Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο μέτωπο ρήξεων, μετά την επίθεση Αλ. Κούγια και θέμα τους gay. Δίκη Λιγνάδη - Κούγιας: Θα τα πούμε στη Δικαιοσύνη με τους Μπιμπίλα, Κραουνάκη και γιο Χατζιδάκι. Κύριο

1.Ο γνωστός δικηγόρος και συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη πέρασε στην αντεπίθεση και άσκησε κριτική για στρεβλώσεις των απόψεων του, έπειτα από όσα ανέφερε σε βάρος του ο Γιώργος Θεοφανόπουλος – Χατζιδάκις.

Επίθεση σε δημοιογράφους «συγκεκριμένης μερίδας ΜΜΕ» εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας, κατηγορώντας τους για παραποίηση της ερώτησης που έκανε σε θύματα του Λιγνάδη, στη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, ενώ προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη σε βάρος των Γιώργου Θεοφανόπουλου – Χατζιδάκι, Σταμάτη Κραουνάκη και Σπύρου Μπιμπίλα.

Η ανακοίνωση του Κούγια αναφέρει:

«Είναι πλέον πασιφανές ότι μια συγκεκριμένη μερίδα ΜΜΕ που χρησιμοποιούν δημοσιογράφους που το κύριο προσόν τους είναι η ιδιαιτερότητά τους, έχουν αναγάγει τη με κάθε μέσο καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ως σκοπό ύπαρξής τους.

Αντί να αναδεικνύουν ότι εδώ και ημέρες το Δικαστήριο και ο Εισαγγελέας της έδρας «καταζητούν» δύο από τους τέσσερις δήθεν βιασθέντες, για να έλθουν στο δικαστήριο και να καταγγείλουν τα όσα δήθεν υπέστησαν από τον Δημήτρη Λιγνάδη, παραποιούν ερωτήσεις μου και εμφανίζουν διαφόρους που ούτε τις άκουσαν, ούτε ήταν στο Δικαστήριο, για να τις κριτικάρουν.

Την ερώτησή μου για τους Κάρολο Κουν, Μάνο Χατζηδάκι, Πέλο Κατσέλη, τους μεγάλους δηλαδή δασκάλους του θεάτρου, την παραποίησαν εντελώς και περί αυτού έχω αναφερθεί σε λεπτομερή ανακοίνωσή μου, την οποία εξαφάνισαν.

Η ερώτησή μου ήταν σαφής και έγινε σε μάρτυρα υπερασπίσεως του Δημήτρη Λιγνάδη, διακεκριμένο δικηγόρο – θεατρόφιλο: «είναι σύνηθες στο περιβάλλον των δασκάλων του θεάτρου να υπάρχουν ανήλικα νεαρά άτομα, αφού αυτές τις ηλικίες έχουν μαθητές;».

Αυτή την απλή ερώτηση διαστρέβλωσαν οι ομοφυλόφιλοι – ακτιβιστές δημοσιογράφοι συγκεκριμένων ΜΜΕ και έτσι άρχισε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης προς ένα συγκεκριμένο ακροατήριο, αυτό που θέλει τα παιδιά μας, αντί να μας προσφωνούν πατέρα και μητέρα, να μας προσφωνούν γονέα 1 και γονέα 2, και έτσι εμφανίστηκε να με εξυβρίζει και να με συκοφαντεί ο «γιος» του Μάνου Χατζηδάκι, που δεν είναι ο φυσικός γιος του, αφού ο Μάνος Χατζηδάκις ουδέποτε απέκτησε παιδιά, και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, που ενώ έχει γράψει αριστουργήματα, όταν ανοίγει το στόμα του, δεν γνωρίζει καν τι είναι αυτά που εκστομίζει και, όταν πηγαίνει στην τουαλέτα, βουλώνει ο βόθρος.

Και για τους δύο αυτούς, αλλά και για τον Μπίμπιλα, η απάντηση είναι μία:

Θα τα πούμε στη Δικαιοσύνη, γιατί εκεί που απευθύνεστε υπάρχει η δικτατορία της ιδιαιτερότητος, αλλά στις δικαστικές αίθουσες υπάρχει η Δημοκρατία της συντριπτικής πλειοψηφίας που εμπεδώνει την κοινωνική ειρήνη με τον φυσικό και μοναδικό τρόπο δημιουργίας οικογένειας ευτυχισμένων και ισορροπημένων ανθρώπων».

2. Αλέξης Κούγιας: «Ποιος είναι αυτός ο κύριος Μπιμπίλας; Γιατί πρέπει να του απαντήσω;»

«Τον έμαθα από αυτή την υπόθεση και είμαι αρκετά μεγάλος. Γιατί πρέπει να απαντήσω εγώ σε αυτό τον άνθρωπο;», είπε ο ποινικολόγος
Ο Αλέξης Κούγιας μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε με τη δήλωση για τον Μάνο Χατζηδάκι μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ξεσπώντας κατά του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα.

«Είμαι λάτρης του θεάτρου, το πρώτο μου δε γραφείο ήταν απέναντι από την κεντρική σκηνή του Κουν. Εξαιτίας αυτής της τοπικής σχέσης είχα πολύ με τον αείμνηστο Κουν. Όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι της τέχνης, όταν είναι καθηγητές και διδάσκουν σε σχολές θεάτρου και μουσικής, αυτοί που συναναστρέφονται κυρίως είναι νεαρά παιδιά. Δηλαδή οι μαθητές τους. Από την εποχή του Σωκράτη και του Πλάτωνα συνέβαινε το ίδιο. Ο Λιγνάδης, θέλουν ή δεν θέλουν να το παραδεχθούν, σε πολύ μικρή ηλικία λόγω της εξαιρετικής παιδείας του ήταν δάσκαλος. Ήταν ο νεότερος καθηγητής του Εθνικού θεάτρου. Ήταν επίσης καθηγητής στο Αρσάκειο, το πιο αυστηρό σχολείο ενώ δίδασκε θεατρική τέχνη και στο Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Το περιβάλλον του ήταν παιδιά».

«Ποιος είναι αυτός ο κύριος (Σπύρος Μπιμπίλας); Τον έμαθα από αυτή την υπόθεση και είμαι αρκετά μεγάλος. Γιατί πρέπει να απαντήσω εγώ σε αυτό τον άνθρωπο; Ο άνθρωπος αυτός λόγω της αγραμματοσύνης του, πιθανώς γιατί αλλιώς δεν θα μιλούσε έτσι, χρησιμοποιούσε τις εκφράσεις ότι δήθεν εγώ παρέβη τον νόμο και προσέβαλα την μνήμη νεκρού. Ενώ λέμε το ίδιο πράγμα. Εγώ δεν είπα ποτέ να έχουν στο ερωτικό τους περιβάλλον νέα παιδιά», είπε ο ποινικολόγος για να συνεχίσει:

«Όποιος είχε κάνει λοβοτομή και είχε αχρηστεύσει τον εγκέφαλο του θα μπορούσε να παρερμηνεύσει με αυτό τον τρόπο τα λόγια μου. Εάν δεν υπήρχε η υπόθεση Λιγνάδη, κάποιοι άνθρωποι δεν θα υπήρχαν ποτέ σήμερα. Μέχρι και διαφημίσεις και συμμετοχή σε σίριαλ εξασφάλισαν, βρίσκουν ευκαιρία κάθε φορά να χρησιμοποιούν το όνομα μου για να τους ακούνε».

Πολυμέσα