Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  17:24:57

Τώρα και η GPO δίνει μόνο 8 μονάδες διαφορά. Πατώνουν οι υπουργοί του Μαξίμου και οι γυναίκες υπουργοί με τελευταία την Λ.Μενδώνη. Ο Αδ. Γεωργιάδης υπουργός με τους περισσότερους επικριτές και εκτός δεκάδας. Κύριο

Οι αρνητικοί συσχετισμοί για την Κυβέρνηση, τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη επηρεάζονται από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και πληθωρισμού, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανησυχίες της κοινής γνώμης για τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μονοψήφια η διαφορά πλέον, καθώς κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι έχει μειωθεί στις 4 μονάδες αλλά χωρίς να επικαλούνται συγκεκριμένη δημοσκόπηση .Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση. Το κυβερνών κόμμα έχει 30,8% και εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης 22,8%.

Η δημοσκόπηση της GPO που έγινε για το powergame.gr έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30,8% (έναντι 31,8% της μέτρησης του Μαρτίου), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί το 22,8% (από 22,2%).

Τρίτο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που συγκεντρώνει το 12,6%, ποσοστό μειωμένο κατά 1,2% σε σχέση με τον Μάρτιο. Το ΚΚΕ έχει το 5,9% των προτιμήσεων (από 5,5%), η Ελληνική Λύση 4,6% (από 4,1%), το ΜέΡΑ25 2,4% (από 2,3%), οι Έλληνες για την Πατρίδα το 1,9% (από 1,7%) ενώ «Άλλο Κόμμα» επιλέγει το 4,4% (από 3,1%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 10,6%, ενώ λευκό επιλέγει το 1,4% και αποχή το 2,6%.

Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο Νίκος Δένδιας με 70%. Τον υπουργό Εξωτερικών ακολουθεί εκείνος της Ψηφιακής Διακυβέρνησης με 60,5% και τρίτος είναι ο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με 49,3%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline