Τρίτη 23 Απριλίου 2024  22:50:58

Αμετροεπής ο Τ. Ερντογάν πάλι δεν θέλει να τον ξαναδεί. Επιπλέον τον κηρύσσει σε ....πλήρη αφάνεια, αφού δήλωσε χθες ότι «για μένα Μητσοτάκης δεν υπάρχει». Κύριο

Οργισμένος υποκριτής, παριστάνει το θύμα, ότι απειλείται από την Ελλάδα και ότι συκοφαντήθηκε από τον ασυνεπή Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και τον πρόεδρο Μπάιντεν.

1.Κλιμάκωσης συνέχεια, με υποκρισία, ψεύδη και αναστροφή της αλήθςιας από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επιτέθηκε χθες με βαριές εκφράσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο.

Οξύνοντας τους τόνους, κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι στις ΗΠΑ επιχείρησε να μπλοκάρει την αγορά των F-16 από την Τουρκία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν είπε: «Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να αποφασίσουν να πουλήσουν F-16 στην Τουρκία χωρίς να χρειάζεται να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό».
Το Anadolu μετέδωσε επίσης ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «η Άγκυρα δεν θα πραγματοποιήσει τη Συνάντηση Στρατηγικής Συνεργασίας με την Αθήνα λόγω των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού κατά της Τουρκίας προς τους ηγέτες των ΗΠΑ».

«Είχαμε συμφωνήσει να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες ανάμεσά μας. Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποίησε μία επίσκεψη στις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», είπε ο Ερντογάν για να συμπληρώσει: «Δεν υπάρχει πλέον για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αξιότιμους πολιτικούς. Με πολιτικούς με προσωπικότητα, υπερηφάνεια, που τηρούν το λόγο τους».

«Αυτή στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν δέκα βάσεις. Για ποιόν λόγο; Ποιόν απειλούν; Για ποιο λόγο χτίζονται αυτές οι βάσεις στην Ελλάδα; Εδώ μιλάμε για μία Ελλάδα που στις χώρες της Ε.Ε χρωστάει 400 δισεκατομμύρια ευρώ», επισήμανε.
«Το μετά από εδώ ας το σκεφτεί ο Μητσοτάκης. Με ποιους θα συνεργαστεί και ποιους θα βάλει να χτίσουν βάσεις. Εμείς είμαστε αρκετοί για εμάς», υπογράμμισε.

Δημιουργία ζωνών ασφαλείας

Σύμφωνα με το Reuters, o πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει σύντομα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων της για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών απειλών σε αυτές τις περιοχές.

«Ο κύριος στόχος αυτών των επιχειρήσεων θα είναι περιοχές που αποτελούν κέντρα επιθέσεων στη χώρα μας και ζώνες ασφαλείας», είπε ο Ερντογάν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν μόλις οι δυνάμεις του στρατού, των πληροφοριών και της ασφάλειας ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους.

Η ομιλία Ερντογάν

Αποκαλυπτήρια νέων υποβρυχίων με αιχμές κατά γειτόνων και συμμάχων
Η Τουρκία θα έχει έτοιμα – και σε υπηρεσία – έξι από τα νέα της υποβρύχια μέχρι το 2027, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα τελετής που πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία του Γκιολτσούκ στη βορειοδυτική Τουρκία, στην επαρχία Κοτζάελι.

Εκμεταλλευόμενος την περίσταση, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και κατά των «γειτόνων» που «προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες», όπως κατήγγειλε, αλλά και κατά των «συμμάχων» που «δεν στηρίζουν την Τουρκία όσο θα έπρεπε».

«Ξεκινώντας από εφέτος, θα θέτουμε σε υπηρεσία ένα από τα νέα υποβρύχια μας κάθε χρόνο και έτσι θα έχουμε προσθέσει έξι νέου τύπου υποβρύχια στο ναυτικό μας έως το 2027», δήλωσε ο Ερντογάν από το βήμα της τελετής που πραγματοποιήθηκε για την καθέλκυση του υποβρυχίου Hizirreis, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2023.
Νωρίτερα, μέσα στην χρονιά που διανύουμε, θα έχει παραδοθεί και το υποβρύχιο Pirireis, σύμφωνα πάντοτε με όσα δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline