Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:53:13

Η χήρα Μαρία Καρρά- Τράγκα πρώτος στόχος της μυστικής ανάκρισης ως συνένοχη σε πράξεις απάτης-εκβίασης-φοροδιαφυγής, κάτοχος τεράστιας προσωπικής περιουσίας με μηδενικά εισοδήματα. Κύριο

Δηλώνει φορολογούμενη εξωτερικού, με έσοδα από ενοίκια και περιμένει τα πορίσματα των ελέγχων.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Σε βάθος και εξαρχής.
Οι αρχές εστιάζουν τις έρευνες στο ενδεχόμενο φοροδιαφυγής, αλλά και στους ελέγχους για φοροδιαφυγή που σταμάτησαν ξαφνικά το 2004 και σε μια εταιρεία του, με έδρα στη Μεγάλη Βρετανία.

Με φόντο τα παραπάνω αλλά και το γεγονός ότι για πολλά χρόνια ο εκδότης δεν είχε μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δημήτρης Μπατζελής, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι «το 2003 έγιναν έλεγχοι από το ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις του Γιώργου Τράγκα. Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις που αφορούσαν στο ΦΠΑ και στο Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, με τις υπερημερίες. Επίσης είχαμε διαπιστώσει ότι μέσω μίας υπεράκτιας εταιρίας, είχε αγοραστεί μία βίλα στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία βίλα ήταν ιδιοκτησίας του Γιώργου Τράγκα.

» Ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε ελέγχους "Πόθεν Έσχες" και απόκρυψης εισοδήματος, αλλά με τις εκλογές του 2004 και μετά την αποχώρησή μου από το ΣΔΟΕ, δεν προχώρησαν. Η απορία μου είναι ότι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα και όχι μετά θάνατον».
Οι έρευνες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχουν φτάσει στη Βρετανία, καθώς στο South Woodford, φέρεται να είναι η έδρα εταιρίας που είχε ο Γιώργος Τράγκας και η οποία είναι πίσω από τις αγοραπωλησίες των πανάκριβων ακινήτων.

Οι έρευνες πλέον έχουν στραφεί και στη χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, η οποία δηλώνει ότι δεν έχει αναμιχθεί σε καμία παράνομη ενέργεια και αναμένεται να προσφύγει εναντίον της απόφασης με την οποία δεσμεύτηκε η προσωπική της περιουσία.

Τα υπό έρευνα αδικήματα

Σύμφωνα με την Real News, τα βασικά αδικήματα που η Οικονομική Εισαγγελία θα ερευνήσει εάν έχουν τελεστεί είναι, μεταξύ άλλων, η εκβίαση, η απάτη και η φοροδιαφυγή.
Εν ολίγοις, θα διερευνηθεί αν ο εκλιπών, τελώντας αυτές τις αξιόποινες πράξεις, απέκτησε «μαύρο» χρήμα, το οποίο προσπάθησε να «ξεπλύνει» μέσω της αγοράς ακινήτων αλλά και χρυσού.
Να σημειωθεί ότι στο πόρισμα δεν γίνεται καμία αναφορά στους δύο γιους του δημοσιογράφου, Γιάννη και Φρέντυ.

2.Τι ζητάει η χήρα του – Νέες αποκαλύψεις από τον δικηγόρο της

«Πόρισμα ακούμε και πόρισμα δεν βλέπουμε», είπε σήμερα Πέμπτη ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση της χήρας του δημοσιογράφου και εκδότη, Μαρίας Καρρά, συζύγου του Γιώργου Τράγκα.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «βρίσκομαι στο στάδιο της ενημέρωσης, καθώς πριν από λίγες ημέρες μου δόθηκε η εντολή εκπροσώπησης από την Μαρία Καρρά».

Δεν ισχύουν τα ποσά που ακούγονται

Την ώρα που νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, χαρακτήρισε «δυσθεώρητα» τα περιουσιακά στοιχεία που ακούγονται.
Ωστόσο, έκανε λόγο για «εικαζόμενα περιουσιακά στοιχεία» τα οποία προβάλλονται στα ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι αυτά δεν προκύπτει από τον έλεγχο της δημόσιας Αρχής.
Σημείωσε ακόμα ότι έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί της κ. Καρρά και ενώ έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε «δεν μας έχει κοινοποιηθεί η διάταξη που δεσμεύεται ο λογαριασμός».

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι «η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει την εξουσία από τον νόμο να δεσμεύσει τους λογαριασμούς οποιουδήποτε πολίτη για τον οποίο υπάρχουν υποψίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Ωστόσο, όπως ανέφερε η θέση της εντολέως του είναι ότι τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία είναι κατά πολύ υποδεέστερα από τα ποσά που ακούγονται, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την κ. Καρρά «τα πραγματικά στοιχεία είναι ευθυγραμμισμένα με τον πόθεν έσχες και τις δηλώσεις»
«Πόρισμα ακούμε και πόρισμα δεν βλέπουμε»

«Δεν μπορούμε να απαντάμε και δεν πρέπει να απαντάμε με εικαζόμενα στοιχεία», σημείωσε ο κ. Μαντάς, αποκαλύπτοντας ότι «στοιχεία από το πόρισμα βλέπουν την δημοσιότητα και το πρόσωπο που το αφορά δεν έχει ακόμα αποκτήσει πρόσβαση στο πόρισμα για να μπορεί να απαντήσει».
«Πόρισμα ακούμε και πόρισμα δεν βλέπουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος Μονακού ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως επιδίωξη της εντολέως μου για να αποφύγει τον φορολογικό έλεγχο στην Ελλάδα» και σημείωσε πως «αν η φορολογική αρχή εναντιώνεται στην θέση του ότι είναι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού», τότε πρέπει να την καλέσει για εξηγήσεις.
«Η νομοθεσία με συγκεκριμένο τρόπο προσδιορίζει πώς ένας πολίτης μπορεί να αναγνωριστεί ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού», ανέφερε και πρόσθεσε
Τέλος ανέφερε ότι ξεκίνησε ένας φορολογικός έλεγχος ενώ ο Γιώργος Τράγκας ήταν εν ζωή, για κάποιους λόγους σταμάτησε και τώρα λίγα χρόνια μετά και ενώ έχει φύγει από την ζωή έρχονται και ζητούν να λογοδοτήσει η οικογένειά του.

3.Η χήρα Μαρία Καρρά- Τράγκα στο στόχαστρο της ανάκρισης ως συνένοχη στα κακουργήματα και με ηγετικό ρόλο στην πολύχρονη δράση της «εγκληματικής ομάδας». Δεν αποκλείεται η προφυλάκιση της. Κύριο

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 05:18

Τα ακίνητα στο όνομα της σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα ελάχιστα προσωπικά της έσοδα, η συμμετοχή της σε ηγετικό ρόλο σε εταιρείες ακινήτων. Η προσωπική βίλλα στον Παρνασσό και οι απλήρωτοι εργολάβοι, κατασκευαστές προμηθευτές.
Σε παζλ για δύσκολους λύτες εξελίσσεται πλέον η υπόθεση της τεράστιας κληρονομιάς που άφησε ο Γιώργος Τράγκας μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας που έχει αποκτήσει η Μαρία Καρρά με μηδαμινή προσωπική περιουσία και ελάχιστα έσοδα εργασίας τις τελευταίες δεκαετίες.
Το πόρισμα που δέσμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του εκδότη είναι εδώ και μέρες στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες προχώρησε στη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας που διαθέτει η Μαρία Καρρά και όχι στα αποκτήματα που συμμετείχε από κοινού με τον σύζυγό της. Οπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χήρα του Γιώργου Τράγκα είχε ενεργή συμμετοχή στα πάντα, σύμφωνα με το πόρισμα.
Γι' αυτό και προχώρησε στη συνολική δέσμευση της προσωπικής της περιουσίας και ό,τι αυτή περιλαμβάνει, π.χ. ακίνητα, τραπεζικές καταθέσεις ή θυρίδες.
Πρόκειται για μια δεύτερη έρευνα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη γυναίκα που κάνει λόγο για «δήθεν περιουσία» και επιμένει ότι όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Η χήρα Μαρία Καρρά- Τράγκα στο στόχαστρο της ανάκρισης ως συνένοχη στα κακουργήματα και με ηγετικό ρόλο στην πολυχρονη δράση της «εγκληματικής ομάδας». Δεν αποκλείεται η προφυλάκιση της.
Γιάννης και Φρέντυ Τράγκας. Ο πρώτος αποδέχτηκε την κληρονομιά, ο δεύτερος την αποποιήθηκε. Με τη νέα εξέλιξη θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και τα «πόθεν έσχες» που υπέβαλε ως δημοσιογράφος -αυτό είναι το επάγγελμα που δηλώνει- η Μαρία Καρρά σε βάθος χρόνων, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ακριβείς οι δηλώσεις που έχει υποβάλει. Είναι μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς, σε αντίθεση με την έρευνα για την αμύθητη περιουσία του συζύγου της, η οποία είναι πολύ πιο χρονοβόρα.

Εκτός από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, έγινε γνωστό ότι η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος προχώρησε στη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας άλλων δύο ατόμων, στενότατων συνεργατών του Γιώργου Τράγκα, τα οποία φέρεται να διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση.
Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι είχαν εμπλοκή σε περισσότερες από μία εταιρείες του εκδότη, οι οποίες εμφανίζονται σε δανεισμούς και αγορές ακινήτων.

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες προχώρησε στη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας που διαθέτει η Μαρία Καρρά και όχι στα αποκτήματα που συμμετείχε από κοινού με τον σύζυγό της. Σύμφωνα με το πόρισμα, η χήρα του Γιώργου Τράγκα είχε ενεργή συμμετοχή στα πάνταΤο γιατί δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος
Τα αποκαλυπτήρια της real estate αυτοκρατορίας του δημοσιογράφου-εκδότη με τα δεκάδες ακίνητα, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.

Έρημο το σαλέ στον Παρνασσό

Την ίδια τύχη είχε και ένα σαλέ στον Παρνασσό που είχε στην ιδιοκτησία του ο Γιώργος Τράγκας, η υψηλή κυριότητα του οποίου ανήκε στη σύζυγό του Μαρία Καρρά – η περιουσία της οποίας έχει δεσμευτεί επίσης. Πνιγμένο στα χρέη, με τους πάντες να έχουν διαμαρτυρηθεί για την άθλια συμπεριφορά του ζευγαριού των «ιδιοκτητών» απέναντι τους και τη δημιουργία ενός κλίματος εχθρότητας και απαξίωσης στην περιοχή. Με αποτέλεσμα τη εγκατάλειψη του από το ζεύγος Τράγκα, την λεηλασία και την ερήμωση του.

Να σημειωθεί ότι, όπως έδειξε το ρεπορτάζ του T-Live, το πέτρινο σαλέ 220 τ.μ. βρίσκεται σε μια τοποθεσία ορεινή με μεγάλη θέα αλλά αποτέλεσε μια καταραμένη επένδυση στην περιοχή, με μαύρο χρήμα και απαξιωμένη πλήρως..
Οι εικόνες εγκατάλειψης και καταστροφής είναι εμφανείς, με τις πόρτες να έχουν σαπίσει και το εσωτερικό να έχει χάσει την παλιά του αίγλη.

2.Η περίφημη ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα και το θρίλερ γύρω από την ανεύρεσή της ( γεγονός που καταλογίζεται ευθύνη απόκρυψης στη χήρα του)δυσχέραναν ακόμη περισσότερο τα πράγματα μέχρι να έρθει το πόρισμα της δέσμευσης πριν από δέκα μέρες. Αυτό που έφερε τα πάνω κάτω στην τεράστια κληρονομιά του ανθρώπου που τη δημιούργησε, η οποία ελέγχεται πλέον εξονυχιστικά από τον Οικονομικό Εισαγγελέα.
Τα έγγραφα κρύβουν μυστικά- Η πρωτοκαθεδρία της χήρας

Αν θελήσει κάποιος να σκιαγραφήσει τις σχέσεις που είχαν οι τρεις κληρονόμοι με τον εκλιπόντα θα αντιληφθεί μιλώντας με ανθρώπους από το στενό επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Τράγκα ότι η Μαρία Καρρά είχε την πρωτοκαθεδρία. Ηταν η γυναίκα που παντρεύτηκε δύο φορές και αυτή στην οποία φέρεται να εμπιστευόταν όλα του μυστικά και τις κινήσεις του, εν αντιθέσει με τους δύο γιους του.
Αμφότεροι τον αγαπούσαν, αλλά ο Φρέντυ ακολούθησε επαγγελματική διαδρομή την οποία ποτέ δεν ενέκρινε ο πατέρας του, ενώ ο Γιάννης ήταν σαφώς πιο κοντά του.

Μάλιστα μέχρι το 2015 εργαζόταν στις μιντιακές επιχειρήσεις του εκλιπόντος, από τις οποίες αποχώρησε λόγω έντονων διαφωνιών που φέρεται να είχε με την τελευταία σύζυγο του πατέρα του. Τουλάχιστον αυτό εκμαιεύεται από πληροφορίες πρώην συνεργατών του εκδότη που έζησαν από πολύ κοντά τη συγκεκριμένη κατάσταση, που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιάννη.

Ούτως ή άλλως, επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι, δεν είχε πρόσβαση σε έγγραφα που αποκάλυπταν τα καλά κρυμμένα μυστικά της real estate αυτοκρατορίας του εκδότη. Σε αυτά, όπως και στις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλε φέρεται να είχε access η Μαρία Καρρά, η οποία μέσω της δικηγόρου της Γεωργίας Κούβελα χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα όσα γράφονται περί τεράστιας περιουσίας του συζύγου της.
Εγκριτοι νομικοί κύκλοι επιμένουν ότι μόνον η κυρία Κούβελα γνωρίζει ακριβώς το εύρος των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα σε όλο τον κόσμο.
Νίκαια Παρίσι

Η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, η οποία μέσω της δικηγόρου της ετοιμάζεται να κινηθεί με κάποιον τρόπο, ειδικά τώρα που δεσμεύθηκε η προσωπική της περιουσία, και ο ετεροθαλής αδερφός του Φρέντυ, Γιάννης, που έκανε αποδοχή της κληρονομιάς με το ευεργέτημα της απογραφής.

Κάτι που σημαίνει ότι η όποια ευθύνη του κληρονόμου περιορίζεται μέχρι την αξία του ενεργητικού, ενώ την ίδια στιγμή η Μαρία Καρρά τηρεί στάση αναμονής, δεν δείχνει όμως επ' ουδενί διατεθειμένη να παραιτηθεί από την κληρονομιά. Μια κληρονομιά που φέρεται να έσπειρε θύελλες στους κληρονόμους, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τις αποκαλύψεις για το άτυπο μπρα ντε φερ που εκτυλισσόταν μέχρι τα τέλη Μαΐου. Το αν θα προσφύγει τελικά στη Δικαιοσύνη για να αρθεί η δέσμευση της περιουσίας είναι κάτι που θα φανεί αργά ή γρήγορα, αφού από την αρχή φέρεται να διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στις διαβουλεύσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline