Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:03:34

Ο Ζελένσκι για το πιο ευάλωτο στόχο του εισβολέα: «Πρέπει να χτυπήσουμε τα ρωσικά καράβια, που κάνουν αποκλεισμό στη Μαύρη Θάλασσα..». Κύριο

Μεγάλη η συνδρομή οπλισμού και πληροφοριών από τις ΗΠΑ..«Αναγκαίο να ανοίξουν τα λιμάνια μας για να αποτραπεί παγκόσμια επισιτιστική κρίση».

1.Θα νικήσουμε τον πόλεμο με τη Ρωσία, λέει ο Ζελένσκι σε μήνυμα για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας και δείχνει ως πρωταρχικό ένα ευάλωτο στόχο της Ρωσίας.
Ο αποκλεισμός των λιμανιών της Ουκρανίας από τον ρωσικό στόλο μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση, προειδοποιεί ο Ζελένσκι - Ζητά εμμέσως εξουδετέρωση του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα που έχει αποκλείσει την Οδησσό και τα άλλα ουκρανικά λιμάνια
Με την οικονομία της χώρας του να υφίσταται σφυροκόπημα, λόγω της σύρραξης, Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σε άμεσες ενέργειες για να ανοίξουν τα ουκρανικά λιμάνια που έχουν αποκλειστεί από την Ρωσία ώστε να επιτραπούν εξαγωγές σιταριού και να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

«Είναι σημαντικό να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση που προκαλείται από τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας», τόνισε σε μια ανάρτηση του στο Telegram o Ζελένσκι, μετά από συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος επισκέφτηκε την Οδησσό.

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να ανοίξουν τα ουκρανικά λιμάνια για εξαγωγές σιταριού», έγραψε.

Πάντως, το Κίεβο επιδιώκει ελευθερία κινήσεων στη Μαύρη Θάλασσα ενώ εντείνει το Κρεμλίνο τις επιθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Admiral Makarov» δέχθηκε επίθεση από ουκρανικούς πυραύλους και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο Ουκρανό βουλευτής Oleksiy Goncharenko, το ρωσικό πλοίο χτυπήθηκε από αντιπλοϊκούς πυραύλους «Neptune» ενώ έπλεε κοντά στο Φιδονήσι.

Σημειώνεται πως η φρεγάτα θεωρείται προηγμένη κύρια μονάδα κρούσης του Στόλου Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

2.Θα νικήσουμε απέναντι στη Ρωσία, λέει ο Ζελένσκι

Η Ουκρανία θα νικήσει στον πόλεμο με την Ρωσία και δεν θα παραχωρήσει κανένα έδαφος, σημείωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Την Ημέρα της Νίκης επί του ναζισμού, πολεμάμε για μια νέα νίκη. Ο δρόμος γι'αυτήν είναι δύσκολος, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα νικήσουμε», τόνισε, νωρίτερα, ο Ζελένσκι στο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό.

Οι Ουκρανοί είναι ένας ελεύθερος λαός που έχει πολεμήσει πολλές φορές για να υπερασπιστεί τη χώρα του στην ιστορία και έχει χαράξει τον «δικό του δρόμο», σημείωσε ο Ζελένσκι.

«Σήμερα διεξάγουμε πόλεμο σε αυτόν τον δρόμο και δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν ούτε ένα κομμάτι της γης μας (...) και δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ένα κομμάτι της ιστορίας μας», πρόσθεσε.

«Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, οι οποίοι μαζί με άλλους λαούς στο πλαίσιο του αντιχιτλερικού συνασπισμού νίκησαν τον ναζισμό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσαρτήσει αυτήν την νίκη, να την οικειοποιηθεί», τόνισε επίσης ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, στο οποίο φαίνεται να περπατάει στην κεντρική λεωφόρο του Κιέβου.

«Νικήσαμε τότε, θα νικήσουμε τώρα», σημείωσε.

«Δεν υπάρχουν δεσμά που να μπορούν να φυλακίσουν το ελεύθερο πνεύμα μας. Δεν υπάρχει κατοχική δύναμη που να μπορεί να ριζώσει στην ελεύθερη χώρα μας. Δεν υπάρχει εισβολέας που να μπορεί να κυριαρχήσει επί του ελεύθερου λαού μας. Αργά ή γρήγορα θα νικήσουμε», κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline