Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:30:28

Δύο στις τρεις επιχειρήσεις στον τομέα του Τουρισμού παρανομούν- κερδοσκοπούν, φοροδιαφεύγουν, νοθεύουν, είναι γαλέρες εργασίας. Οι έλεγχοι σε καφέ, μπαρ κι εστιατόρια σε Μύκονο και Χαλκιδική. Κύριο

Γενικευμένο το όλο φαινόμενο με χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας, αρνούμενων των νέων ατόμων να δουλέψουν και να ζήσουν ως εργαζόμενοι σε άθλιες συνθήκες και αμοιβές εργασίας, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για αισχροκέρδειες, νοθείες πλαστά τιμολόγια και εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Μετά από ελέγχους της αστυνομίας διαπιστώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Δεν είναι το ακραίο και σπάνιο φαινόμενο κερδοσκοπίας, μεθόδων υποκόσμου και πλήρους ανομίας. Είναι δυστυχώς χαρακτηριστική περίπτωση ανομίας σε όλες τις λαμπερές τουριστικές περιοχές, με σπάνιες εξαιρέσεις. «Βροχή» πέφτουν τα πρόστιμα σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια στη Μύκονο και τη Χαλκιδική για παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθησαν το διάστημα 16-18 Ιουνίου.

Συνολικά, ελέγχθηκαν 15 καταστήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 9 από αυτά.

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε:

Στη Μύκονο σε καφέ μπαρ, η μη έκδοση 20 αποδείξεων, σε εστιατόριο, η μη έκδοση 6 αποδείξεων και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, σε εστιατόριο, να απασχολούνται 25 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, σε καφέ μπαρ, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και σε εστιατόριο, να απασχολούνται 7 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Στη Χαλκιδική σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, η μη έκδοση 2 αποδείξεων και να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, σε καφετέρια, η μη έκδοση απόδειξης και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, σε ψαροταβέρνα, να απασχολούνται 11 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και σε ταβέρνα, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

«Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline