Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023  05:28:25

Σκρέκας σε ΣΚΑΪ: Θα υπάρξει νέο πόρισμα της ΡΑΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2022

Το τελικό πόσο που θα προσδιοριστεί, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, θα ανακληθεί κατά 90% και θα δοθεί στους πολίτες, τόνισε ο υπουργός.

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε την Ευρώπη που καθυστερεί και τονίζουμε την ανάγκη να δοθούν χρήματα για την ενεργειακή κρίση, ενώ έχουμε πει και τον τρόπο που θα μπορούσαν να βρεθούν», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενεργείας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε ο υπουργός, εφόσον βρεθούν οι πόροι, θα είναι πάνω και πέρα από όσα έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό.

Έκανε, επίσης, γνωστό ότι θα υπάρξει και νέο πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενεργείας που θα άφορα το δεύτερο τρίμηνο του 2022, θα άφορα δηλαδή τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, και εφόσον υπάρξουν υπερέσοδα των παραγωγών ενεργείας αυτά θα ανακληθούν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ΡΑΕ έχει παραδώσει το πόρισμα της για το προηγούμενο διάστημα, έως τον Μάρτιο, και μένει να δούμε τις έμμεσες εκπτώσεις που έχουν κάνει οι προμηθευτές, ενώ το τελικό πόσο που θα προσδιοριστεί, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, θα ανακληθεί κατά 90% και θα δοθεί στους πολίτες.

Επεσήμανε, δε, ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα η οποία θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, από ιδιώτες και μη ιδιώτες παρόχους.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα επισκέπτεται τα Τίρανα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ και του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενεργείας και θα συναντηθεί με τους ομόλογούς του υπουργούς Υποδομών, Ενεργείας και Περιβάλλοντος καθώς και με τους διαχειριστές ενεργείας της Αλβανίας προκείμενου να δημιουργηθούν συνθήκες συνεργασίας για επάρκεια εφοδιασμού στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, κάτι που γίνεται ήδη προς την Βουλγαρία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline