Σάββατο 20 Απριλίου 2024  12:00:30

Ξηλώνεται όλη η αποτυχημένη ηγεσία Κων. Ζούλα στην ΕΡΤ, επί 2,5 χρόνια. Τελευταία, σε όλες τις εκπομπές της, από όλα τα κανάλια. Αναζητείται νέα ηγεσία, νέο Δ.Σ και ικανός μηχανισμός διοίκησης. Κύριο

Ο συμβιβασμός κάποιων κομματικών εκλεκτών με πράσινους « τεχνοκράτες», εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ , οι διαπλοκές με συνδικαλιστές και παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν στο συνεπόμενο.

1.Αναμφισβήτητη η πρωτοφανής αποτυχία και απαξίωση την Ε ΡΤ, όσο ποτέ στην ιστορία της και ανάξια θόλωση της εικόνας της Κυβέρνησης και της εποπτείας από το Μαξίμου.. Παντού και στα πάντα αποτυχίες επί 2,5 χρόνια από απόλυτη ανικανότητα και στειρότητα ιδεών και ικανοτήτων διοίκησης.

Ο γενικός απολογισμός είναι απόλυτα θλιβερός , η δυνατότητα παρέμβασης με αξιόπιστη ενημέρωση και επιρροής είναι μηδαμινή σε ΟΛΕΣ τις τηλεθεάσεις 30 και πλέον μηνών. Ανύπαρκτη η ΕΡΤ τελείως στα νεανικά και δυναμικά κοινά και από καιρό τώρα αλλά και γενικότερα όλος ο τομέας ενημέρωσης της Κυβέρνησης. «Εργαλεία ενημέρωσης» μηδαμινής αξίας, από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ έως τα Γραφεία Τύπου και τις δύο Γενικές Γραμματείες. Έχει αποφασισθεί ότι χρειάζεται στο σύνολο του αντικατάσταση, ανανέωση και αξιοπιστία εν όψει πολιτικών αναμετρήσεων και εκλογών.

Ξηλώνεται σταδιακά αλλά σύντομα όλη η αποτυχημένη προεδρία του Κων. Ζούλα στην ΕΡΤ, επί 2,5 χρόνια, η ποία στη παντοδυναμία της αλλά καταφανή ανικανότητα-φαυλότητα ήλθε σε ανοικτή σύγκρουση με την ομάδα του διευθύνοντος συμβούλου Γ. Γαμπρίτσου.. Τελευταία η ΕΡΤ Ζούλα, σε όλες τις εκπομπές της ,από όλα τα κανάλια. Αναζητείται νέα ηγεσία, νέο Δ.Σ και ικανός μηχανισμός διοίκησης. Συζητείται ακόμα και η αντικατάσταση του πέμπτου κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου από γνωστούς βουλευτή- δημοσιογράφο ή βουλευτή -καθηγητή,(με τους οποίους έχουν συζητήσει σχετικά παράγοντες του Μαξίμου), προκειμένου να δώσει ένα δύσκολο πολιτικό αγώνα στον νομό Φθιώτιδος με απλή αναλογική..

2. Στη ΕΤ απόφαση είναι να υπάρξει βαθειά τομή ανανέωσης , ανασυγκρότησης και σοβαρότητας. Ο απολογισμός της ομάδας Ζούλα είναι θλιβερός.-Υψηλές δαπάνες και σπατάλες στη παραγωγή, φαυλότητες και πνεύμα διαίρεσης, κακοδιοίκηση. Ντροπιαστική τηλεθέαση, μόλις... 2-4% σε δελτία ειδήσεων, μουσικές εκπομπές και κακόγουστα σήριαλ.

- Η κρίση αναξιοπιστίας, η έλλειψη μόρφωσης και επαγγελματικού επιπέδου στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό και λαθεμένων αποφάσεων έχουν ακυρώσει κάθε δυνατότητας της Κυβέρνησης και της ΝΔ να προβάλει το έργο της στον τομέα της ενημέρωσης.

3 .Η παραίτηση εκκρεμούσε εδώ και ένα μήνα και οφείλεται, σε σοβαρές διαφωνίες που είχαν προκύψει με τον πρόεδρο της ΕΡΤ και τις διαρκείς αποτυχίες,, σπατάλες και φαυλότητες της «ομάδας Ζούλα» με τίς φανφαρόνικες εξαγγελίες ότι θα φέρει ..επανάστα της Νδ και της γενηάς του στη ΕΡΤ..
Μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι της ΕΡΤ, ο Γιώργος Γαμπρίτσος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υπέβαλε την παραίτηση του στο Διοικητικό Συμβούλιο το απόγευμα της Πέμπτης.

Η παραίτηση, που εκκρεμούσε εδώ και ένα μήνα και οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε σοβαρές διαφωνίες που είχαν προκύψει με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, αποτέλεσμα της καθοδικής, ευτελισμένης αποτυχίας σε όλες τις εκπομπές κάθε είδους..
Ο Γ. Γαμπρίτσος είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου (υπουργός Παύλος Γερουλάνος), αλλά και στέλεχος σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς και δίκτυα, όπως Mega, NOVA, OTE TV.και τον ....αξιοποίησε η νέα διακυβέρνηση Μητσοτάκη, λες και δεν υπήρχαν ανάλογων προσόντων και εμπειρίας στελέχη του φιλελεύθερου χώρου.

4. Την αποχώρησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλός, Γιώργος Γαμπρίτσος, με επιστολή προς τους εργαζόμενους.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι πρόκειται για «προσωπική επιλογή» και ότι θα παραμείνει στη θέση του για λίγες ακόμα εβδομάδες μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εχθές ενημέρωσα το διοικητικό συμβούλιο για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Είχε προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας για την απόφασή μου, προκειμένου να υπάρξει εύλογος χρόνος για την εξεύρεση αντικαταστάτη μου. Θα παραμείνω στη θέση μου τις προσεχείς λίγες εβδομάδες για να υπάρξει ομαλή διαδοχή. Το έργο μας συνεχίζεται.

Πρόκειται για μία προσωπική επιλογή, η οποία συμπίπτει με την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σεζόν και ενός κύκλου δημιουργικής προσπάθειας και προσφοράς στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

5. Σταθερά τελευταία σε όλα τα προγράμματα η ΕΡΤ, σε πλήρη απαξίωση. Ελάχιστες έως εξευτελιστικές τηλεθεάσεις σε δελτία ειδήσεων- ενημερωτικές εκπομπές, νεανικές-παραγωγικές ηλικίες. Η κατάρρευση στον πόλεμο της Ουκρανίας. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 02:16

Η διαρκής αποτυχία, οι ευτελείς παραγωγές που αντιγράφουν θλιβερά ανάλαφρα-κουτσομπολίστικα θέματα και η απόλυτη αποτυχία του αρμόδιου υφυπουργού κ. Οικονόμου.

Ειδικού συνεργάτη Κ. Π.

1.Απίστευτη, πρωτοφανής η απαξίωση του μεγάλου έμψυχου δυναμικού και υποδομών της ΕΡΤ σε αντίθεση με άλλες λαμπρές ή αξιοπρεπείς επιδόσεις της ΕΡΤ σε μεγάλα διεθνή γεγονότα.

Ο κατήφορος και η συνεχής απαξίωση της ΕΡΤ επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, διακυβέρνησης ομολογουμένως, με επιτυχίες ανάκαμψης, δυναμικής εικόνας , γόνιμου έργου και εκσυγχρονισμού σε πολλούς τομείς έχει πλέον ταυτότητα. Και ευθύνες. Είναι η στειρότητα, ανικανότητα. Έλλειψη κάθε φαντασίας και σοβαρότητας(όπως ομολογείται από κάθε επισκέπτη και συνεργαζόμενο στην Αγία Παρασκευή και από τους παροπλισμένους ικανούς , δεκάδες υπαλλήλους-τεχνικούς, θύματα σπάταλων εξωτερικών παραγωγών για το παραμικρό, ακόμα και για εκπομπές ενός τρικάμερου). Με την έλλειψη κάθε ικανότητας της διοίκησης και του επιτελείου της δημόσιας τηλεόρασης από το καλοκαίρι του 2019. Χωρίς καμία εξαίρεση, καμία ανάκαμψη σοβαρή, καμία διάκριση, ούτε κανένα συγκροτημένο πρόγραμμα για τον μέσο Έλληνα. Με γενική αποτυχία σε όλες τις κατηγορίες προγραμμάτων, σε όλες τις ηλικίες τηλεθεατών ( και ακροατών στο ραδιόφωνο) μεγάλες δαπάνες δεκάδων εκατ. ευρώ.

2.Η ενημέρωση είναι στον ΣΚΑΪ: Πρώτο με διαφορά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων από 24-27/2
Γρήγορα αντανακλαστικά, αμεσότητα και εγκυρότητα επέδειξε για μία ακόμα φορά ο ενημερωτικός τομέας του ΣΚΑΪ σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Συνεπής στη δέσμευσή του για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, ο ΣΚΑΪ τροποποίησε το πρόγραμμά του παρακολουθώντας το ντόμινο των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία με απεσταλμένους σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και συνεχείς ζωντανές συνδέσεις με όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσιγκτον.

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές και το κρίσιμο τετραήμερο από την έναρξη του πολέμου, 24-27/02, το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε για την ενημέρωσή του τα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΪ που παρέμειναν στην κορυφή της τηλεθέασης με σημαντική διαφορά από τον ανταγωνισμό.
Ειδικότερα: το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη το Σαββατοκύριακο ήταν πρώτο σε τηλεθέαση με σημαντική διαφορά από τον ανταγωνισμό καθώς συγκέντρωσε 606.617 τηλεθεατές με το ποσοστό να είναι 14,5% στο γενικό σύνολο του κοινού.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το γενικό σύνολο οι μετρήσεις της Nielsen έδειξαν: ΣΚΑΪ 606.617 (14,5%), MEGA 511.194 (12,3%), ΑΝΤ1 490.783 (12,8%), STAR 473.747 (11,3%), ALPHA 441.138 (11,5%), OPEN 416.963 (10,8%), ΕΡΤ1 208.479 (4,6%).
Στο διάστημα 24-27/2, στην πρώτη θέση ήταν επίσης και το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου τις καθημερινές και τον Μάρκο Δεϊμέζη το Σαββατοκύριακο. Το δελτίο ειδήσεων συγκέντρωσε 597.277 (22,2%) τηλεθεατές στο γενικό σύνολο του κοινού, έχοντας σημαντική διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το γενικό σύνολο οι μετρήσεις της Nielsen έδειξαν:
ΣΚΑΪ 597.277 (22,2%), ΑΝΤ1 314.204 (13,2%), ALPHA 282.311 (11,2%), OPEN 269.860 (10,4%), MEGA 259.322 (10,9%), STAR 219.059 (7,9%), ΕΡΤ1 216.780 (7,7%).

Από τις πρώτες δραματικές στιγμές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο ΣΚΑΪ επέλεξε να βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων με συνεχή ροή ενημέρωσης στις περισσότερες ζώνες του προγράμματός του.
Οι τηλεθεατές εμπιστεύτηκαν τον σταθμό για να παρακολουθούν τις εξελίξεις, έτσι από την Πέμπτη 24/2 ως και την Κυριακή 27/2, ο ΣΚΑΪ τερμάτισε πρώτος με ποσοστό 14,4 στο γενικό σύνολο του κοινού.

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Τα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΪ ήταν στην πρώτη θέση και σε όλη τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου.
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τη Σία Κοσιώνη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης, ήταν πρώτο σε τηλεθέαση συγκεντρώνοντας στο γενικό σύνολο του πληθυσμού κατά μέσο όρο, 620.429 (14,7%) τηλεθεατές.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά το γενικό σύνολο οι μετρήσεις της Nielsen έδειξαν: ΣΚΑΪ 620.429 (14,7%), STAR 564.584 (13,5%), MEGA 521.539 (12,6%), ALPHA 493.120 (13%), ΑΝΤ1 464.170 (12,2%), OPEN 286.150 (7,5%), ΕΡΤ 212.574 (4,4%).

Την πρωτιά διατήρησε και το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου στην καθημερινή παρουσίαση και τον Μάρκο Δεϊμέζη τα Σαββατοκύριακα με 533.033 (22%) τηλεθεατές για το γενικό σύνολο του κοινού και ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης.
Συγκεκριμένα όσον αφορά το γενικό σύνολο οι μετρήσεις έδειξαν: ΣΚΑΪ 533.033 (22%), ΑΝΤ1 332.313 (16,2%), ALPHA 251.555 (11%), MEGA 239.110 (11,7%), STAR 227.418 (8,8%), ΕΡΤ1 226.851 (8,7%), OPEN 179.650 (8,2%).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline