Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:25:58

«Το ρατσιστικό μίσος ακόμα κυριαρχεί στην Αμερική. Είναι η κηλίδα στην ψυχή μας, το κοινωνικό μας καρκίνωμα». Δύο σπάνιες παραδοχές αυτογνωσίας, χθες, από τον πρόεδρο Μπάιντεν και τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Κύριο

«Ένας μοναχικός δράστης, οπλισμένος με πολεμικά όπλα και την ψυχή γεμάτη μίσος, σκότωσε εν ψυχρώ δέκα αθώους», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

1.Τζο Μπάιντεν για την δολοφονική επίθεση στο Μπάφαλο: «Το μίσος παραμένει κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής»

«Ένας μοναχικός δράστης, οπλισμένος με πολεμικά όπλα και την ψυχή γεμάτη μίσος, σκότωσε εν ψυχρώ δέκα αθώους», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

«Το μίσος παραμένει κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, την επομένη της ρατσιστικής πολύνεκρης ένοπλης επίθεσης σε γειτονιά που κατοικείται κυρίως από μαύρους στο Μπάφαλο.
«Ένας μοναχικός δράστης, οπλισμένος με πολεμικά όπλα και την ψυχή γεμάτη μίσος, σκότωσε εν ψυχρώ δέκα αθώους», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την διάρκεια τελετής προς τιμήν αστυνομικών που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος.
«Οφείλουμε να εργασθούμε μαζί για να πολεμήσουμε το μίσος που παραμένει κηλίδα την ψυχή της Αμερικής», είπε.

2.Ελπιδοφόρος: Μακροχρόνιο καρκίνωμα το ρατσιστικό μίσος στην Αμερική

«Η βία και το μίσος που πηγάζουν από τον ρατσισμό, αλλά και τη φυλετική προκατάληψη, είναι ένα μακροχρόνιο καρκίνωμα που κατατρώγει τη σάρκα της Αμερικής», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

«Η βία και το μίσος που πηγάζουν από τον ρατσισμό, αλλά και τη φυλετική προκατάληψη, είναι ένα μακροχρόνιο καρκίνωμα που κατατρώγει τη σάρκα της Αμερικής». Με την επισήμανση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο του και τον θρήνο όλων για τους συνανθρώπους μας που σε έναν απόλυτο παραλογισμό έπεσαν θύματα τυφλής ρατσιστικής επίθεσης, χθες, σε συνοικία του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.
Όπως, μάλιστα, ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Προσευχόμαστε για την επούλωση των βαθύτατων αυτών πληγών στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη ρατσιστική ιδεολογία που τροφοδοτεί αρρωστημένα μυαλά τα οποία μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλο κακό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline