Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση στην Μεγάλη Βρετανία από τα ισόβια στον θεατρίνο δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Κανένα ελαφρυντικό. Πρώτη καταδίκη δεκαετίας για δολοφονία ζώου. Κύριο

Κανένα από τα κλασσικά ελαφρυντικά, τα οποία επιδίωξε να θεμελιώσει Από τον πρότερο έντιμο βίο έως την μεταμέλεια.

Χωρίς ανταπόκριση ούτε από τους δικαστές ούτε από τους ενόρκους, οι οποίοι τον καταδίκασαν ομόιφω να..Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κραουτς και δέκα χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου, εξαντλώντας τα περιθώρια καταδίκης του Ποινικού νόμου, αποφάσισε το δικαστήριο για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Επιπλέον, επέβαλε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για τη θανάτωση του ζώου.
Για τα πλημμελήματα επέβαλε φυλάκιση ενός έτους για την ψευδή κατάθεση και τρία χρόνια για την ψευδή καταγγελία στις αρχές και 3.500 ευρώ χρηματική ποινή.
Η εισαγγελέας πρότεινε συνολικά ισόβια και 11,5 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

1. Breaking στον βρετανικό Τύπο η ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου χωρίς ελαφρυντικά

Η ενοχή του 33χρονου πιλότου έχει γίνει, επί μήνες τώρα, κυρίαρχο θέμα σε μέσα όπως το Skynews,η Sun, η Dailymail, ο Guardian, η The Standard, ο Independent, αλλά και η Mirror
H ενοχή του 33χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, έγινε breaking news στα βρετανικά ΜΜΕ.

Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης όπως το Skynews,η Sun, η Dailymail, ο Guardian, η The Standard, ο Independent, αλλά και η Mirror παίζουν ως πρώτη είδηση την ενοχή του πιλότου. Οι τίτλοι της είδησης είναι κοινοί με τη λέξη «ένοχος ο πιλότος» να κυριαρχεί στους τίτλους των ειδήσεων.

Η tabloid Daily Mail σχολιάζει πως ότι ο Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία της νεαρής συζύγου του . Παράλληλα επσιημαίνει ότι μετά τη δολοφονία ο δράστης «επινόησε ένα περίτεχνο σχέδιο» αναφορικά με το ότι η σύζυγός του δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι τους.

Μετά από δίκη έξι ημερών, οι τρεις δικαστές και οι ένορκοι έκριναν ότι ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπνιξε την 19χρονη Καρολάιν Κράουτς ενώ είχε σχεδιάσει το έγκλημα τις προηγούμενες ώρες. Ο Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος επίσης για τη δολοφονία της σκυλίτσα της οικογένειας, της Ρόξυ. Υπενθυμίζεται πως την κρέμασε στην κουπαστή του σπιτιού τους, προσπαθώντας να σκηνοθετήσει ένα ψεύτικο σκηνικό ληστείας, επισημαίνει η Daily Mail.

Η Sun υπογραμμίζει ότι ο σύζυγος της Καρολάιν Κράουτς κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της Βρετανίδας μητέρας μπροστά στο μωρό τους, καθώς και για προσπάθεια να παραπλανήσει τις Αρχές. Ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπνιξε την 20χρονη σύζυγό του πέρυσι τον Μάιο, πριν σκοτώσει με βάναυσο τρόπο τον σκύλο τους, Ρόξυ.

Ο Αναγνωστόπουλος αντιμετωπίζει συνολικά έως και 20 χρόνια εγκλεισμού «για το άρρωστο σχέδιό του να σκοτώσει τη νεαρή σύζυγό του και να κοροϊδέψει την οικογένεια και τους αστυνομικούς». Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Αναγνωστόπουλος είχε σχεδιάσει ένα περίπλοκο σχέδιο για την δολοφονία της Καρολάιν τις προηγούμενες ώρες και εξέδωσε την καταδικαστική ετυμηγορία σε μόλις μία ώρα.

Το Skynews αναφέρει ότι ο Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου, που προσπάθησε να ισχυριστεί ότι η Βρετανίδα σύζυγός του δολοφονήθηκε από ένοπλους ληστές στο σπίτι τους στην Αθήνα, καταδικάστηκε για τη δολοφονία της.

Δικαστήριο στην ελληνική πρωτεύουσα έκρινε ένοχο τον 34χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς. τον Μάιο του 2021, την ώρα που η 11 μηνών κόρη του ζευγαριού κοιμόταν στο σπίτι. Για εβδομάδες, παραπλανούσε την αστυνομία υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκε σε μια βίαιη εισβολή σε σπίτι.

Καταδικάστηκε επίσης για τον στραγγαλισμό του σκύλου τους, τον οποίο σκότωσε προκειμένου να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι η οικογένεια έπεσε θύμα διάρρηξης. Η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται αργότερα σήμερα, λέει το Skynews.

Πολυμέσα