Σάββατο 20 Απριλίου 2024  13:01:08

Αλ. Τσίπρας: Την Κυριακή πάλι μόνος και πρώτος πρόεδρος, όπως από τον Οκτώβριο του 2008. Μπορούν να ψηφίσουν οι πάντες ως νέα μέλη, από....15 χρονών και άνω. Κύριο

Οι 200.000 ψηφοφόροι θα είναι ικανοποίηση, οι 300.00 θρίαμβος. Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,53% είχε συγκεντρώσει 1.781.057 ψήφους.

1.Προσκλητήριο συμμετοχής και δυναμικής παρουσίας στις διπλές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Την πολυαναμενόμενη Κυριακή, 15 Μαΐου, στήνονται 990 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, με τη διαδικασία να επιτηρείται από περίπου 2.000 μέλη των εφορευτικών επιτροπών και υπό την υψηλή επιστασία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της οποίας προεδρεύει ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κι εκλογολόγος, Ηλίας Νικολακόπουλος.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία -ακόμα και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου- στα εκλογικά τμήματα.
Όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.
Μπορεί να κατοικούν, για παράδειγμα, στο Παγκράτι και να ψηφίσουν στην Αλεξανδρούπολη.
Οι υπόλοιποι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

Ο εγγεγραμμένος, για παράδειγμα, στους Αμπελόκηπους μπορεί να ψηφίσει στη Ραφήνα ή ο εγγεγραμμένος στη Θεσσαλονίκη στη Βέροια.
Αν τυχόν βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, τότε θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο για την εκλογή προέδρου.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τη διευκόλυνση των εν δυνάμει ψηφοφόρων όσοι δεν είναι μέλη ή έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου μπορούν να συμπληρώσουν διαδικτυακά τη φόρμα εγγραφής μέλους που θα προσκομίσουν στο εκλογικό τμήμα.

Όσον αφορά την εκλογή της 300μελούς Κεντρικής Επιτροπής, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου, τα οποία ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.
Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ., με τα κομματικά στελέχη να εύχονται η συμμετοχή να είναι τέτοια ώστε να δοθεί παράταση.

Όποιος επιθυμεί να ψηφίσει, πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.
Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής τριών ευρώ. Εκτός από άνεργους, ΑΜΕΑ και μαθητές- φοιτητές.
Στο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, κοιτούν και την επόμενη ημέρα, η οποία αφορά και τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές, για τα οποία κι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί να είναι «ανανεωμένα και δυναμικά».

2.Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωμα ψήφου για όλους ηλικίας 15 και άνω

Έκκληση στους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Κυριακή προκειμένου να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας αλλά και στελέχη του κόμματος.

«Δεν είναι απλά μία εσωκομματική διαδικασία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε: «Θέλουμε αυτές οι κάλπες, τα 1.000 εκλογικά τμήματα να γίνουν 1.000 ταχυδρομεία, μέσα από τα οποία οι πολίτες να στείλουν τον λογαριασμό συστημένο σε αυτόν που μας οδήγησε σήμερα εδώ, στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό».
Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δύο εκλογικές διαδικασίες- η μία αφορά την Κεντρική Επιτροπή, στην οποία ψηφίζουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν γραμμένα στους καταλόγους έως τις 21 Μαρτίου 2022 και η δεύτερη αφορά την εκλογή του προέδρου, «στην οποία μπορεί κάθε πολίτης, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί, οι αριστεροί και οι αριστερές, να έρθουν, να γίνουν μέλη και να ψηφίσουν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και συστρατευόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή».

Δικαίωμα ψήφου για όλους τους πολίτες 15 ετών και άνω

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου και κεντρικής επιτροπής, που θα γίνουν την Κυριακή 15 Μαΐου, έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι όσοι είναι από 15 ετών και πάνω.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 15ης Μαΐου αναφέρεται:

«Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15 ετών και άνω.
Μπορείτε να εγγραφείτε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.

-Όσοι εγγραφείτε την ημέρα της ψηφοφορίας ή είστε ήδη μέλη αλλά έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Όσοι είστε ήδη μέλη και έχετε εγγραφεί ως τις 21/3/2022 και βρεθείτε εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκετε, μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αλλά ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline