Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:41:13

Ούτε 200 άτομα, αντιδρούν για Σταθμό ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια .Πλήρης η κάλυψη από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια νέα αποτυχία του κόμματος και της και της Ιστορία. Κύριο

«Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά σε διαδηλωτές και φωτορεπόρτερ. Απέναντι στις μπουλντόζες οι κάτοικοι»

«Συνεχίζονται, κατά την ΑΥΓΗ, οι αντιδράσεις κατοίκων των Εξαρχείων για τη δημιουργία σταθμού Μετρό στην πλατεία που θα αλλοιώσει τον δημόσιο χώρο και θα καταστρέψει το πράσινο της πλατείας. Το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε ο αποκλεισμός της πλατείας με λαμαρίνες και οι κοπές δέντρων από συνεργεία υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα του σταθμού του μετρό.

Με πανό «Εξάρχεια έχουν ιστορία – Έξω το Μετρό από την πλατεία» κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στις 7 το απόγευμα για να δηλώσουν την αντίθεση τους στη δημιουργία του σταθμού. Τόσο η συγκέντρωση όσο και η πορεία που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα μαζική, με κόσμο όλων των ηλικιών. Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα ισχυρή, με τα ΜΑΤ να ψεκάζουν ξανά τον κόσμο αλλά και τους φωτορεπόρτερ.

Από τους συγκεντρωμένους ακούστηκαν συνθήματα όπως «Μουσείο, Στρέφη, Πολυτεχνείο, τα Εξάρχεια δεν μπαίνουν σε μουσείο», «αν δεν αντισταθούμε όλες οι γειτονιές θα γίνουν μοντέρνες φυλακές» και συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει κάθετη αντίθεσή τους στην δημιουργία του σταθμού μετρό όσο και στις εργασίες ανάπλασης περίπου 40 στρεμμάτων στον Λόφο του Στρέφη, στο πλαίσιο δωρεάς, ύψους 1,15 εκατομμυρίου ευρώ, από την εταιρεία επενδύσεων ακινήτων «Prodea Investments».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline