Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:21:00

Όργιο βίας και αυθαιρεσίας το bulling στα Γυμνάσια της Αττικής ,με το υπουργείο Παιδείας, (Ν.Κεραμέως- Ζ. Μακρή) τους γενικούς- επιθεωρητές- διεθυντές να παριστάνουν τους ανίδεους. Συνεχείς οι νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες. Κύριο

Σοκαριστικές μαρτυρίες για τις συμμορίες ανηλίκων: «Η κόρη μου κατέληξε με ψυχοφάρμακα».

1.Ανατριχιαστικές καταγγελίες για σχολικό bullying στην Αττική, που εμφανίζεται με νέες καταγγελίες ως πολύ εκτεταμένο και ιδιαίτερα έντονο τον φετεινό χρόνο, που ξανάρχισε η καθημερινή προσέλευση τα σχολεία.

Πρωτοφανές όντως, το όργιο βίας και αυθαιρεσίας το bulling στα Γυμνάσια της Αττικής ,με το υπουργείο Παιδείας,( πολιτικές υπεύθυνοι οι υπουργός και υφυπουργός Ν.Κεραμέως- Ζ. Μακρή) τους γενικούς-επιθεωρητές-διεθυντές να παριστάνουν τους ανίδεους. Συνεχείς οι νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες ,που δημοσιεύονται σε πολλά ΜΜΕ..

2.Απίστευτα σκληρές εικόνες, έχουν αποτυπωθεί σε ένα βίντεο, στο οποίο μια ομάδα ανήλικων, ρίχνει κάτω την 14χρονη μαθήτρια και την χτυπάει ανελέητα με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα μέσα στο σχολείο των Σεπολίων. Η μητέρα της μαθήτριας μιλώντας στο LIVE NEWS ανέφερε:

«Η κόρη μου είναι χάλια, ψυχολογικά χάλια», είπε και στην ερώτηση εάν οι θύτες ήταν τα παιδιά που έκαναν bullying στον 14χρονο Μάκη απάντησε: «Είναι δύο παιδία που ήταν από την ίδια παρέα. Στο βίντεο που έγινε ο ξυλοδαρμός, είναι από το ίδιο σχολείο 7 παιδιά και τα άλλα 3 είναι από άλλο σχολείο».

Οι νταήδες του σχολείου τράβηξαν αυτό το βίντεο με τις εικόνες ντροπής ξυλοδαρμού της ανήλικης και στη συνέχεια το δημοσίευσαν στο ίντερνετ για να ρεζιλέψουν την ανήλικη και να παραδειγματιστούν και άλλα ανήλικοι μαθητές...

Όπως λέει η μητέρα του θύματος, αν και ενημέρωσε τον διευθυντή για τον ξυλοδαρμό της κόρης της, εκείνος δεν έκανε τίποτα με αποτέλεσμα να καταφύγει στη δικαιοσύνη.
«Ο λόγος που την κατηγορούσαν ήταν γιατί έδωσε τα ονόματα των παιδιών που ήταν στην κατάληψη. Έτσι, χωρίς λόγο, δεν είναι μόνο το δικό μου παιδί είναι και άλλα παιδία που δεν τολμάνε να μιλάνε», είπε η μητέρα της μαθήτριας. « Ο διευθυντής δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Να με βοηθήσει η δικαιοσύνη θα ήθελα και μια τιμωρία».

Ίδια κατάσταση και στα σχολεία της Γλυφάδας, με καθηγητή να καταγγέλλει ότι συμμορίες ανήλικων έχουν κάνει άνδρο ανομίας τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με ανήλικους να κλέβουν τους συμμαθητές τους και να τους απειλούν με μαχαίρι.

«Ήταν ομάδες κρούσης παιδιών 14 ετών, είχαν φτιάξει ομάδα πέρα από αυτό που κάνανε στο σχολείο, κάνανε επιθέσεις με μαχαίρια σε συνομήλικούς τους με κίνητρο τη ληστεία των χρημάτων τους και τα κινητά τους», είπε ο καθηγητής.

«Η κόρη μου κατέληξε με ψυχοφάρμακα»

Σοκάρουν οι μαρτυρίες γονέων και παιδιών, για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, με συμμορίες ανηλίκων, να ξυλοκοπούν, να βρίζουν και να εκφοβίζουν με κάθε τρόπο ανήλικους μαθητές και τους διευθυντής να προκαλούν με τις αντιδράσεις τους...

«Αυτός πείραζε και άλλα παιδιά. Έκαναν παράπονα ότι τα παιδιά οι μαθητές μας κλέβουν... Η απάντηση της σοκαριστική! Δεν πειράζει, ας μάθουν να κλέβουν από μικρά και τι έγινε. Δεν αξίζει να είναι στη θέση της», δήλωσε μητέρα ενός ανήλικου που δέχτηκε bullying.
Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. 14χρονη μαθήτρια στην Ξάνθη κατέληξε με ψυχοφάρμακα εξαιτίας συμμαθητής της, ο οποίος καθημερινά βασάνιζε το κοριτσάκι λεκτικά και σωματικά, ενώ του έστελνε και απειλητικά βίντεο στο Facebook.

«Τι έχει να θυμάται η κόρη μου από τα σχολικά τα χρόνια; Σε ποιο γιατρό θα πάμε και τι φάρμακα θα πάρει; Μου τα έλεγε όλα με κάθε λεπτομέρεια (η κόρη μου). Τι τραβούσε το παιδάκι μου, τα πάντα και όταν της είπα, σε παρακαλώ, εγώ θα κάνω μήνυση, γιατί το παιδί μου είναι με φάρμακα. Να γεννήσω ένα παιδί υγιέστατο και για έναν αληταρά να μου καταντήσει το παιδί μου με φαρμακευτική αγωγή, δεν το αντέχω. Θα κάνω μήνυση».

Η μητέρα της ανήλικης αν και κατήγγειλε τα περιστατικά bullying στην διευθύντρια, δίνοντάς της μάλιστα και όλες τα βίντεο των απειλών σε ένα στικάκι, η εκπαιδευτικός αντί να βοηθήσει την ανήλικη, μίλησε απαξιωτικά στη μητέρα της και προσπάθησε να καλύψει τον δράστη.

«Και γυρνάει και λέει αυτή, με ένα τρόπο απαξιωτικό, εκπαιδευτικός να σου πετύχει και πετάει τα στικάκια και μου λέει: «δεν θα πέσω, εγώ στο επίπεδό σου, να δω τέτοια βίντεο. Εκ των υστέρων έμαθα ότι ο γιος της καθηγήτριας δούλευε στου πατέρα (του παιδιού που έκανε bullying) στην επιχείρηση και για αυτό τον κάλυπτε. Και της έχω κάνει μήνυση».
Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με την μητέρα της μαθήτριας, αν και άλλες ανήλικες κατήγγειλαν τον συγκεκριμένο μαθητή στην Διευθύντρια για σεξουαλική παρενόχληση, εκείνη συνέχισε να τον καλύπτει.
«Πήγαν 8 μαθήτριες και της είπαν κυρία καθηγήτρια τάδε, τάδε, μας παρενόχλησαν 2 συμμαθητές μας και γύρισε αυτή και είπε, δεν φταίνε τα παιδιά που σας θωπεύσανε, φταίτε εσείς που ντύνεστε προκλητικά».

Η μητέρα της μαθήτριας έχει κινηθεί νομικά εναντίον της οικογένειας του ανήλικου, της καθηγήτριας και της διευθύντριας του σχολείου.
Την ίδια ώρα συγκλονίζει νέα μαρτυρία μητέρας ενός μαθητή δημοτικού.
Όπως καταγγέλλει στην εκπομπή LIVE NEWS το παιδί της δέχεται έντονο εκφοβισμό, γυρνά με μελανιές και πρηξίματα και δυστυχώς οι καθηγητές δεν κάνουν τίποτα.

«Έχουν απειλήσει τον 8χρονο γιο μου με ψαλίδι γιατί αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως λέει το παιδί παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο, ωστόσο εάν τα περιστατικά εκφοβισμού δεν εξαλειφθούν δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline