Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:05:03

Ακρόπολη: Ασέβεια και δημόσια πρόκληση τα πανώ κατά του πολέμου....γενικώς από το ΚΚΕ. Κύριο

«Αναδεικνύουν το μνημείο», υποστηρίζει ατυχώς βουλευτής και οργανωτικό του στέλεχος, επικεφαλής ομάδας καταληψιών, που προκάλεσαν αρνητικά σχόλια και εντυπώσεις και διεθνώς και στην Ελλάδα για την πολιτιστική τους ασέβεια.

Μέλη του ΚΚΕ, χωρίς καμία συναίσθηση της ιερότητας , ιστορικής και πολιτιστικής του χώρου, κρέμασαν αντιπολεμικά πανό με αφορμή την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία - «Καλώς ήλθατε στην τελευταία σοβιετία της Ευρώπης», γράφουν οι χρήστες στο Twitter – Καταγγέλουν γενικά και αόριστα τον πόλεμο στην Ουκρανία ,χωρίς να ονοματίζουν τη, βάρβαρη επιθετικότητα της Ρωσίας και τα εγκλήματα της εκεί.

Την άποψη πως τα πανό που κρεμάστηκαν στην Ακρόπολη, όχι μόνο δεν προσβάλλει το μνημείο αλλά αντιθέτως το αναδεικνύει εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ ξενοδοχουπάλληλος-συνδικαλιστής, Χρήστος Κατσώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωί της Πέμπτης μέλη του ΚΚΕ ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο και κρέμασαν πανό με συνθήματα κατά του πολέμου αλλά και των στρατιωτικών βάσεων. «Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου», είναι το μήνυμα που αναγράφεται στο πανό. Το ίδιο μήνυμα αναγράφεται και στα αγγλικά σε δεύτερο πανό, το οποίο αναρτήθηκε δίπλα στο πρώτο.
????ΤΩΡΑ πανό του ΚΚΕ στην Ακροπόλη.
????Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου! pic.twitter.com/RfaBQevSM0
— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) May 12, 2022
Η «δράση» έγινε με αφορμή της ελληνοαμερικανική συμφωνία η οποία συζητείται μάλιστα σήμερα στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Η εν λόγω κίνηση του ΚΚΕ προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα social media με τους χρήστες να επικρίνουν τονίζοντας πως η κίνηση αυτή προσβάλει το μνημείο.

Την ίδια ώρα ωστόσο, αντίθετη άποψη έχει ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Κατσώτης ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης τόνισε πως η δράση του κόμματος «αναδεικνύει το μνημείο». Όπως είπε αποτελεί μία από τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ απέναντι στην «εγκληματική» ελληνοαμερικανική συμφωνία.

Μιλώντας επί τούτου για την ανάρτηση των πανό στην Ακρόπολη, είπε πως είναι «ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και στέλνουμε ένα μνημείο στους λαούς πως πρέπει να αφυπνιστούν και να μπουν εμπόδιο στα κέντρα ιμπεριαλισμού».

Στην συνέχεια δε είπε πως «η ενέργειά μας αυτή κάθε άλλο συκοφαντεί την Ακρόπολη, ίσα ίσα που αναδεικνύει το μνημείο σαν ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και ειρήνης και δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε μόδα ούτε να προβάλλουμε άλλα πρότυπα. Προβάλλουμε τον αγώνα, εδώ, για την ειρήνη».

Δείτε αντιδράσεις στα social media:

Ξεφτίλα ρε! Τι ντροπή! Υπάρχει περίπτωση να πιστεύετε ότι έτσι θα σας πάρει κανείς στα σοβαρά; Μονίμως τραμπούκοι! Γι'αυτό και πάντα θα είστε τελευταίοι..μέχρι να εξαφανιστείτε!
— ???????? Liza G???????????? (@vyzantini) May 12, 2022
Μου αρέσει που το ΚΚΕ λέει όχι στον πόλεμο πηγαίνοντας #Ακρόπολη βεβηλώνοντας τον χώρο αντι να λέει όχι στον πόλεμο κάνοντας συγκέντρωση στη Ρωσική πρεσβεία.
Είναι πολλά τα ρούβλια σύντροφοι. Αλλωστε ως το 1990 πληρώνονταν κανονικά από την ΕΣΣΔ...και δεν είναι οι μόνοι ????
— Kωστας Τσεκαιος (@CimbrianMarius) May 12, 2022
Δηλαδή μαζεύονται στον Περισσό και λένε ποιός θα πάει να καρφώσει τα πανό στον βράχο; #Ακρόπολη
— Marianna Truth (@elladistan30) May 12, 2022
ΒΕΒΗΛΩΣΕΕΕΕ Η DIOR ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗΗΗΗ ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ(που φέρνει έσοδα στο Μουσείο και διαφήμιση στην χώρα)
ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αναδυκνείεται το Μνημειο στην #Ακροπολη
Μετά απορούν που τους λένε παλιάτσους ή υποκριτές.
— Kωστας Τσεκαιος (@CimbrianMarius) May 12, 2022
Ελλάδα η χώρα που για να κάνεις μια φωτογράφηση σε ένα μνημείο (που θα προβάλει κ το μνημείο) χρειάζεσαι μια σειρά απο άδειες και πολλά χρήματα ενώ για να σηκώσεις ένα πανό στην #Ακροπολη θέλεις μόνο λίγα λεπτά #Foustanela
— spanea (@sp_iris) May 12, 2022
Καμιά απόλυση φυλάκων-υπαλλήλων, θα ακούσουμε ή τσάμπα περιμένω; #Ακρόπολη pic.twitter.com/tkLmiUTpED
— Κολιμπρί (@pggadget) May 12, 2022
Καλημέρα στην τελευταία σοβιετία της Ευρώπης! Στη χώρα που νίκησε τον κομμουνισμό με τα όπλα για να της επιβληθεί με την ειρήνη. Και εκεί στην κυβέρνηση @govgr μην ξεχνάτε να σέβεστε και να τιμάτε τους αγώνες τους! ????#Ακροπολη pic.twitter.com/E8tEIwqG1l
— Greeksburg (@Greeksburg) May 12, 2022
Το BBC αφιερώνει εκπομπή για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην #Ακρόπολη.
Φοβερή προβολή για την χώρα μας όχι μόνο σε τουριστικό αλλά κυρίως σε ουσιαστικό επίπεδο.
Θυμάστε τι κακό χαμό έκαναν οι συριζαίοι με fake news;
Τοξικότητα vs πρόοδος.
Αυτό είναι το δίλημμα.
— Κοινή Λογική || 2️⃣0️⃣0️⃣???????? (@commonsense491) May 9, 2022

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline