Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επιχειρήματα από τον... Κασιδιάρη, Τουρκικά ΜΜΕ πολεμούν την διεθνή πολεμική ακαταπόνητου του Ν. Δένδια: «Ρισκάρει πόλεμο για να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος». Κύριο

Ενοχλημένοι από την ακούραστη διεθνή του δραστηριότητα του Έλληνα ΥΠΕΞ, τις συγκροτημένες θέσεις και τα ισχυρά-πειστικά επιχειρήματα και την υπερήφανη εθνική του γραμμή απέναντι στις προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας.

1.Ποιός σεβασμός στη δημοσιογραφική δεοντολογία και στην αλήθεια από τα υπηρετικά όργανα της Αγκυρας. Με συστηματικό τρόπο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πιστά στη γραμμή της τουρκικής κυβέρνησης, συμμετέχουν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αφηγήματος εναντίον της Ελλάδας, στοχεύοντας στα νησιά του Αιγαίου.

Κρίσιμη καμπή στην αλλαγή στάσης των τουρκικών ΜΜΕ ήταν η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Μέχρι εκείνη την ημέρα υπήρχαν αναφορές στην Ελλάδα, δίχως να γίνονται βασικά θέματα των δελτίων ή πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, όπως και η ομιλία του στο Κογκρέσο, προκάλεσαν στην Άγκυρα ισχυρό σοκ. Τις τελευταίες ημέρες, δε, στο στόχαστρο των ΜΜΕ της γείτονος έχει μπει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Τελευταίο χρονικά ένα απαράδεκτο άρθρο της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας «Μιλιέτ» με τίτλο «ο άνθρωπος που ρίσκαρε με πόλεμο με την Τουρκία για να γίνει πρωθυπουργός». Ένα άρθρο που τα επιχειρήματά του, ωστόσο, περιορίζονται στον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Τι λέει το προκλητικό άρθρο

«Λέγεται Νίκος Δένδιας. Σήμερα είναι υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Βρίσκεται στη δεξιά από τα νεανικά του χρόνια, αλλά ήταν πάντα μέλος και δεν υπήρξε ποτέ αρχηγός. Μετά την εκλογή του ως βουλευτής, άσκησε καθήκοντα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για 10 μήνες και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για 2 χρόνια.

»Αυτό που θυμόμαστε περισσότερο από την υπουργία του ήταν το ξύλο που έφαγε στο ελληνικό κοινοβούλιο, από τον βουλευτή της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη. Αποτέλεσμα της υπουργίας Δένδια είναι και η κακομεταχείριση των Σύρων προσφύγων που ήρθαν στην Ελλάδα.

Από την ημέρα που το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία με την υποστήριξη της ακροδεξιάς, ο Δένδιας προσπαθεί να φανεί χαριτωμένος στους ανθρώπους που τον ξυλοκόπησαν κάποτε και πιστεύει ότι ο δρόμος προς αυτό είναι μέσα από το να βγαίνει αντι-Τούρκος.

Είναι τόσο ασυνεπής άνθρωπος που στην ίδια πρόταση μπορεί να πει ότι δεν πρέπει να έρχονται πρόσφυγες στην Ελλάδα από την Τουρκία και παράλληλα ότι η Τουρκία δεν πρέπει να χτίζει οικισμούς στη Συρία για πρόσφυγες. Το μόνο του όνειρο είναι να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Το σόου που έκανε στην Άγκυρα παραβιάζοντας τους διπλωματικούς κανόνες είναι μέρος αυτού και το καύχημα του για το «Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας» είναι επίσης μέρος αυτού.

Όπως και να έχει, ο Δένδιας είναι ο άνθρωπος που έμενε άφωνος όταν γινόταν διάλογος με την Τουρκία, και έκανε δηλώσεις κατά της Τουρκίας ακόμα και στις κάμερες του EDS όταν ξεκίνησε η ένταση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι απόστρατοι ναύαρχοι, που νομίζουν ότι μπορούν να βομβαρδίσουν τις γέφυρες παρασύρουν και τον ίδιο και τη χώρα του στην καταστροφή, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών που του σκάβει το λάκκο. Κύριε Δένδια, αν σας λείπει το μπάνιο της Σμύρνης, ελάτε στην Ιλιτζά, να σας φιλοξενήσουμε, μην ξαναχυθείτε στη θάλασσα μόνο και μόνο επειδή θέλετε να γίνετε πρωθυπουργός από το πουθενά...», έγραψε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Πολυμέσα