Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:29:47

Ανοίγματα Μητσοτάκη πέραν του κυβερνητικού προγράμματος. Προς τους γονείς των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών: «Να τα αγαπάτε και να τα στηρίζετε... Θα είμαι δίπλα στους gay και τις λεσβίες». Δεν λέει «ναι» στον γάμο τους. Κύριο

Κριτική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα σχετικά αναφέρει-συνιστά ο πρωθυπουργός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας.

1. «Πριν από 17 χρόνια η 17η Μαΐου ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, που γιορτάζεται σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες. Όχι ως μία μόδα της εποχής. Αλλά ως στιγμή γενναίας παραδοχής», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας Τρανσφοβίας.

«Παραδοχής ότι, για δεκαετίες, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υπήρξαν -ή και εξακολουθούν να είναι- θύματα προκαταλήψεων. Διακρίσεων, βίας, διωγμών, ακόμα και δολοφονικών επιθέσεων. Ενώ άλλοι οδηγήθηκαν στη δυστυχία, την απομόνωση, ακόμα και στην αυτοκτονία», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Και επισημαίνει: «Ως πατέρας, απευθύνομαι, σήμερα, στους γονείς των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών. Για να τους ζητήσω το προφανές: να μη σταματήσουν ποτέ να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν. Αλλά και ως πρωθυπουργός δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσω κανέναν μόνο του σ' αυτόν τον αγώνα ελευθερίας και ισότητας. Θα είμαι δίπλα στον έφηβο που δέχεται bullying στο σχολείο επειδή είναι gay. Θα είμαι δίπλα στο διεμφυλικό άτομο που δεν βρίσκει δουλειά λόγω της ταυτότητας φύλου του. Θα είμαι δίπλα και στη γυναίκα που στιγματίζεται ως λεσβία.

Οι αδικίες και το μίσος, που δυστυχώς ακόμη και στις ημέρες μας υφίστανται αυτοί οι συμπολίτες μας, πρέπει επιτέλους να εξαλειφθούν. Γι' αυτό και Πολιτεία προχωρεί γρήγορα στην εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας. Η κατάργηση της απαγόρευσης αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους, η συμμετοχή των διεμφυλικών στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ και η απαγόρευση των λεγόμενων θεραπειών μεταστροφής είναι μόνο μερικές από τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται.

Ξέρω ότι πολλά μένουν ακόμα να γίνουν. Η σύγχρονη Ελλάδα, όμως, έχει τη θέληση, την ωριμότητα, την καρδιά και την ψυχή να καλύψει το χαμένο έδαφος. Και αν κάτι πρέπει κρατήσουμε από αυτήν την ημέρα είναι η εικόνα μιας δίκαιης κοινωνίας όπου ο καθένας και η καθεμιά μπορούν ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους. Ευτυχισμένοι γι' αυτό, και αλληλέγγυοι μεταξύ τους. Γιατί, ελεύθερη χώρα είναι η χώρα που έχει ελεύθερους πολίτες», καταλήγει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ: "Το ροζ πλυντήριο της ΝΔ"

"Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Ιντερφοβίας, 17 Μαΐου 2022, γιορτάζεται από το 1990 σε όλο τον κόσμο, για να προτάξει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Στην Ελλάδα, εξακολουθούμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα..." τονίζει η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας Τρανσφοβίας της Αμφιφοβίας και της Ιντερφοβίας.
Όπως αναφέρει: "Η ευκαιριακή-επικοινωνιακή αντιμετώπιση των ΛΟΑΤΚΙ+ προβλημάτων και η μισή επίλυσή τους από τη Νέα Δημοκρατία έχει έναν και μόνο στόχο: Να χρυσώσει το χάπι των ατόμων που βιώνουν ρατσισμό εδώ και δεκαετίες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου τους και να γίνουν μία νέα δεξαμενή ψηφοφόρων για ένα κόμμα που δείχνει να παραπαίει όσο εξαντλεί τις μεσαίες και τις κατώτερες εισοδηματικά κοινωνικές τάξεις.

Με ποια τακτική; Πετώντας μία νομοθετική ρύθμιση, ένα άρθρο, μία παράγραφο κάθε χρόνο λίγο πριν το Pride ή διαρρέοντας προθέσεις περί πολιτικού γάμου χωρίς τίποτα χειροπιαστό".

"Μιλώντας στην Παγκόσμια Ημέρα για τις Οικογένειες αγνόησε πλήρως τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, τις οικογένειες με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς. Και την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, δίνοντας συμβουλές σε γονείς με ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά για να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν. Καλά κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζητάει από τους γονείς με ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν αφού οι ψηφοφόροι του κόμματός του, είναι ικανοί να διώξουν το παιδί τους από το σπίτι, να του γυρίσουν την πλάτη" προσθέτει.

Στην ανακοινωση τονίζεται ότι "στην Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι η ελληνική οικογένεια καταλαβαίνει το παιδί της. Ότι η ελληνική οικογένεια με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς χρειάζεται και την κρατική στήριξη και αναγνώριση.

Η ολοκληρωμένη πρόταση νόμου που καταθέσαμε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση, με σκοπό να κατοχυρωθεί ο «Γάμος για Όλα» τα άτομα χωρίς αστερίσκους, είναι μία πρόταση-πακέτο που θα περιλαμβάνει όλες τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για βελτίωση του νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, για τη νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από ομόφυλα ζευγάρια, τη νομιμοποίηση και την ελεύθερη μετακίνηση των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο κ.ά.

Σκοπός μας είναι η φωνή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στα αστικά κέντρα και στην επαρχία να δυναμώσει τόσο ώστε κανείς να μην χρειάζεται να κρύβεται ή να κάνει διπλή ζωή. Θέλουμε οι ΛΟΑΤΚΙ+ φωνές να ακούγονται κάθε μέρα, όλο τον χρόνο".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline