Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:25:30

Ασυμβίβαστος ο Α. Λοβέρδος δεν δέχτηκε παραγραφή, για να έλθει η απόλυτη δικαίωση του. Ομόφωνη απαλλαγή χωρίς ούτε καν ενδείξεις ενοχής. Οι άθλιοι «μασκοφόροι μάρτυρες-συκοφάντες». Κύριο

Λοβέρδος για Novartis: Νίκη της Δημοκρατίας εναντίον όσων την υπονόμευαν.

Ηταν κάτι άλλο από σκάνδαλο διαφθοράς σε διάφορα επίπεδα( το ποίο αναγνώρισε αναγνώρισε η εταιρεία και κατέβαλε σχετικά πρόστιμα). Ηταν στην Ελλάδα μια πρωτοφανής πολιτική σκευωρία από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά δέκα πολιτικών προσωπικοτήτων του χώρου της ΝΔ και του ευρύτερου ΠΑΣΟΚ.
Μετά την έκδοση της απόφασης που απαλλάσσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από την κατηγορία της δωροληψίας για την υπόθεση Novartis, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «κατάρρευση της σκευωρίας και για αποκατάσταση μιας τεράστιας αδικίας», ενώ υπογράμμισε ότι η απόφαση αποτελεί μήνυμα σε όσους «υπονόμευαν τη Δημοκρατία».

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

«Ημέρα δικαίωσης, ημέρα νίκης, ημέρα χαράς. Προσωπική δικαίωση αλλά και, ας μου επιτραπεί, νίκη της Δημοκρατίας εναντίον εκείνων που την υπονόμευαν. Η αλήθεια και το δίκαιο είναι αήττητοι αντίπαλοι της αδικίας και της συκοφαντίας. Είναι όμως και οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι εκείνου που βάλλεται αδίκως.

Σε αυτή την βδελυρή υπόθεση της σκευωρίας Novartis είχα πάντοτε με το μέρος μου και την αλήθεια και το δίκαιο. Η «Δικαιοσύνη βλέπει και στα σκοτάδια» και ο μεγεθυντικός φακός της ανέδειξε όλη την αλήθεια. Επιχειρήθηκε έως την τελευταία στιγμή με τρόπο αδίστακτο η πολιτική, η ηθική και η προσωπική μου εξόντωση. Δεν τα κατάφεραν. Το βούλευμα της 9ης Αυγούστου 2022 αποκαθιστά μία τεράστια αδικία.
Ένα είναι το μήνυμα προς όσους επιχείρησαν να κλονίσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

To σκεπτικό της απόφασης

Οι δικαστές αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως πρωτοδικών Μαρίας Κάψου,η οποία ζητούσε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του Α.Λοβερδου.

Συγκεκριμένα στο «δια ταύτα» του βουλεύματος που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο με εισηγητή τον πρωτόδικη Αθανάσιο Μαρνέρη, επισημαίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχτεί δημόσια στο ακροατήριο η κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ εξακολούθηση , που κατά την κατηγορία φέρεται να είχε τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 εως 17.5.2012.
Οι δικαστές σημειώνουν ακόμη στο σκεπτικό τους ότι δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του Α. Λοβέρδου για την υπερτιμολόγηση των επίδικων φαρμάκων της Novartis, αφού από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων , δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη επαρκών ενδείξεων που να στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline