Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απίστευτες βαρβαρότητες Ρώσων στρατηγών και Ρώσων στρατιωτών είτε νεκρών είτε τραυματιών. «Αποτελειώνουν τους τραυματίες στρατιώτες τους αντί να τους περιθάλψουν». Κύριο

Αποτρόπαια ντοκουμέντα. Εκατοντάδες νεκροί Ρώσοι στρατιώτες φυλάσσονται σε τρένα – ψυγεία.

1.Καταγγελίες βαρβαρότητας, μεγάλης δημοσιότητας και ισχυρών εντυπώσεων σε βάρος της Μόσχας, χωρίς να διαψεύδονται καθόλου ούτε καν προσχηματικά.
.Σε βίντεο Ουκρανού δημοσιογράφου, αιχμάλωτοι κατηγορούν Ρώσο διοικητή ότι σκοτώνει τραυματίες στρατιώτες βλέποντας ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν στο μέτωπο
Ρώσοι διοικητές σκοτώνουν εν ψυχρώ τους τραυματίες στρατιώτες τους αντί να φροντίσουν να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όπως αποκαλύπτουν Ρώσοι αιχμάλωτοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail». Η βρετανική εφημερίδα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της σχετικό βίντεο όπου Ρώσοι στρατιώτες κατηγορούν έναν αντισυνταγματάρχη ότι πυροβόλησε πολλούς στρατιώτες καθώς κείτονταν τραυματισμένοι.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι ο διοικητής ρώτησε έναν Ρώσο στρατιώτη εάν μπορούσε να περπατήσει κι όταν εκείνος του απάντησε αρνητικά, τότε δεν δίστασε να τον σκοτώσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», στο βίντεο που κατέγραψε ο Ουκρανός δημοσιογράφος Βολοντίμιρ Ζόλκιν για το δίκτυο «Open Media Ukraine», νεαροί Ρώσοι στρατιώτες εμφανίζονται να κατηγορούν τους διοικητές τους ότι εξοντώνουν τους τραυματίες τους.

Ένας από τους στρατιώτες λέει χαρακτηριστικά ότι, «Ρώσοι διοικητές αποτελειώνουν τους τραυματίες στρατιώτες». Κι όταν ο Ουκρανός δημοσιογράφος τον ρώτησε τι εννοούσε, ο Ρώσος αιχμάλωτος του είπε πως «ένας στρατιώτης ήταν πεσμένος στο έδαφος και ο διοικητής του τάγματος τον πυροβόλησε». «Ήταν ένας νεαρός άνδρας, που είχε τραυματιστεί. Ήταν πεσμένος στο έδαφος. Τον ρώτησε αν μπορεί να περπατήσει, τον πυροβόλησε με το όπλο του», πρόσθεσε.

Ένας άλλος στρατιώτης είπε στο βίντεο ότι «το πιο σημαντικό: Δεν ήταν μία περίπτωση. Ο αντισυνταγματάρχης πήγε κι αλλού ...». Στη συνέχεια, ένας τρίτος στρατιώτης τόνισε πως «ο Ρώσος αντισυνταγματάρχης πυροβόλησε τέσσερις ή πέντε στρατιώτες με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί (οι στρατιώτες), να φροντίσει να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. Απλώς τους πυροβόλησε και τους σκότωσε».

Όπως διευκρινίζει το βρετανικό δημοσίευμα, δεν είναι ξεκάθαρο από το βίντεο σε ποια περιοχή της Ουκρανίας ο Ρώσος διοικητής πυροβόλησε τους τραυματίες στρατιώτες. Επίσης, δεν είναι σαφές πού είναι αιχμάλωτοι οι Ρώσοι οι οποίοι εμφανίζονται στο σχετικό βίντεο ή σε ποια μονάδα υπηρετούσαν.

- Αποτρόπαια ντοκουμέντα. Εκατοντάδες νεκροί Ρώσοι στρατιώτες φυλάσσονται σε τρένα – ψυγεία.

2.O επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας, είπε ότι η Ουκρανία ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο και είναι έτοιμη να επιστρέψει τους νεκρούς στη Ρωσία
Οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές φόρτωσαν σήμερα σε βαγόνια-ψυγεία τα άψυχα σώματα Ρώσων στρατιωτών που περισυνέλεξαν μετά τις μάχες στο Κίεβο και την περιοχή του Τσερνίχιφ.

Ο Βολοντίμιρ Λιαμζίν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας, είπε ότι η χώρα του ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο και είναι έτοιμη να επιστρέψει τους νεκρούς στη Ρωσία.

«Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, το οποίο η Ουκρανία ακολουθεί πιστά, αφού τελειώσει η φάση της ενεργούς σύγκρουσης, οι πλευρές πρέπει να επιστρέψουν τα πτώματα των στρατιωτών της άλλης χώρας. Η Ουκρανία είναι έτοιμη να επιστρέψει τις σορούς στον επιτιθέμενο», τόνισε.

Ο Λιαμζίν είπε ότι υπάρχουν πολλά τρένα-ψυγεία, σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, όπου φυλάσσονται πτώματα Ρώσων στρατιωτών. Πολλές εκατοντάδες βρίσκονται σε μια εγκατάσταση στα περίχωρα του Κιέβου, σύμφωνα με ένα βίντεο που τράβηξε το πρακτορείο Reuters.

«Σε αυτό το τρένο-ψυγείο φυλάσσονται πολλές εκατοντάδες πτώματα Ρώσων κατακτητών. Τα περισσότερα μεταφέρθηκαν από την περιοχή του Κιέβου, κάποια από το Τσερνίχιφ και από κάποιες άλλες περιοχές επίσης», είπε ο Λιαμζίν.

Πολυμέσα