Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:04:16

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Προανήγγειλε νέα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Αύγουστo.

«Τον Αύγουστο, όμως, οι λογαριασμοί των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα επιδοτηθούν συνολικά από όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, με ποσό το οποίο ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο, αυτό μόνο για έναν μήνα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τον καύσωνα που πλήττει την χώρα, όπως και όλη την Ευρώπη, και τη μάχη που δίνεται καθημερινά με τις φωτιές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγηση του κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση που έχει πλήξει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προαναγγέλοντας επιδότηση με στόχο να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.

«Οι λογαριασμοί των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα επιδοτηθούν συνολικά από όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, με ποσό το οποίο ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο, αυτό μόνο για έναν μήνα. Και με αυτό τον τρόπο απορροφάται έως και το 90% των αυξήσεων για τα νοικοκυριά, οριζόντια για όλους, ανεξάρτητα αν πρόκειται για κατανάλωση για κύρια ή για εξοχική κατοικία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην εφαρμογή Gov.gr Wallet, στην οποία πια ο κάθε συμπολίτης μας μπορεί να έχει ψηφιακά την ταυτότητά του αλλά και το δίπλωμα οδήγησης. «Δύο ακόμα σημαντικές παρεμβάσεις που απλοποιούν τη ζωή των συμπολιτών μας και μειώνουν τη γραφειοκρατία» σχολίασε ο πρωθυπουργός.
Τέλος, έκλεισε την εισήγησή του αναφερόμενος στο δυστύχημα που έγινε στα Τζουμέρκα, όπου έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Ερμής Θεοχαρόπουλος, προαναγγέλοντας καινούργιο σχέδιο διάσωσης στα βουνά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline