Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:19:40

Ενώ στα Εξάρχεια θεριεύει η αναρχία-βία και η νοσταλγία Χρυσοχοίδη. Περίλαμπρη ανακοινωση Θεοδωρικάκου: Επιχείρηση εκκένωσης μακράς κατάληψης, με οκτώ προσαγωγές λαθρομεταναστών μουσουλμάνων. Κύριο

Μεταξύ τους και ο καταζητούμενος επί ημέρες δολοφόνος Πακιστανός της 17χρονης.

Έφοδο σε κτήριο στα Εξάρχεια που βρισκόταν υπό κατάληψη πάνω από ένα χρόνο, πραγματοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις την Παρασκευή με στόχο την εκκένωση του.
Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές οκτώ αλλοδαπών, μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από κράτη της Ασίας.

Η καταγγελία
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είχε προχωρήσει σε καταγγελία στις Αρχές για την κατάληψη από αλλοδαπούς ήδη από τις 2 Αυγούστου. Με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία για να λήξη η κατάληψη.

Το κτήριο είχε νοικιάσει ένας αλλοδαπός που δεν έδινε μίσθωμα.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έως τώρα έχουν προσαχθεί 8 αλλοδαποί (3 από Αίγυπτο, 2 από Παλαιστίνη 1 από Τυνησία, 1 από Συρία και 1 από Ιράκ), σε βάρος των οποίων πρόκειται να σχηματιστεί δικογραφία.

Στην κατάληψη και ο Μαροκινός

Στην κατάληψη έμενε και ο άνδρας μαροκινής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Άγιο Παντελεήμονα, κατηγορούμενος για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου στα Εξάρχεια.
Ο Μαροκινός που με τσιλιαδόρο έναν Αιγύπτιο, επετέθη σε δημοσιογράφο στα Εξάρχεια και επιχείρησε να τη βιάσει συνελήφθη στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα μετά από την ταυτοποίηση του από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Εξαρχείων και επιχείρηση των αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ, ενώ την Παρασκευή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η επίθεση στη δημοσιογράφο

Στην άγρια επίθεση που πραγματοποίησε το απόγευμα της 14ης Ιουλίου, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το protothema.gr είχε συνεργό τον 21χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος κρατούσε τσίλιες και όταν τον αντελήφθησαν οι περίοικοι και τον κυνήγησαν, ο βιαστής, είχε καταφέρει να ξεγλιστρήσει όχι όμως και ο συνεργός – τσιλιαδόρος ο οποίος συνελήφθη. Από την έρευνα της Ασφάλειας Εξαρχείων ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μετά από είκοσι ημέρες όπου είχε κρυφτεί στο κέντρο της Αθήνας έπεσε στα δίχτυα του νόμου.

Το θύμα, του η 41χρονη δημοσιογράφος είχε περιγράψει τον εφιάλτη που έζησε, στην ιστοσελίδα, ενώ είχε κάνει και αναφορά στην έρευνα της Ασφάλειας Εξαρχείων και του αξιωματικού που χειρίστηκε την υπόθεση και κατάφερε να την εξιχνιάσει και να ταυτοποιήσει τον Μαροκινό δράστη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline