Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για υψηλά δάνεια και μεγάλες καταθέσεις υπουργών της Κυβέρνησης. ΝΔ: «Χυδαιότητα και ακραίος λαϊκισμός η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για ειδικό έλεγχο πόθεν έσχον»... Κύριο

«Δάνεια από τράπεζες έχουν και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί Έλληνες. Ούτε μεμπτό είναι, ούτε παράνομο» επισημαίνει η ΝΔ.

Για χυδαιότητα και ακραίο λαϊκισμό κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα δάνεια βουλευτών και υπουργών στις τράπεζες επισημαίνοντας πως «όταν μιλάμε για τοξικό κλίμα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό ακριβώς εννοούμε»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να πορεύεται στον γνώριμό του δρόμο της χυδαιότητας. Βουλευτές της ΝΔ και κυβερνητικά στελέχη πράγματι έχουν δάνεια από τράπεζες, τα οποία δηλώνουν στο «Πόθεν Έσχες». Όπως ακριβώς δάνεια από τράπεζες έχουν και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί Έλληνες. Ούτε μεμπτό είναι, ούτε παράνομο.

»Το γεγονός ότι το αναγάγει σε αντιπολιτευτικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντάς το μάλιστα με ένα συγκεκριμένο ζήτημα, που έχει όντως κοινωνική διάσταση, είναι άλλη μια απόδειξη του ακραίου λαϊκισμού του. Όταν μιλάμε για τοξικό κλίμα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό ακριβώς εννοούμε».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε με αφορμή τη δημοσίευση των πόθεν έσχες χτες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«1,3 εκατ. ευρώ τα χρέη Μητσοτάκη, 11,4 των υπουργών και 350 εκατ. ευρώ της ΝΔ»
Επίθεση του Ν. Ηλιόπουλου για τα δάνεια του πρωθυπουργού και των υπουργών της ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων τους, αλλά και την πορεία τους.
Advertisement: 0:23

Κυβέρνηση με χρέη είναι ευάλωτη κυβέρνηση
Μάλιστα όπως καταγγέλλει ο κ. Ηλιόπουλος «μία κυβέρνηση με τόσα χρέη είναι μία ευάλωτη κυβέρνηση. Δεν νομοθετεί για το δημόσιο συμφέρον αλλά για το συμφέρον των πιστωτών της» και υπογραμμίζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά 1,3 εκατ. και μαζί με τους υπουργούς του έχουν συνολικά χρέη 12,7 εκατ. ευρώ, τα οποία κανείς δεν ξέρει πώς εξυπηρετούνται. Ενώ το κόμμα τους χρωστά περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ που δεν θα ξεπληρωθούν ποτέ και κάθε χρόνο αυξάνονται».

Ζήτημα δημοκρατίας και διαφάνειας

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Η υποβολή πόθεν έσχες για ακόμη μία φορά ελέγχει μόνο το «έσχες» και όχι το «πόθεν».
»Το ίδιο, εξάλλου, πόθεν έσχες υποτίθεται ότι υπέβαλε και ελεγχόταν κάθε χρόνο και ο Γιώργος Τράγκας... Και ξαφνικά τώρα όλοι έχουν πέσει από τα σύννεφα.

»Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά 1,3 εκατ. και μαζί με τους υπουργούς του έχουν συνολικά χρέη 12,7 εκατ. ευρώ, τα οποία κανείς δεν ξέρει πώς εξυπηρετούνται. Ενώ το κόμμα τους χρωστά περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ που δεν θα ξεπληρωθούν ποτέ και κάθε χρόνο αυξάνονται.
»Μία κυβέρνηση με τόσα χρέη είναι μία ευάλωτη κυβέρνηση. Δεν νομοθετεί για το δημόσιο συμφέρον αλλά για το συμφέρον των πιστωτών της.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων τους, αλλά και την πορεία τους. Τις ρυθμίσεις δηλαδή που έχουν γίνει με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.
»Είναι μείζον ζήτημα διαφάνειας και Δημοκρατίας. Δεν γίνεται οι πολίτες να χάνουν τον ύπνο τους ή ακόμα και το σπίτι τους για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ και κανείς να μην γνωρίζει πώς ρυθμίζονται τα χρέη των πολιτικών και δη αυτών που κυβερνούν».

Πολυμέσα