Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:38:45

Κουτσούμπας: «Μόνο στη Μύκονο δεν βάλατε ανεμογεννήτριες – Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;»

«Είναι τραγική ειρωνεία την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ακόμα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος η χώρα και ο λαός να δοκιμάζονται από καταστροφικές πυρκαγιές» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.
«Είναι τραγική ειρωνεία την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ακόμα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος η χώρα και ο λαός να δοκιμάζονται από καταστροφικές πυρκαγιές» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. «Μόνο στη Μύκονο δεν βάλατε ανεμογεννήτριες... Γιατί άραγε; Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για τις φωτιές είπε πως πρόκειται για «διαρκές προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει την υπογραφή όλων όσοι κυβέρνησαν καθώς καμία κυβέρνηση δεν είχε ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, ενώ όλες ενίσχυσαν την εμπορευματοποίηση της γης».
«Τελικά, το προσάναμμα για τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις συνέπειές τους μέσα σε αυτό το σύστημα είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει τα δάση, τη γη, συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» τόνισε.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση τόνισε: «Ακόμα και αυτή τη στιγμή, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, πάρτε μέτρα, κάνετε τα αυτονόητα: εξασφαλίστε ακόμα και έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις αναγκαίες υποδομές και τα μέσα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, προχωρήστε τώρα στις αναγκαίες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα 4.000 κενά στους μόνιμους πυροσβέστες και τα 1.500 κενά επιστημονικού προσωπικού στη Δασική Υπηρεσία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline