Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:00:53

Τον μπλέκουν στις υποκλοπές… Ο «άτρωτος και πρώτος δημοφιλής» υπουργός Κ. Πιερρακάκης στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Του καταλογίζουν ανάμιξη «λόγω αρμοδιότητας» και τακτική παραπλάνησης μαζί με κ. Γεραπετρίτη. Κύριο

Συνεχείς τελευταία οι επιθέσεις σε κομματικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και σε σχόλια εις βάρος του κ. Πιερρακάκη. Οι νέες αιχμές του διευθυντή της Αυγής gr. Το επικριτικό άρθρο του Θαν. Καρτερού.

1.Υπήρξε και φαίνεται να παραμένει ακόμα ως ο δημοφιλέστερος υπουργός της Κυβέρνησης, παλαιός πασόκος και αυτός, όπως όλοι οι επιτελείς στο Μαξίμου, κυρίως ως αναγνώριση δίκαιη και οφειλόμενη., Αναγνώριση του θεσμικού, καινοτόμου έργου του στον τομέα του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, κατά της γραφειοκρατικής τυραννίας και υπέρ της εξυπηρέτησης του πολίτη. Με πνεύμα γενικής αναγνώρισης και χωρίς να εμπλέκεται στις πολιτικές αντιπαραθέσεις ούτε και να τον εμπλέκουν τα κόμματα..

2.Μέχρι που ήλθε η υπόθεση των υποκλοπών της ΚΥΠ, η ανάμιξη μέχρι τον λαιμό παραγόντων του Μαξίμου και η παρουσία στη Βουλή των κ.κ Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη να δώσουν κάποιες πρώτες εξηγήσεις-διαψεύσεις. Για να αλλάξουν οι διαθέσεις της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι του. Του καταλογίζουν τουλάχιστον γνώση και κάποια επιτελική ανάμιξη, άγνωστο ποιά συγκεκριμένα. Πυρ ομαδόν, λοιπόν, και κατά ελευθέραν βούληση. Ο «άτρωτος και πρώτος δημοφιλής» υπουργός Κ. Πιερρακάκης στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποκλοπών. Του καταλογίζουν ανάμιξη «λόγω αρμοδιότητας» και τακτική παραπλάνησης μαζί με κ. Γεραπετρίτη. Συνεχείς τελευταία οι επιθέσεις σε κομματικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και σε σχόλια εις βάρος του κ. Πιερρακάκη. Οι νέες αιχμές του διευθυντή της Αυγής gr. Το επικριτικό άρθρο του Θαν. Καρτερού.

3.Για την υπόθεση των υποκλοπών τοποθετήθηκαν στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» ο Νίκος Σβέρκος και η Μαριάννα Πυργιώτη.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, τα ερωτήματα είναι πολλά, ενώ μείζον ζήτημα είναι και το κατά πόσο έχει καταστραφεί ο φάκελος της ΕΥΠ, σχετικά με την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη.
«Έχει περάσει αρκετός καιρός, δεν ξέρω τι μπορεί να έχει γίνει. Κι αν πιστέψουμε το αφήγημα του πρωθυπουργού ότι δεν ήξερε τίποτα και όλα ήταν ανεξέλεγκτα, ποιος αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει καταστραφεί ο φάκελος της ΕΥΠ;», τόνισε ο κ. Σβέρκος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή του avgi.gr, από το 2020 η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να ενημερώνει τον εκάστοτε «στόχο» ότι παρακολουθείται ή έχει παρακολουθηθεί στο παρελθόν.
Από την πλευρά της, η Μαριάννα Πυργιώτη επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό, καθώς ουδέποτε επίσημα η ΕΥΠ είχε καταθέσει εγγράφως αίτημα παρακολούθησης ατόμου, το οποίο μετέπειτα ανέλαβε σημαντικό πόστο.
«Μπαίνουμε σε θολά νερά. Εάν δεν απαντηθεί αυτό, πολιτικά και ενημερωτικά και δημοσιογραφικά, τα ερωτηματικά θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Αδιανόητο να μη γίνει θεσμικά ενημέρωση», σημείωσε η κα. Πυργιώτη.

Ακόμη, ο κ. Σβέρκος εξήγησε ότι εκτός από τον Παναγιώτη Κοντολέοντα και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, εξηγήσεις θα πρέπει να δώσει και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης,(που «ψευδολόγησαν στη Βουλή, κατά άλλες επικρίσεις») ,καθώς σχετίζονται άμεσα με την αρμοδιότητά τους και ιδίως του κ. Πιερρακάκη, δεδομένου ότι τίθεται το ζήτημα της ψηφιακής διασύνδεσης. Πρόκειται κατά κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα-κλειδί της όλης μεθόδευσης του συστήματος παρακολούθησης και υποκλοπών από το σύστημα Μαξίμου..

4...ΒΟΥΛΗ 7.8.2022...Το ελληνικό δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης

και δεν υπάρχει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα τέτοια σύμβαση, φέρεται να ξεκαθάρισε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου συζητήθηκε η καταγγελία για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην Επιτροπή, για την οποία ζήτησε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να συνεδριάσει άμεσα για να διερευνηθεί η καταγγελία Ανδρουλάκη, ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται να τόνισε πως η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο αυστηρά πλαίσια για τις νόμιμες επισυνδέσεις, ενώ δεν γίνεται γνωστοποίηση σε περιπτώσεις που υπάρχει νόμιμη επισύνδεση για λόγους εθνικής ασφαλείας όπως συμβαίνει σε όλες της χώρες σε όλο τον κόσμο και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις υβριδικού πολέμου ή σε περιπτώσεις κατασκοπίας εκ μέρους της γείτονος.

Απαντώντας σε ερώτηση του Χάρη Καστανίδη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το αν υπάρχει σύμβαση της ΕΥΠ με κάποια εταιρία Krikel, ανάφερε πως η συγκεκριμένη εταιρία δεν υπέγραψε τίποτε με την παρούσα κυβέρνηση, αλλά το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και με την υπογραφή του κ. Τόσκα.

Το λόγο πήρε και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε χάρτη του 2018 για την παρουσία παράνομου λογισμικού στην έκθεση της Facebook, όπου καταγράφονται επτά παράνομα λογισμικά, αλλά και έκθεση του ευρωκοινοβουλίου που καταγράφει απόπειρες κατά πέντε υπουργών και πρωθυπουργού, απόπειρα κατά του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισελ και 300 περιπτώσεις με Pegasus στην Ουγγαρία.

Άρθρο στη Αυγή του Θανάση Καρτερού, 27.7.-Κυριάκος ο Καλός

Από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, στο οποίο έκανε το αγροτικό του, πέρασε το 2016 στη Ν.Δ., γιατί τον είχε συνεγείρει προφανώς το όραμα του Κυριάκου του καλύτερου
Δεν ξανάγινε! Στο νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες η κυβερνητική πλειοψηφία δέχτηκε όλες τις παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και ποιος εκπροσωπούσε στη Βουλή ως αυτουργός του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αυτήν την πλειοψηφία; Ο Πλεύρης μήπως, ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο του Αχιλλέως γόνος; Όχι, βέβαια. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης της Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ένας υπουργός καρφί στο μάτι γνήσιων δεξιών, ακροδεξιών και αρίστων. Αλλά και πολύτιμος λίθος στο δαχτυλίδι του Μητσοτάκη.

Διότι αυτός είναι ο Κυριάκος ο Καλός. Από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, στο οποίο έκανε το αγροτικό του, πέρασε το 2016 στη Ν.Δ., γιατί τον είχε συνεγείρει προφανώς το όραμα του Κυριάκου του καλύτερου, όταν αυτός εμφανιζόταν μεταρρυθμιστής, ανανεωτής, ρηξικέλευθος. Και όταν άρχισε τις υλακές για προδότες και ψεύτες, συνεπικουρούμενος από όλη την αγέλη, ο Πιερρακάκης διάλεξε τον δρόμο της σιωπής. Την εικόνα του τεχνοκράτη, που δεν εμπλέκεται στη βρόμικη δουλειά, αλλά τον ενδιαφέρει μόνο η δουλειά.

Δεν αναγνώρισε ποτέ ως υπουργός ότι τα ψηφιακά θεμέλια τα έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι το υπουργείο του ιδρύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτος αντιλήφθηκε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αυτό το χρεώνεται. Αλλά πιστώνεται ότι στη διαδρομή του μέχρι το υπουργείο και μετά δεν πήρε μέρος στο αντιΣΥΡΙΖΑ μένος και στον ακραίο λαϊκισμό του Μητσοτάκη. Από τη μάχαιρα του αφεντικού προτίμησε το κατσαβίδι του τεχνικού. Αποτέλεσμα; Ο καλύτερος υπουργός του Μητσοτάκη είναι στον αντίποδα του πολιτικού ήθους Μητσοτάκη!

Ως εκ τούτου, ο Πιερρακάκης έχει αναδειχτεί στο μεγάλο άλλοθι του Μητσοτάκη. Ο πολυχρονεμένος μας πρωθυπουργός μπορεί να διαπράττει τα ανείπωτα, να μην καταλαβαίνει τι γίνεται κάτω στον κόσμο των υπηκόων του, να υποστηρίζει ότι οι νέοι προθύμως δέχονται να δουλεύουν με μαύρα, να γελάει στις φωτιές και να φορτώνει τα πάντα στις διεθνείς δυσκολίες. Αλλά έχει τον Πιερρακάκη. Κι αφού έχει τον Πιερρακάκη, όλα καλά. Ο ψηφιακός Κυριάκος κάνει τον άλλο Κυριάκο έξυπνο, όμορφο, πλούσιο - σε ιδέες.
Δεν έχουμε, όμως, κυβέρνηση Πιερρακάκη, έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Που διαφημίζει τον Πιερρακάκη για να ξεπλύνει τον εαυτό της. Και από την άποψη αυτή, ο μέτοικος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να δηλώνει υπερήφανος για το ψηφιακό του έργο, αλλά όχι για το πολιτικό...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline