Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:10:00

Μπάμπης Παπαδημητρίου με προσγειωτικό ρεαλισμό: «Τα τηλέφωνα, παρακολουθούν πολλοί για διάφορους λόγους. Χρειάζεται να προσέχετε». Η παρέμβαση του Κώστα Αχ. Καραμανλή. Η υποψία ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή ΚΥΠ και Μαξίμου. Κύριο

Η Χαριλάου Τρικούπη εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην δικαιοσύνη που θα διερευνήσει την μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη, «παρά στην κυβέρνηση» όπως τονίζουν κομματικές πηγές, σε μια ακόμα προσπάθεια αποστασιοποίησης από την κυβέρνηση και τη ΝΔ.

1.Σε μια δήλωση ειλικρινή, πολιτικού θάρρους και ευθύτητας, προχώρησε ο Βουλευτής της ΝΔκαι γνωστός δημοσιογράφος-σχολιαστής, Μπάμπης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του, καθώς υποστήριξε πως τα κινητά τηλέφωνα παρακολουθούνται από πολλούς ενδιαφερόμενους και παράγοντες, τους οποίους δεν κατονόμασε..

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή "Κόντρα 24" όπου συζητήθηκε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης για απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου με το σύστημα παρακολούθησης Predator.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, συζήτησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζο, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, καθώς και τους δημοσιογράφους Αναστασία Γιάμαλη και Χρήστο Ξανθάκη.

Συγκεκριμένα ο διάλογος είχε ως εξής:
Παπαδημητρίου: "Ένας σοβαρός πολιτικός ηγέτης δεν συζητάει ποτέ στο κινητό κάτι τέτοιο".
Μάντζος: "Γιατί τον ακούει η κυβέρνηση;"
Παπαδημητρίου: "Όχι. Αν είσαι πολιτικός αρχηγός και συζητάς τέτοια πράγματα στο κινητό, εντάξει... Δεν κάνεις για πολιτικός αρχηγός. Όλοι οι σοβαροί άνθρωποι λέμε το εξής: "Υπάρχει και κάτι άλλο που θα στο πω από κοντά".
Φάμελλος: "Να συμφωνήσουμε ότι δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα που δε θέλουμε να μας παρακολουθούν το τηλέφωνο;"
Παπαδημητρίου: "Κύριοι, τα τηλέφωνα τα παρακολουθούν πολλοί για διάφορους λόγους, να προσέχετε. Η κυβέρνηση δεν τα παρακολουθεί, δεν την ενδιαφέρει".

2.Με ελληνικό νούμερο η απόπειρα παρακολούθησης του Ανδρουλάκη - Η παρέμβαση Κ.Καραμανλή και οι υποψίες ΣΥΡΙΖΑ.

Το μοναδικό κινητό ευρωβουλευτή όπου εντοπίστηκε απόπειρα υποκλοπής ήταν του κ. Ανδρουλάκη ενώ ερευνήθηκαν τα κινητά περίπου 200 ευρωβουλευτών.

Μέσω ελληνικού τηλεφωνικού αριθμού έφτασε στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη το παραπλανητικό link που θα του υπέκλεπτε τα προσωπικά δεδομένα. Το αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Μάντζος. «Στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του κ.Ανδρουλάκη μέσω SMS από τηλέφωνο στην Ελλάδα όσο ο κ. Ανδρουλάκης ήταν στην Ελλάδα» δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1». «Το λινκ οδηγούσε σε ελληνική ιστοσελίδα που υπάρχει και σήμερα και προφανώς χρησιμοποιούνταν ως μάσκα, για να μπει το σύστημα Predator» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν άνοιξε το ύποπτο λινκ καθώς είναι υποψιασμένος. Έχει «εκπαιδευτεί» στις Βρυξέλλες στο πως λειτουργούν τα συστήματα των υποκλοπών προσωπικών δεδομένων (Pegasus, Predactor κλπ) στο πλαίσιο των κυβερνοεπιθέσεων που απασχολούν την ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι έχουν βρεθεί υπό παρακολούθηση τα τηλέφωνα του Μακρόν, της Μέρκελ και άλλων ηγετών.

Το μοναδικό κινητό ευρωβουλευτή όπου εντοπίστηκε απόπειρα υποκλοπής ήταν του κ. Ανδρουλάκη ενώ ερευνήθηκαν τα κινητά περίπου 200 ευρωβουλευτών. Η Χαριλάου Τρικούπη αν και δεν προχωράει σε άμεση σύνδεση της απόπειρας υποκλοπής, επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθεί ο χρόνος (Σεπτέμβριος 2021) κατά τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης ήδη είχε δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος.

Ο Καραμανλής
«Ακούω με προσοχή αυτά που είπε ο κ. Ανδρουλάκης» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής στον Δημήτρη Οικονόμου στον «Σκάι». «Καταλαβαίνω ότι έγινε απόπειρα να τον χακάρουν με το σύστημα Predator. Υπάρχει σε ξένες μυστικές υπηρεσίες, δεν μπορώ να σας πω αν υπάρχει εδώ».
«Αυτό μας πάει πίσω σε εποχή που παρακολουθούσαν και την κυβέρνηση Καραμανλή» τόνισε. «Αφήνει μια άσχημη οσμή αυτή η ιστορία. Πρέπει η δικαιοσύνη να διερευνήσει μια τέτοια καταγγελία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αιχμές που άφησε ότι μπορεί να βρίσκεται από πίσω το πρωθυπουργικό γραφείο. «Η κυβέρνησή Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του κράτους δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας» ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ.Μητσοτάκη, μιας και από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο. Τυχαίο;».

Τρικυμία εν κρανίω
«Εχουν τρικυμία στο κρανίο, αν ισχυρίζονται ότι εμπλέκεται η κυβέρνηση σε τέτοια υπόθεση» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.«Έχουμε δύο ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν που ασκεί σοβαρή και σκληρή αντιπολίτευση και έναν ΣΥΡΙΖΑ που ό,τι θυμάται χαίρεται».
Ούτε το ΠΑΣΟΚ, όμως, φαίνεται να έχει ενθουσιαστεί από την υποστήριξη που έχει από τον ΣΥΡΙΖΑ παρότι επιζητά την στήριξη όλων των κομμάτων. «Δεν χρειαζόμαστε συνηγόρους, πολύ περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ για συνήγορο» τόνισε ο κ.Μάντζος.

Εις βάθος
Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη -σχετικά με την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου, από κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης «επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη» όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Παράλληλα, κάθε αρμόδια αρχή της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να συνδράμει, με την τεχνογνωσία της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τη διερεύνηση και διαλεύκανση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Ανδρουλάκη, τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε.

Η Δικαιοσύνη
Η Χαριλάου Τρικούπη εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην δικαιοσύνη που θα διερευνήσει την μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη, «παρά στην κυβέρνηση» όπως τονίζουν κομματικές πηγές.

Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καταθέτει επίσημο αίτημα στη Βουλή, ώστε ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ερωτηθεί για όλες τις πτυχές του θέματος. «Δε θα σταματήσουμε αν δεν πάρουμε πειστικές απαντήσεις, δε θα σταματήσουμε να συγκρουόμαστε με τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν σε ομηρία τη Δημοκρατία μας» τόνισε ο κ.Μάντζος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline