Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:24:07

«Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά και θα τρέχετε να κρυφτείτε». Πρόβλεψη του συνηγόρου του Αλ. Κούγια, που δοκιμάζεται από Δευτέρα με την απολογία του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού. Κύριο

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων – Τη Δευτέρα απολογείται ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης.

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της δίκης με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για τέσσερις υποθέσεις βιασμού έφτασε η ώρα της απολογίας του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Το πρωί της Δευτέρας ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα σταθεί ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων και θα απολογηθεί για όσα του αποδίδονται.

Ο ίδιος, όπως είναι γνωστό, από την αρχή έχει αρνηθεί τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού που τον οδήγησαν στο εδώλιο αλλά κατά την απολογία του θα απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών του δικαστηρίου και του εισαγγελέα της έδρας με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της πολύμηνης αποδεικτικής διαδικασίας που προηγήθηκε.

Τι κατέθεσαν οι τελευταίοι μάρτυρες

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ολοκληρώθηκε η κατάθεση των τριών μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Πρόκειται για φιλικά του πρόσωπα, τα οποία αναφέρθηκαν στο χαρακτήρα του Δημήτρη Λιγνάδη και στις αντιπαλότητες που είχαν δημιουργηθεί από συναδέλφους του.

«Τα τέσσερα χρόνια που είχαμε σχέση, ήταν πολύ χαρούμενα και δεν είχα υποστεί λεκτική ή σωματική βία. Μου φέρθηκε με μεγάλη τρυφερότητα και δεν είχα δει κανένα στοιχείο κακό και βίας. Χωρίσαμε φιλικά και όλα αυτά τα χρόνια η συμπεριφορά του ήταν άψογη» υποστήριξε χαρακτηριστικά η πρώην σύντροφός του, προσθέτοντας ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου «δεν είχε ποτέ προβλήματα με συναδέλφους του, είχε καλή συμπεριφορά. Υπήρχαν αντιπαλότητες βέβαια. Παλαιότερες σχέσεις του με πίκρα, συνάδελφοι του που ζήλευαν...».

Μάρτυρας: Κάποιοι τον φθονούσαν και ήθελαν να τον καταστρέψουν
Εισαγγελέας: Ο φθόνος τους δηλαδή έφτασε σε τέτοιο σημείο που να καταλήξουμε εδώ..
Μάρτυρας: Δεν ξέρω. Αλλά είναι φθόνος επαγγελματικός και φθόνος ανθρώπων πικραμένων στον ερωτικό τομέα. Κάποιοι από αυτούς θα θέλουν να τον καταστρέψουν. Μπορεί κάτι να ξεκινάει επαγγελματικά και να προστίθενται εκεί και άτομα με ερωτικές απογοητεύσεις. Δεν έχω κάτι παραπάνω ως στοιχείο και για αυτό δεν λέω συγκεκριμένα πράγματα.

Εισαγγελέας: Γιατί ήρθατε εδώ σήμερα;

Μάρτυρας: Έμεινα άναυδη με όλα αυτά που άκουσα. Είδα ένα ποίημα δικό μου σατυρικού περιεχομένου πολύ μετά που χωρίσαμε, να αναλύεται σε πρωινή εκπομπή σα να ήταν ποίημα ανήλικου. Ήταν ένα προσωπικό μου στοιχείο που πήραν στην τηλεόραση και σε μια εφημερίδα. Ένιωσα άσχημα. Και γιατί τον παρουσίαζαν ως τέρας.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο διακοσμητής του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος ρωτήθηκε επισταμένως γύρω από τον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος του κατηγορουμένου συγκριτικά με τις περιγραφές των καταγγελλόντων. Τέλος εξετάστηκε και η οικιακή βοηθός του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία υποστήριξε πως ουδέποτε είχε δει κάποιον άλλο στο σπίτι του κατηγορούμενου εκτός από τον ίδιο.

12.6.2022.Κούγιας στο MEGA: «Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά και μετά θα πρέπει να τρέχετε όλοι...»

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και πάλι», σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της δίκης του σκηνοθέτη για βιασμούς.

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για τρίτη δικαίωση Λιγνάδη, ύστερα από ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες, όπως αναφέρει, εις βάρος του από τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει ότι ο Γιάννης Βλάχος «αφενός μεν διέδιδε ψευδώς ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, όταν ήταν καθηγητής στο Αρσάκειο, είχε ενοχλήσει σεξουαλικά μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου, αφετέρου δημοσιοποίησε και συκοφάντησε το Δημήτρη Λιγνάδη ισχυριζόμενος ότι εντός της δικογραφίας υπήρχαν φωτογραφίες από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που αποδείκνυαν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει διαπράξει το αδίκημα της κατοχής φωτογραφιών που συνιστούν παιδική πορνογραφία».
Απάντηση του Γιάννη Βλάχου

Απάντηση στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια έδωσε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Γιάννης Βλάχος ο οποίος κάνει λόγο για «ακατάσχετο οχετό συκοφαντίας και εξευτελισμό του δικηγορικού λειτουργήματος» από την υπεράσπιση του ηθοποιού και σκηνοθέτη.
Ο κ. Βλάχος αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις «βρίθουν καταφανέστατων συκοφαντικών ισχυρισμών και χαρακτηρισμών που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα μαρτύρων, δικηγόρων, μη αρεστών δημοσιογράφων».

«Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά»

«Η απαράδεκτη αυτή πρακτική εξευτελίζει το δημοσιογραφικό λειτούργημα, ενώ εξυπηρετεί αθεμίτως την υπεράσπιση του κατηγορουμένου και τα ιδιωτικά επαγγελματικά συμφέροντα των συνηγόρων της», προσθέτει σε άλλο σημείο ο Γιάννης Βλάχος.

«Όλη αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε από ένα περίεργο άτομο που ζει στη Γερμανία», είπε ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή και πρόσθεσε: «Αυτό που έλεγε ο κ. Βλάχος, ότι υπάρχουν άλλες φωτογραφίες, ας τις παρουσιάσει. Όταν συνελήφθη ο κ. Λιγνάδης έγινε έρευνα στο σπίτι του, στον υπολογιστή του, στα τηλέφωνά του. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα άρχισε να αναπτύσσεται ένας ισχυρισμός από τον κ. Βλάχο ότι κατασχέθηκε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Δημήτρη Λιγνάδη υλικό παιδικής πορνογραφίας. Δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο υλικό.

Έρχεται η ώρα που θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της σκευωρίας. Όλη αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε από ένα περίεργο άτομο που ζει στη Γερμανία και μισεί το Λιγνάδη γιατί ήταν αφόρητα ερωτευμένος μαζί του», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Επιπλέον, ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε: «Το ένα άτομο που καταγγέλλει τον Λιγνάδη έχει εξαφανιστεί. Έχει εμφανιστεί μία φορά στη δικαιοσύνη, και έκτοτε εξαφανίστηκε. Σε κάποια στιγμή εμφάνισε ο κ. Βλάχος μια εξουσιοδότηση αυτού του ατόμου προς τον ίδιο, που απεδείχθη ότι είναι πλαστή. Με τη μία υπόθεση, λοιπόν, πια έχουμε τελειώσει, ο μάρτυρας δεν εμφανίζεται. Το δικαστήριο απέβαλε τον κ. Βλάχο γιατί η εξουσιοδότηση που παρουσίασε ήταν παράνομη. Μένουν τρεις μηνυτές. Ο ένας εμφανιζόταν ως σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία. Τελικά, ζει στο Ντουμπάι και η δουλειά του είναι άλλη. Τώρα κάνει επί μήνες διακοπές στη Σαντορίνη».

«Ο κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά. Μετά θα πρέπει να τρέχετε όλοι να τον αποκαταστήσετε. Του καταστρέψατε τη ζωή του, την καριέρα του. Θα γίνουν αγωγές και μηνύσεις σε όλους, δικηγόρους, δημοσιογράφους, ψευδομάρτυρες και ψευδοβιασθέντες», είπε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline