογικό ζήτημα.
\
1."Τα συνέδρια ενός ανοιχτού και μη συγκεντρωτικού κόμματος βασίζονται στο διάλογο. Ο Αντώνης 1.Ο κ. Αντ.Σαμαράς επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του", δήλωσε ειδικότερα ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε με νόημα: "Για αυτό κάνουμε συνέδρια, για να κατατίθενται απόψεις και να υπάρχει σύνθεση που δεσμεύει στο τέλος όλα τα κομματικά μέλη".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε ότι: "Η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο φιλελεύθερο και κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης και όλες οι απόψεις ακούγονται, που δε αποκλίνουν από το βασικό προσανατολισμό".
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς το πρωί της Κυριακής, μιλώντας στο 14ο συνέδριο της ΝΔ, υποστήριξε ότι "Δεν υπάρχει κεντροδεξιά, χωρίς τη δεξιά". Υποστήριξε επίσης ότι το "λόμπι του κατευνασμού" στα εθνικά θέματα έχει διεισδύσει σε όλα τα κόμματα και πως κάποιοι σχεδιάζουν "Πρέσπες του Αιγαίου", δηλαδή η Ελλάδα να εκχωρήσει κυριαρχικά της δικαιώματα στην Τουρκία. Ενώ αμφισβήτησε κατά πόσον είναι ουσιαστικά και αποτελεσματικά σε βάθος τα νέα μέτρα για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΤΡΕΙΣ ΚΟΜΒΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝ. ΣΑΜΑΡΑ

.......Φίλες και φίλοι, Στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι' αυτό και προ καιρού δήλωσα, ότι η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί ποτέ να γίνει «Ποτάμι». Να ανοιχθούμε σε όλους ναι – αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας! Ανοιχτή αγκαλιά ναι – αλλά μη ξεχάσουμε τι εκπροσωπούν οι ιδέες μας.
Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει! Και στη Δεξιά δεν χωράει η ακροδεξιά... Το νεοναζιστικό μόρφωμα, εμείς το παραπέμψαμε στη Δικαιοσύνη. Και σήμερα είναι στη φυλακή.

Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί βλέπω γύρω μου, ότι όπου μεταλλάχθηκαν παραδοσιακά κόμματα της Κεντροδεξιάς, συρρικνώθηκαν δραματικά.
Στην Ιταλία, το Κόμμα που ανήκει στο ΕΛΚ έχει πέσει στο 9% – από 40% που είχε στο παρελθόν.
Στη Γερμανία, οι Χριστιανοδημοκράτες έλαβαν στις εκλογές το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό τους.
Στη Γαλλία, 4,5% πήρε η υποψήφια των Γκωλικών, που κυβερνούσαν μέχρι πριν λιγα χρόνια.

Δείτε τι έγινε ακριβώς στη Γαλλία: Η νίκη Μακρόν πανηγυρίστηκε απ' όλους εμάς. Γιατί εκτός των άλλων, εδώ που τα λέμε, είναι ο Ευρωπαίος ηγέτης που κατά την τελευταία ελληνοτουρκική κρίση, στάθηκε περισσότερο στην Ελλάδα, από οποιονδήποτε άλλο...
Γίνονται δεξιοί
Αλλά, ο "κεντρώος" Μακρόν, πολιτικά έχει μετατοπιστεί προς τα Δεξιά! Όπως και ολόκληρη η Γαλλική κοινωνία... Οι θέσεις του σε μια σειρά ζητήματα, από την ασφάλεια έως το Μεταναστευτικό,
θα προκαλούσαν... εγκεφαλικά σε κάποιους μοντέρνους ιεροκήρυκες της "Πολιτικής ορθότητας" στην Ελλάδα!

Κι όχι μόνον ο «κεντρώος» Μακρόν. Πάμε και πιο πέρα; Η Σουηδή Πρωθυπουργός – Σοσιαλδημοκράτισσα παρακαλώ – μόλις πριν λίγες μέρες, είπε ότι η μεταναστευτική πολιτική της χώρας της απέτυχε.
Το ίδιο και χειρότερα είχε πει η – επίσης Σοσιαλδημοκράτισσα – Πρωθυπουργός της Δανίας.
Η οποία τώρα βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ρουάντα, ώστε να στέλνει εκεί τους παράνομους μετανάστες.
Το λέω αυτό γιατί, ενώ όλες οι κοινωνίες της Ευρώπης μετατοπίζονται προς τις δικές μας βασικές αξίες, εμείς δείχνουμε πολλές φορές ότι «ψαχνόμαστε».
Τα δικά τους, λοιπόν, καράβια στα δικά μας λιμάνια έρχονται. Δεν έχουμε εμείς ανάγκη, να σαλπάρουμε για λιμάνια ξένα.

Συμμαχητές και συμμαχήτριες
Ζούμε, πράγματι, σε περίεργους καιρούς.

Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, παντού. Με απρόβλεπτες αναταράξεις...
Γι' αυτό και πολλοί συμπολίτες μας πιάνουν τον εαυτό τους, να ταλαντεύεται ανάμεσα στην αισιοδοξία και την απελπισία.
Ναι, μας ενοχλούν πολλές από τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης.
Αλλά μας δίνει ανακούφιση η αντοχή και η Πίστη του λαού μας,στην Πατρίδα και στις δυνάμεις της.
Ναι, μας ενοχλούν όσοι θεωρούν «ντεμοντέ» κάθε εθνική ταυτότητα και επιδιώκουν η Ελλάδα, από χώρα να γίνει «χώρος».
Αλλά μας εμπνέει ο Ελληνισμός της Διασποράς, που δακρύζει με τον εθνικό μας ύμνο και διαπρέπει σε κάθε γωνιά της γης.

Ναι, μας εξοργίζουν τα αποτρόπαια εγκλήματα που κατακλύζουν κάθε μέρα την επικαιρότητα στην τηλεόραση, η ωμή βία, ο κυνισμός.
Αλλά μας εγκαρδιώνει, ότι εκατομμύρια Έλληνες παρακολουθούν, στην ίδια Τηλεόραση, τη ζωή του Αγίου Παϊσίου.
Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες. Μπαίνουμε στην τελευταία χρονιά των εκλογών Που θα γίνουν με απλή αναλογική.
Μια ακόμα ολέθρια επιλογή της Αριστεράς, γιατί οδηγεί σε ακυβερνησία. Ή σε αδύναμες και εξαρτημένες κυβερνήσεις.
Και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο σήμερα, που κάποια κέντρα σχεδιάζουν – και δεν το κρύβουν –
να σύρουν την Ελλάδα σε συνολική "συνθηκολόγηση" με την Τουρκία.

Να "μοιράσουμε" – δηλαδή να εκχωρήσουμε – τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο...
Δηλαδή ο Ελληνισμός να υποστεί νέο εθνικό ακρωτηριασμό! Τις "Πρέσπες του Αιγαίου"! Αυτό, η παράταξή μας και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, δεν θα το επιτρέψει! Τους το λέω ξεκάθαρα: Μην υποτιμάτε τους Έλληνες!
..................................Ακούστε: Δεν ήλθα εδώ απλώς για να σας βγάλω ένα «πατριωτικό» λόγο. Ήλθα να σας μιλήσω για το παρόν και το μέλλον. Μη κάνετε λάθος: Ο Πατριωτισμός δεν είναι μόνο ρομαντική ανάμνηση από το χθές. Είναι και σύγχρονη πυξίδα για το αύριο!

«Πατρίδα» είναι το εθνικό συμφέρον που πρέπει να προασπιστούμε προς τα έξω. Όπως κάνουν όλες οι χώρες που προκόβουν. «Πατρίδα» είναι και το «δημόσιο συμφέρον», χωρίς το οποίο δεν θα λειτουργήσει η δημοκρατία μέσα στη χώρα. «Πατρίδα» είναι ό,τι μας ενώνει, ό,τι μας συγκινεί, ό,τι μας κάνει περήφανους, ό,τι μας θυμίζει ποιοί είμαστε, ό,τι μας σπρώχνει να πάμε, όλοι μαζί, μπροστά!
Αυτό το «όλοι μαζί» είναι η Πατρίδα. Και το Σύνταγμά μας, στο ακροτελεύτειο άρθρο του εναποθέτει την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, πού; Στον πατριωτισμό των Ελλήνων!

Υπέρτατο κριτήριο, για τον καθέναν από μας, για κάθε μας απόφαση, είναι η Πατρίδα! Με την πατρίδα μας, δεν θα παίξουμε. Η Ελλάδα, νέο εκτροχιασμό δεν αντέχει και δεν θα δεχθεί! Τελεία και παύλα!
Κι αυτό μόνον η δική μας Παράταξη μπορεί να το εγγυηθεί Η δική μας παρουσία! Η κυβέρνησή μας, Ο πρωθυπουργός μας,
Οι βουλευτές μας, Όλοι εμείς, οι Φιλελεύθεροι, οι Κεντρώοι, οι Συντηρητικοί, οι Δεξιοί, οι Πατριώτες!
Είμαστε η Λαϊκή, η Αστική, Και πάνω από όλα, η Πατριωτική Παράταξη, η Νέα Δημοκρατία!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline