Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  08:41:54

Όλα τα νέα γκάλοπ δείχνουν σταθερή πρωτιά της ΝΔ, αλλά αδύνατη την αυτοδυναμία στην πρώτη κάλπη με 47-48% και δύσκολη στη δεύτερη, με ποσοστά 37-38%. Κύριο

Οι φιλόδοξοι στόχοι για δεύτερη τετραετία, που έχει θέσει και φιλοδοξεί ο Κυρ. Μητσοτάκη και το στενό επιτελείο του Μαξίμου, μαζί με άλλες κυβερνητικές και κομματικές δυνάμεις συναρτώνται με πέντε επιδιώξεις.

Όλα τα νέα γκάλοπ δείχνουν σταθερή πρωτιά της ΝΔ, αλλά αδύνατη την αυτοδυναμία στην πρώτη κάλπη με 47-48% και δύσκολη στη δεύτερη, με ποσοστά 37-38%.

-Οι φιλόδοξοι στόχοι για δεύτερη τετραετία, που έχει θέσει και φιλοδοξεί ο Κυρ. Μητσοτάκη και το στενό επιτελείο του Μαξίμου, μαζί με άλλες κυβερνητικές και κομματικές δυνάμεις συναρτώνται με πέντε επιδιώξεις.

Όλα τα νέα γκάλοπ δείχνουν σταθερή πρωτιά της ΝΔ, αλλά αδύνατη την αυτοδυναμία στην πρώτη κάλπη με 47-48% και δύσκολη στη δεύτερη, με ποσοστά 37-38%.

-Οι φιλόδοξοι στόχοι για δεύτερη τετραετία, που έχει θέσει και φιλοδοξεί ο Κυρ. Μητσοτάκη και το στενό επιτελείο του Μαξίμου, μαζί με άλλες κυβερνητικές και κομματικές δυνάμεις συναρτώνται με πέντε επιδιώξεις.

Στασιμότητα για τη ΝΔ σε όλα τα νέα γκάλοπ, με ποσοστά όχι μεγαλύτερα από το 31-32% με καθηλωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23-24%. Δείχνουν σταθερή πρωτιά της ΝΔ αλλά με μειωμένη την ψαλίδα διαφοράς μόλις στις οκτώ μονάδες , όχι πλέον διψήφιες. Με αδύνατη πλέον την αυτοδυναμία στην πρώτη κάλπη με αναγκαίο ποσοστό 47-48% και δύσκολη στη δεύτερη, με αναγκαία ποσοστά 37-38%.

-Οι φιλόδοξοι στόχοι για δεύτερη τετραετία, που έχει θέσει και φιλοδοξεί ο Κυρ. Μητσοτάκη και το στενό επιτελείο του Μαξίμου, μαζί με άλλες κυβερνητικές και κομματικές δυνάμεις επιβαρύνοντα- όπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ με αισθητή τη φθορά στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα-συναρτώνται με πέντε επιδιώξεις-υποχρεώσεις. Να μην υπάρξουν ρήγματα στα δεξιά -να παύσει νη πασοκοκρατία στην Κυβέρνηση και στον κρατικό μηχανισμό -να γίνει ο αναγκαίος ανασχηματισμός, που καθυστερεί τρία χρόνια- να αποκατασταθεί η ψυχική ενότητα με στελέχη και οπαδούς- να απομακρυνθούν από σημαίνοντα πόστα οι καιροσκόποι από άλλα κόμματα, υβριστές επί χρόνια της παράταξης- μωροφιλόδοξοι λιβανιστές πάντα και υπηρέτες πολλών αφεντάδων.

1. Mετά την GPO, η δημοσκόπηση Pulse στον ΣΚΑΪ: 8 μονάδες η διαφορά (31,5-23,5%) ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ. Χαμηλή η συσπείρωση στους δύο, (67 με 65) αλλά υψηλότερη στο ΚΙΝΑΛ (72) εδραιωμένου στο 14%. 

Πρωτιές Μητσοτάκη και ανησυχία- φθορά για οικονομικά θέματα, ακρίβεια, εξωτερικά. Ως προς το ερώτημα πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 46% απαντά το 2023 και το 41% λέει μέσα στο 2022. Προέρχονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

1. Μονοψήφια η διαφορά συνεχώς. Στις 8 μονάδες, παρελθόν οι διψήφιες και πολύ μακριά η αυτοδυναμία. Διατηρεί σταθερό το προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά..
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου αλλά με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.Μακριά και εδώ από την αυτοδυναμία.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 55% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32%.
Ως προς το ερώτημα πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 46% απαντά το 2023, το 41% λέει μέσα στο 2022 και το 13% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα από τις 9 έως 11 Μαΐου σε δείγμα 1.206 πολιτών τέθηκαν ερωτήσεις για το σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας, και πιο ειδικά για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, καθώς και για την ενεργειακή ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα ποσοστό 31% εξ αυτών θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα.
Ωστόσο, ένα ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.
Για τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν νοικοοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στο τσουναμι ακρίβειας του τελευταίου διαστήματος, το 51% των ερωτηθέντων κρίνει ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, με το 40% εξ αυτών να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα.

Το 41% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.
Αρνητικό είναι το κλίμα για την οικονομία, καθώς το 55% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει «μάλλον απαισιόδοξα» (31%) και «σίγουρα απαισιόδοξα» (24%) την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες.
«Σίγουρα αισιόδοξα» και «μάλλον αισιόδοξα» βλέπει την πορεία της ελληνικής οικονομία το 36%.

2. Με φόντο την κόντρα για την ακρίβεια και τις τιμές του ρεύματος, δημοσκόπηση της GPO για την ιστοσελίδα «powergame» δίνει προβάδισμα 8 μονάδων στην πρόθεση ψήφου στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον πληθωρισμό να επιστρέφει στα επίπεδα του 1994 σπάζοντας κάθε ρεκόρ τα τελευταία 28 χρόνια, την ακρίβεια να δοκιμάζει τα νοικοκυριά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος να προκαλεί ηλεκτροπληξία στην αγορά, νέα δημοσκόπηση της GPO δίνει προβάδισμα 8 μονάδων στη ΝΔ.
Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, με απλή αναλογική η ΝΔ θα συγκέντρωνε 30,8% καταγράφοντας απώλεια μιας ποσοστιαίας μονάδας από τη μέτρηση του Μαρτίου και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,8 σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,6%.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 12,6% καταγράφοντας απώλεια 1,2 μονάδων. Ακολουθούν ΚΚΕ 5,9%, ΕΛΛ. ΛΥΣΗ 4,6% και ΜέΡΑ25 2,4%.

Οι αναποφάσιστοι πλέον φλερτάρουν με μονοψήφιο ποσοστό συγκεντρώνοντας 10,6%.
Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας τη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή πληρωμής της ρήτρας αναπροσαρμογής.

«Θέλω να καλέσω, όχι τον κ. Μητσοτάκη αλλά τους πολίτες, το λαό μας, κάθε ιδεολογίας να αντισταθούν στη χυδαία αισχροκέρδεια. Απέναντι στην ρήτρα Μητσοτάκη, εμείς αντιτείνουμε την ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος».
Στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα αποδειχτεί απάτη η επιδότηση των 600€ στους λογαριασμούς ρεύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για παραλήρημα Τσίπρα.

«Εδώ και 15 χρόνια, που είναι πολιτικός αρχηγός, έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη. Το κακό γι' αυτόν είναι ότι η κοινωνία το ξέρει καλά».
Με αιχμές κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατέστησαν ευάλωτη τη χώρα στην ενεργειακή κρίση ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρότασή του για πλαφόν στη λιανική τιμή.

«Πλαφόν στη λιανική. Είναι η δίκαιη πολιτική και επιτέλους θα μάθουμε πόσο πληρώνουν οι παραγωγοί οι οποίοι κερδοσκοπούν».
Στη δημοσκόπηση της GPO η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 54%, πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, με το 40,3% να ζητά πρόωρες εκλογές.
Μετά την επιστροφή στα ιστορικά σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί όπως είπε το 3ο βήμα με την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που θα αποτελέσει όπως είπε και τη βάση διαλόγου μελλοντικών συγκλήσεων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline