Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:08:20

Η «εθνική συναίνεση» χθες και το γέλιο της Ιστορίας. Συναντίληψη του πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και υπουργού Αστυνομίας με τον αμερικανό πρέσβη για... ισχυρή στρατηγική συνεργασία. Κύριο

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Τσούνη: Ισχυρή στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας.

Συνάντηση σε θερμούς τόνους και με διαβεβαιώσεις στενής συνεργασίας, σε ανώτερο επιτελικό-συμμαχικό επίπεδο με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη είχε χθες, Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συνάντηση με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη είχε σήμερα, Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Συναντήθηκα σήμερα με το νέο Αμερικανό Πρέσβη George James Tsunis και συζητήσαμε την ενδυνάμωση της ήδη πολύ ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας και στα θέματα ασφάλειας που έχουμε με τις ΗΠΑ. Καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του.

Συναντήθηκα σήμερα με το νέο Αμερικανό Πρέσβη George James Tsunis και συζητήσαμε την ενδυνάμωση της ήδη πολύ ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας και στα θέματα ασφάλειας που έχουμε με τις ΗΠΑ. Καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. @USAmbassadorGR pic.twitter.com/yAyCdNnNH6
— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) June 14, 2022

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας στα θέματα ασφάλειας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑTwitter / theodorikakosp
Συνάντηση με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη είχε σήμερα, Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Τσούνης ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, διαδεχόμενος τον Τζέφρι Πάιατ και έχει επιδοθεί σε μια σειρά από συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Στη συνάντηση με τον κ. Θεοδωρικάκο, όπως ανέφερε στο Twitter ο υπουργός, συζητήθηκε η ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας στα θέματα ασφάλειας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Θέματα αστυνόμευσης κατά μειονοτήτων, καταπολέμησης της συνεργασίας ισλαμιστών ή πέραν του ΝΑΤΟ, κατά του οργανωμένου εγκλήματος σε ναρκωτικά και λαθρεμπόριο, αλλά και στο επίπεδο των μυστικών υπηρεσιών, από το FBI έως και την CIA

«Συναντήθηκα σήμερα με το νέο Αμερικανό Πρέσβη George James Tsunis και συζητήσαμε την ενδυνάμωση της ήδη πολύ ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας και στα θέματα ασφάλειας που έχουμε με τις ΗΠΑ. Καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος στο μήνυμά του.

Βιογραφικά Στοιχεία Παν. Θεοδωρικάκου

Γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι. Αποφοίτησε από το λύκειο της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο "Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία" με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία. Πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στις "Πολιτικές επιρροές στην Αθλητική Πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά τη Μεταπολίτευση" στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 έως και το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαθήματα σχετικά με τις Κρατικές πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κοινωνική πολιτική, την εκλογική συμπεριφορά και ανάλυση και τα πολιτικά κόμματα και δημοσκοπήσεις, ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.).

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης και πρόεδρος της εταιρείας GPO ΑΕ, από το 2000 έως το 2016, έχοντας την επιστημονική εποπτεία σε εκατοντάδες κοινωνικές και πολιτικές έρευνες στην Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία. Έχει επίσης παρουσιάσει δεκάδες πολιτικές έρευνες σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες συνέδρια και έχει αρθρογραφήσει για μια σειρά κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.
Πολιτική σταδιοδρομία από τον κομμουνισμό στη φιλελεύθερη ΝΔ

Ασχολείται με την πολιτική από τη νεαρή του ηλικία και παλαιότερα υπήρξε μέλος της ΚΝΕ. Τον Ιανουάριο του 1990, στο 5ο συνέδριο της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε μετά τη διάσπαση της ΚΝΕ του 1989, εκλέχτηκε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Το 1991 προσχώρησε στο ΣΥΝ και το 1993 στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Διετέλεσε Αντινομάρχης Πειραιά από το 1994 έως το 1996. Ορίστηκε Σύμβουλος Στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, από τον Οκτώβριο του 2016, έως τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουλίου 2019. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 , τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση ως βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία] και στις 9 Ιουλίου του 2019 ορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατόπιν του ανασχηματισμού κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ορίστηκε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline