Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:44:41

ΗΠΑ: Το 51% των Ρεπουμπλικάνων λέει «όχι» σε μια νέα υποψηφιότητα Τραμπ για την προεδρία

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παρουσιάζεται να «χάνει έδαφος» εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στον δρόμο προς τις προεδρικές του 2024. Κορυφαίος μεταξύ των εσωκομματικών ανταγωνιστών του Τραμπ: ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις. Πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις ο Μάικ Πομπέο.

Ο 76χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παρουσιάζεται να «χάνει έδαφος» εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στον δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Ο Τραμπ παρουσιάζεται, πιο συγκεκριμένα, να έχει «χάσει έδαφος» κυρίως μεταξύ των νεότερων σε ηλικία ψηφοφόρων αλλά και μεταξύ όσων έχουν ολοκληρώσει σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στις ηλικίες κάτω των 35 ετών, το 64% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων δηλώνει πως δεν θα στήριζε μια νέα υποψηφιότητα Τραμπ για την προεδρία. Παράλληλα, το ίδιο δηλώνει και το 65% όσων έχουν πτυχίο (κολεγίου, πανεπιστημίου κ.ά.).
Σχεδόν το 20% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων παρουσιάζεται, μάλιστα, να υποστηρίζει πως ο Τραμπ έφτασε στο σημείο, με τα επεισοδιακά γεγονότα στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021, να «απειλήσει την αμερικανική δημοκρατία».

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε εάν διεξάγονταν σήμερα οι εκλογές για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος;», το 51% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση των New York Times/Siena College γυρίζει την πλάτη στον Τραμπ, επιλέγοντας άλλους πιθανούς υποψηφίους.
Υπάρχει, μάλιστα, και ένα 16% που δηλώνει πως εάν ο Τραμπ λάβει τελικώς το χρίσμα, τότε εκείνο δεν θα ψηφίσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο στις προεδρικές του 2024.

Κορυφαίος – και μάλιστα με διαφορά – μεταξύ των «άλλων» Ρεπουμπλικάνων που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσμα της παράταξης: ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις.
Αντιθέτως, τα προγνωστικά, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν δίνουν πολλές ελπίδες στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, που ακολουθεί στην κούρσα πίσω από τον Ντε Σάντις, τον Τεντ Κρουζ, τον Μάικ Πενς και τη Νίκι Χέιλι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline