Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:25:27

Μετά την αθώωση του «ομαδικού βιασμού» στη Θεσσαλονίκη, αθώος για τον βιασμό της Αμαλίας ο προπονητής ιστιοπλοΐας... Ενοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Κάθειρξη 13 ετών σε εξισορρόπηση.. Κύριο

Χτύπημα στην προσπάθεια να δημοσιοποιηθούν οι καταγγελίες των θυμάτων και να τιμωρηθούν οι εγκληματίες βιαστές.

Κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή γα το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με ομόφωνη απόφασή του στον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορούνταν για το βιασμό της Αμαλίας, της ανήλικης αθλήτριας του κατ' εξακολούθηση. Η απόφαση για μη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση ήταν επίσης ομόφωνη. Το δικαστήριο με την απόφασή του υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει νωρίτερα να επιβληθεί στον κατηγορούμενο η ίδια ποινή.

Ακόμη, δικαστές και ένορκοι -μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου -απέρριψαν ομόφωνα όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα αυτό του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Με την έκδοση της τελικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου έπεσε η αυλαία της δίκης για την πρώτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και δη ανήλικης, η οποία απασχόλησε το Δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo.

Η απόφαση επί της ενοχής

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριας του. Η απόφαση επί της ενοχής του 39χρονου, ελήφθη κατά πλειοψηφία με δυο δικαστές της έδρας και έναν ένορκο να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου για το αδίκημα αυτό.

Ακόμη, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για το δεύτερο αδίκημα που αντιμετώπιζε και το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Το αδίκημα αυτό απορροφήθηκε από το τρίτο αδικήματα που βαρύνει τον κατηγορούμενο και το οποίο αφορά σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Για το τελευταίο αυτό αδίκημα ο 39χρονος προπονητής κρίθηκε ένοχος ομόφωνα. Εν ολίγοις, με την απόφαση του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τη μια πράξη, την οποία είχε αποδεχθεί από την αρχή της ανακριτικής έρευνας.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα. Ή κοπέλα και οι γονείς της αποχώρησαν από την αίθουσα του δικαστηρίου, πριν ακόμη εκδοθεί η απόφαση δικαστών και ενόρκων επί της ποινής.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης, αναφέροντας πως την χειραγωγούσε και την κακοποιούσε σεξουαλική από τα 11 της χρόνια. Ωστόσο, η έδρα δεν έκανε δεκτή την πρότασή του ως προς το σκέλος της αυτό, αφού ως προς το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο κατά πλειοψηφία.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα -
Στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριάς του, της Αμαλίας, κατέληξε με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με δύο δικαστές της έδρας και έναν ένορκο να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου για το αδίκημα αυτό.

Ακόμη, ο 39χρονος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για το δεύτερο αδίκημα που αντιμετώπιζε και το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Το αδίκημα αυτό «απορροφήθηκε» από το τρίτο αδίκημα που βαρύνει τον κατηγορούμενο και το οποίο αφορά σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Για το τελευταίο αυτό αδίκημα ο 39χρονος προπονητής κρίθηκε ένοχος ομόφωνα.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης, αναφέροντας πως την χειραγωγούσε και την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 11 της χρόνια.

Αναμένεται πλέον η απόφαση επί των ποινών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline